Zdravim,ktore z tychto dvoch kotucov by ste si vybrali???
je to shimano xt,cena 24.80£ za 2 kusy
alebo tieto za 36.96£ za 2 kusy???
dik za nazory.
V prvom rade chcem povedat, ze tie druhe kotuce nie su original Hayes. Koncom minuleho roka som si tiez objednal 203 mm kotuce z rollingresistance. Ked som si ich prezeral, zistil som, ze nikde nie je napis Hayes a tusim aj diery maju o trochu mensiu velkost. Zatial som na nich dal len jednu jazdu, takze neviem porovnat brzdne vlastnosti. Ak porovnam XT kotuce a Hayes (alebo ich napodobeninu), tak XTcka su vyrazne tensie, a teda sa budu aj viacej ohybat.
s tou hrúbkou kotúčou to nemusí byť také jednoznačné ...
Včera som premeral hrúbku kotúča
160 mm kotúč LX - SM-RT62 = 1,8 mm
180 mm kotúč XT - SM-RT78M = 2,0 mm
.... že by kôli rozdielnemu priemeru bola ja iná hrúbka?
Nooooo zobral som tie shimana,predsa su len na kolesa,ktore budu len na pouzitie na cestu(rozhodla cena,ked tu na ne nik nejak nenadaval) a laco s tymi ashima je to tak,ze z principu,cim mensia plocha(pri rovnakej sile piesta),tym vacsi tlak a tym padom vacsie trenie a silnejsie brzdenie,ale za cenu opotrebovania kotucov a dosticiek a samozrejme aj vacsie riziko prehriatia.
s tymi ashima je to tak,ze z principu,cim mensia plocha(pri rovnakej sile piesta),tym vacsi tlak a tym padom vacsie trenie a silnejsie brzdenie,ale za cenu opotrebovania kotucov a dosticiek a samozrejme aj vacsie riziko prehriatia.
čiže v skrátenej verzíí povedané, čím menšia styčná plocha medzi kotúčom a platničkou tým menšia brzdná sila a tým viac treba tlačiť do páčky ... to tom vedel aj predtým a preto si myslím že tie kotúče asi nebudú nič moc ... ale je to len môj názor ktorý som si v praxi neoveril, no fyzika nepustí...
čiže v skrátenej verzíí povedané, čím menšia styčná plocha medzi kotúčom a platničkou tým menšia brzdná sila a tým viac treba tlačiť do páčky ... to tom vedel aj predtým a preto si myslím že tie kotúče asi nebudú nič moc ... ale je to len môj názor ktorý som si v praxi neoveril, no fyzika nepustí...
to mozem povrdit mam kotuce aligator,,tie zubate a platne sa tam deru dost rychlo...uz som uvazoval aj o vymene...co sa tyka brzdneho ucinku nejaky velky rozdiel tam nepocitujem.180/160
adolezite su hl platne.....ci uz original alebo iny vyrobca...pousita zmesa, odolnost voci teplote....napr u bbb modre,sa pri vysokej teplote znizuje ucinnost...ale sintrovane bbb uz su odolne
u SH platni sa ucinnost pri vysokej teplote znizi len minimalne...zavysi aj od typu a priemeru kotuca a stylu brzdenia
hmmmm laco,zle si pochopil,co som napisal,ale neva,aj tak som to napisal zle,plocha kotuca vobec neovplyvnuje silu brzdenia,iba ak by sa jeho plocha zmensovala z vnutornej strany(vtedy by sa zvacsoval stredny efektivny priemer). Na zaver brzdna sila zavisi od sucinitelu trenia,pritlacnej sily(je dana brzdami,neda sa inak ovplyvnit) a priemerom kotuca!!!
keď dobre pamätám tak 6 dierový kotúč... inak je to na bike Kona Kula 2008, toto som našiel na stŕanke:
Brakes Hayes Stroker Trail Hydraulic V6
Brake Levers Hayes Stroker Trail Hydraulic
Front hub KK Disc
Rear hub Shimano Disc M525
inak keď už sa pýtam, ja mám Kona Kula 2007, čiže asi tie kotúče čo mu vyberiem budú pasovať i mne..? (Brakes HAYES HFX-9 XC W6 w/2-finger Lever, Brake Levers HAYES HFX-9 XC W6 w/2-finger Lever, Front hub KK Disc, Rear hub Shimano FH-M475 disc)
V prvom rade chcem povedat, ze tie druhe kotuce nie su original Hayes. Koncom minuleho roka som si tiez objednal 203 mm kotuce z rollingresistance. Ked som si ich prezeral, zistil som, ze nikde nie je napis Hayes a tusim aj diery maju o trochu mensiu velkost. Zatial som na nich dal len jednu jazdu, takze neviem porovnat brzdne vlastnosti. Ak porovnam XT kotuce a Hayes (alebo ich napodobeninu), tak XTcka su vyrazne tensie, a teda sa budu aj viacej ohybat.
kde si zohnal tie 203mm od rollingresistance...posli link pls
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
je to shimano xt,cena 24.80£ za 2 kusy
alebo tieto za 36.96£ za 2 kusy???
dik za nazory.
s tou hrúbkou kotúčou to nemusí byť také jednoznačné ...
Včera som premeral hrúbku kotúča
160 mm kotúč LX - SM-RT62 = 1,8 mm
180 mm kotúč XT - SM-RT78M = 2,0 mm
.... že by kôli rozdielnemu priemeru bola ja iná hrúbka?
to mozem povrdit mam kotuce aligator,,tie zubate a platne sa tam deru dost rychlo...uz som uvazoval aj o vymene...co sa tyka brzdneho ucinku nejaky velky rozdiel tam nepocitujem.180/160
adolezite su hl platne.....ci uz original alebo iny vyrobca...pousita zmesa, odolnost voci teplote....napr u bbb modre,sa pri vysokej teplote znizuje ucinnost...ale sintrovane bbb uz su odolne
u SH platni sa ucinnost pri vysokej teplote znizi len minimalne...zavysi aj od typu a priemeru kotuca a stylu brzdenia
a ake ma naboje, sest ci jedno sajbu ?
Brakes Hayes Stroker Trail Hydraulic V6
Brake Levers Hayes Stroker Trail Hydraulic
Front hub KK Disc
Rear hub Shimano Disc M525
inak keď už sa pýtam, ja mám Kona Kula 2007, čiže asi tie kotúče čo mu vyberiem budú pasovať i mne..? (Brakes HAYES HFX-9 XC W6 w/2-finger Lever, Brake Levers HAYES HFX-9 XC W6 w/2-finger Lever, Front hub KK Disc, Rear hub Shimano FH-M475 disc)
ja mam troj-sajbu
inak mali by tam pasovat vsetkz typy kotucov ale musi ti sedet priemer a uchytenie,,,
kde si zohnal tie 203mm od rollingresistance...posli link pls