Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Caute, minule mi zamrzlo lanko v bowdene k prehadzovacu. Bolo -7 tak ako stalo sa... Dnes sa mi to vsak stalo opat a to nebol ani nejaky velky mraz. Mozno -2. Presmyk mi nemrzne, len prehadzovac. A v oboch pripadoch mi zamrzol na najlahsom prevode. Neviete co s tym?
Zobraziť komentár 03.02.2015 - 19:25:21
00
mne to iste pred 2mi dnami.. do bowdenu mi nafrkalo sneh a vodu a bolo :D musis pockat kym rozmrzne alebo to nejako inak rozmrazit :) vyriesil by si to uplne jedine tak ze by si dal bowden po celej dlzke lanka :)
Zobraziť komentár 03.02.2015 - 20:16:35
00
Mam bowden po celej dlzke. Zrejme mam dnu vodu alebo co. Chcelo by to nejake riesenie, aby som nemusel rozoberat cely bike
Zobraziť komentár 03.02.2015 - 20:25:42
01
Premazat bowden by mohlo pomoct. Netreba nic rozoberat. Staci olej nakvapkat zhora popri lanku do bowdenu. Prinajhorsom aj rozmrazovac pouzit. Ja som mal tiez tento problem s prednou v-brzdou. Tak dlho som sa toto chystal spravit az sa chudera brzda vyliecila sama od seba a uz chodi ako za nova mraz-nemraz :)
Zobraziť komentár 03.02.2015 - 21:42:15
00
alkohol viaze vodu ale zas cisty lieh ti moze viac uskodit ako pomoct
Zobraziť komentár 03.02.2015 - 22:05:44
00
Pomoze silikonovy tuk(vazelina), bezne sa pouziva v elektronike napr. na kontakty. Odpudzuje totiz vodu a ma konzistenciu vazeliny cize zotrva na mieste.
Zobraziť komentár 03.02.2015 - 22:32:43
00
Napad to je dobry, len ako ho dostanem do bowdenu?
Zobraziť komentár 04.02.2015 - 06:45:35
00
Napriklad injekcnou striekackou s hrubou ihlou ;) A staci uplne male mnozstvo lebo zbytok ajtak vytlaci lanko, mozno by stacilo iba napatlat tym to lanko..
Zobraziť komentár 04.02.2015 - 07:24:49
00
Ako sa ti prejavilo zmrznute lanko? Mne predvcerom nafrkalo blato voda a zmrzlo to obalilo to cely ram lanko som sice mal z celeho kusu ale pri pri uchytoch nebol vrtany rám takze tam kus odhaleneho lanka bol cca 1 mm.. hned potom som prevrtal ram a.spravil to z komplet celeho kusu... Radilo mi 1-4 a aj naspat 4-1 .. manualne som dal na 9 kolecko retaz a aj na prehadzovaci a jal som sa pohol hodilo zasa na 4 ... Potom sa to spamatalo po pol hodine... Ale blblo furt .. a aj ma druhy den v teple uz neradilo uplne tak ako by malo... Vraj mi zmrzol priamo bordek v prehadzovaci a nie lanko.. neviem prehadOvac isiel lahucko rukou na kazdy smer...
Zobraziť komentár 16.12.2021 - 21:00:20
00
lanko môže byť tuhe, resp ťažko chodí, ak vplyvom nízkej teploty zamrzne ztuhne mazivo v bowdene, čiže netlačiť tam za každú cenu niečo čo môže mrznúť,(lanká a bowdeny výrobcovia nepožadujú, nedoporučujú mazať) max iba na miesto na zaciatok ochrániť pred vniknutím vody, potom ešte môže nastať situácia, teplo v byte, dome a nasledne von, dnu, von, rosí sa kondenzuje a môže byť že cestou zamrzne
Zobraziť komentár 17.12.2021 - 08:16:40
00
keyboard_arrow_up