V sobotu na pretekoch mi odislo lozisko zo strany prevodnikov do preč Nema nahodou niekto lozisko zmerane Alebo typove oznacenie
EDIT : ložisko malo najazdene iba cca 3000 km. Nejaka mala zivotnost, alebo mate ine skusenosti
je to tak.. cislo sedi na hruku 7mm ale SH tam dava 6mm lozisko... bud treba upravit krytku alebo kupit stred od ineho vyrobcu ktory dava standard 7mm ako aerozine alebo first
@Andrej25
Nie, nie!
Dnes som tam nahodil presne to iste Shimano Holowtech II, ale typ BB90 z rady XTR.
Nic uz nevrzga. (BB51 stacilo 200 km v prachu a bolo po loziskach). Tieto loziska maju zase rovnake rozmery, ale su udajne z lepsieho materialu.
Tiez som pekne improvizoval so sublerou, lebo podla tych podloziek mi vyslo, ze zlozenie nebude celkom v sebe zasunute, tak som jednu 2,5 mm podlozku nahradil tensou 1,8 mm. Sadlo to perfektne. Ked toto dojazdim, idem do priemyselnych lozisk SKF a pod.
Tam je niekolko cenovych kategorii, takze o kvalitu sa nebojim.
Presne ako pisu chalani nadomnou: Treba si zohnat taky stred, kde pasuju standardne loziska, cize 37x25x7 alebo 37x24x7. Ta plastova prachovka s prstencom hrubky 0,5 mm, ktora vo mne nevzbudzovala doveru nakoniec vyzera, ze nieco vydrzi. Takze da sa s tym urcite vybabrat a neplatit 25€ za novy ako-tak kvalitny stred, ale menit iba samotne loziska v miskach.
Lozisko som v pohode vylisoval. Zajtra nalisujem nove obojstranne zapuzdrene a dufam ze to vydrzi viac ako 3 000 km pretoze tie povodne stoja za trt kedze su zapuzdrene nelogicky iba z vnutornej strany. Kazdopadne cena lozisk je 8 € a cena novych misiek s loziskami Shimano niekde okolo 20 €
Mohol by si mi prosím ťa poslať link kde si kupi tie ložiská?
pokiaľ viem, originálne ložiská sa na tento stred zohnať nedajú, iba o 1 mm širšie..ak máš napr. kľuky Deore, riešil by som to výmenou stredu ktorý stojí okolo 10€..
Dnes ma zaujala jedna otazka na to ake su rozdiely v Shimano stredoch. BB50, BB80, BB90 apod.. Teraz mam BB80 a do zalohy som si zakupil devatdesiatku. Zistil som akurat, ze je o 5g lahsi . Po prispevku vyssie sa zda, ze je rozdiel v pouzitych loziskach. Vie niekto viac o tom?
Nechcem tvrdit, ze material a kvalita/presnost vyhotovenia lozisiek nema vplyv na ich zivotnost, lebo to samozrejme nie je pravda, ale...
Najdolezitejsie je ako dobre su loziska zapuzdrene a ako je cely system usporiadany aby k nim islo co najmenej spiny. U hollowtech II mi to bohuzial pripada tak, ze zapuzdrenie lozisiek ziadna slava a navyse cele je to namontovane tak, ze ked sa blato/spina dostane medzi kluky a ram tam kde je stred tak tie kluky potom pri slapani akoby vtlacaju/vtieraju spinu do lozisiek...
Zapúzdrenie nie je nič moc ani na RF X-type. Po Fatrane pravé ložisko KO, rozbehal som ho, premazal ale stále drhne. Zatiaľ ešte chvíľu poslúži a objednal som na test toto http://superstar.tibolts.co.uk/product_info.php?cPath=23&products_id=353. Som zvedavý ako bude fungovať. Používa kuželíkové ložiská miesto guličkových. Malo by sa oveľa jednoduchšie čistiť + nebude také náchylné na nejakú tú osovú silu.
Osvedčilo sa mi pred montážou napchať tam vazelíny, čo sa zmestí. Prvý stred (BB51) som nechal len s dodanou (zelenou) vazelínou a vydržal cca. 1000 km, druhý (rovnaký, ale s bielou vazelínou navyše) drží už asi 4000 a zatiaľ nevyzerá, že by chcel odísť.
bedo - Presne o tomto som cital. Do vsetkych lozisk vratane kolies apod. to treba pchat a rapidne sa tym zvysuje zivotnost. Oni jej tam davaju malo aby ovcan kupil za rok dalsi naboj, ale takto sa to da obist.
Tiez som sa cudoval preco maju tie loziska taky rozmer, mozno je to schvalne aby si nekupil za par eur lozisko zo zeleziarstva. Som kupil to o milimeter sirsie a neni problem. Idze ta idze ne
aj Shimano sa dohodlo so Sramom? nebude nejaký film?
nemuseli, Sram fici na GXP
no a ku tomu dokumentu: ak budete najblizsie kupovat chladnicku tak novu dajte mne a ja vam s radostou posuniem jednu 30rocnu, plne funkcnu, este 30 vydrzi (najde sa aj mrazak, vysavac, telka...), taktiez si uz nekupujte novy bike, ved stare este funguju
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nie, nie!
Dnes som tam nahodil presne to iste Shimano Holowtech II, ale typ BB90 z rady XTR.
Nic uz nevrzga. (BB51 stacilo 200 km v prachu a bolo po loziskach). Tieto loziska maju zase rovnake rozmery, ale su udajne z lepsieho materialu.
Tiez som pekne improvizoval so sublerou, lebo podla tych podloziek mi vyslo, ze zlozenie nebude celkom v sebe zasunute, tak som jednu 2,5 mm podlozku nahradil tensou 1,8 mm. Sadlo to perfektne. Ked toto dojazdim, idem do priemyselnych lozisk SKF a pod.
Tam je niekolko cenovych kategorii, takze o kvalitu sa nebojim.
Presne ako pisu chalani nadomnou: Treba si zohnat taky stred, kde pasuju standardne loziska, cize 37x25x7 alebo 37x24x7. Ta plastova prachovka s prstencom hrubky 0,5 mm, ktora vo mne nevzbudzovala doveru nakoniec vyzera, ze nieco vydrzi. Takze da sa s tym urcite vybabrat a neplatit 25€ za novy ako-tak kvalitny stred, ale menit iba samotne loziska v miskach.
Mohol by si mi prosím ťa poslať link kde si kupi tie ložiská?
Najdolezitejsie je ako dobre su loziska zapuzdrene a ako je cely system usporiadany aby k nim islo co najmenej spiny. U hollowtech II mi to bohuzial pripada tak, ze zapuzdrenie lozisiek ziadna slava a navyse cele je to namontovane tak, ze ked sa blato/spina dostane medzi kluky a ram tam kde je stred tak tie kluky potom pri slapani akoby vtlacaju/vtieraju spinu do lozisiek...
6805 najlepsie 2RS
K zastaravaniu http://www.youtube.com/watch?v=xmbH65-q0Ko
nemuseli, Sram fici na GXP
no a ku tomu dokumentu: ak budete najblizsie kupovat chladnicku tak novu dajte mne a ja vam s radostou posuniem jednu 30rocnu, plne funkcnu, este 30 vydrzi
http://cyklokram.page.tl/Shimano-Hollowtech-II-_-v%FDm&%23283%3Bna-lo&%23382%3Bisek.htm