Jednoduché riešenie Roman, tak to nečítaj.
A ešte mi prosím do prdele povedzte, prečo tých super mega Sunturiek nejazdí toľko ako RS a Fox?
To je jednoduché. Jsou pro to důvody dokonce dva a oba jsou zásadní. První je ten, že v originálním stavu ty Suntourky nejsou sice špatné, ale nejsou takhle lepší než ty dražší Foxky a RS. Jeden konkrétní příklad za všechny. Epicon v originálním stavu na tom není chodem lépe než Reba (tady už dost bude záležit kus od kusu, především u RS je v citlivosti u různých kusů dost velký rozptyl, v průměru si myslím, že na tom bude Reba o malinko lepší s citlivostí) + navíc je v originále Epicon mazaný vazelínou, což je velký problém a především v zimě to chod
vidlice může úplně zabít.
Já bych osobně Epicona v originálním stavu nechtěl, i když v té cenové kategorii je na tom pořád dobře.
Ale tady je jasné, že si spousta lidí prostě připlatí a vezme něco, co
vazelínou mazané není.
A 95% (nebo spíš ještě více) nakupujících vůbec neví, co to upravený Epicon je a že je tu taková možnost. A navíc kdyby chtěl upravené Suntourky od Milana každý, tak by stejně nebyl schopný tolik vidlic dodávat. A znalosti a schopnosti a ještě k tomu chuť se ve vidlici vrtat, aby si to někdo upravil sám, tak takoví by se dali spočítat na prstech, já vím o jediném a to o Romanovi. Dále sice vím o pár lidech, kteří některé úpravy zvládnou (třeba předělat si mazání vazelínou na vzduchové), ale nikdy se výsledkem nedostali na ty špičkové hodnoty jako Milan.
Naopak už to postupně začne být časem asi problém s upravenými vidlicemi od Milana, protože poptávka začíná být pomalu ale jistě příliš velká.
A pak to Milan nebude dělat věčně a až se na to jednoho dne z jakéhokoliv důvodu vykašle (doufám, že to ještě hodně let nebude), tak třeba já nevim jak to budu s vidlicemi řešit. Alternativy tu moc nejsou. U tlumičů je tu TF tuned, u vidlic je to ale horší. Sice v TF tuned také některé vidlice upravují a některé věci by také vyřešili, ale ty kouzla s minimalizací pasivních odporů, to nevedou a některé vidlice neupravují vůbec a ještě jsou poměrně drazí. Tedy tohle je možnost pouze např. pro Foxky a RS (u obojeho především upravují tlumící část, u Foxu zcela předělávají na vlastní řešení, u RS dodělávají high speed expanzi) a ještě za draho.
Mě by třeba vrtání se ve vidlicích nebavilo a hlavně nejsem na tom moc šikovný. Sice na kolech si až na vidlici, tlumič a některé operace s čepy, náboji a hlavovým (nechce se mi doma řešit žádné narážení ložisek a misek na co nemám speciální nářadí) udělám vše sám, ale právě některé věci ve vidlicích, do toho by se mi nechtělo.
Dobrý příklad je právě Talas, tam kdybych rozebral Talas systém, tak bych ho už nesložil a tu malou kuličku honím bo bytě dodnes

A pak je tu druhý důvod a to iracionální strach ze Suntourů, který je obecně hodně rozšířený. A který vychází ze zkušeností z některých starších Suntourů, které stály oravdu za prd. Dobrým příkladem je např. Axon. Ten do 06 stál za prd. Od 07 je to zcela předělaná a úplně jiná vidlice. Jenže to spousta lidí neví a třeba zkusila staršího Axona a tím jim averze na Suntour zůstala.