Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ja na svojom AM/EN HT mam
SPD, alebo inu formu klipov 32% [ 9 ]
platformy a na to urcene boty 68% [ 19 ]
Celkový počet hlasov : 28
Chcel by som tu zacat diskusiu na danu temu. Je mi jasne, ze nie je ziadne dobre, alebo zle riesenie, skor by som rad zhromazdil vsetky argumenty pre a proti jednotlivym rieseniam.

Rozne "autority" radia rozne. GMBN na cele s Blake Samson hovori na hardtail do rozbiteho povrchu zapnut nohy (SPD) lebo treba jazdit lahky a nechat bike skakat pod sebou https://youtu.be/Gqzxuj3I8sc.
Iny mtb odbornici ako napr hardtail party https://youtu.be/_-VKsfAKR_Y, Ryan Leech nevedia vynachvlapit efekt platforiem na jazdny styl. Ze bike nema ostat lahky a treba mat "body language".
Ja som 5 rokov jazdil SPD, tuto sezonu jazdim platformy. Mam z toho celeho velmi zmiesane pocity a rad by som poznal nazor skusenejsich.

Co na to hovorite ?
Zobraziť komentár 16.08.2020 - 15:53:58
00
Určite je tu na túto tému toho kvantum. Ale ak mám napísať svoj názor, tak za mňa CB, tento systém mi sedí viac ako SPD. Ale isto sa oplatí investovať do vyššej rady. Tie lacnejšie moc dlho nevydržia a rýchlo sa vyvaklajú. SPD vydržia viac ale nemajú taký výkyv do strany. Je to individuálna záležitosť a čo sedí jednému, nemusí tebe. Takže môže toi to poradiť hoc koľko ľudí a tebe to aj tak sadnúť nemusí. Ale ja by som platformy nebral, no samozrejme niekto to bude vidieť presne opačne.
Zobraziť komentár 16.08.2020 - 20:22:33
10
imro1 Mne islo specificky o kombiunaciu hardtail a enduro teren. Na danu temu sa mi nepodarilo najst nic. HT ma specificku vlastnost skackania zadneho kolesa v rozbitom terene a aby si udrzal nohy na platformach, musis velmi pracovat s telom a tlacit paty dolu. To ale robi bike tazsim a celkovo zvacsuje narazy o teren. Na druhu stranu odlahcit bike a preletiet rockgarden je jednoduche ale ak niesi zapnuty mas instantne nohy mimo pedale. Na fule tento efekt nie je tak velky full neodskakuje od terenu tak razantne.
Zobraziť komentár 16.08.2020 - 20:43:31
00
Este jedno od GMBN
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 01:24:23
00
Ozivim temu. po 2 rokoch na platformach. Rozhodne je jazdit rychlo HT s platformami tazsie ako s naslapmi. Nic to neodpusti, chranice holennych kosti su nutnost, ak neches vyzerat ako by ta nenavidela vlastna macka. ALE! naucilo ma to bikovat. Od spravnej polohy na biku cez distribuciu vahy, pumpovanie az po skakanie. Instantne vies, ze si nieco urobil zle a okamzite sa vies poucit. Na naslapoch ani nevies co vsetko robis, zle kym neprejdes na platformy. V extra rozbitom terene su naslapy rychlejsie, ale odporucam na ne prejst az, ked sa na platformach uz clovek nema co naucit a aj tak len na pretek, vyjazd do rozbiteho terenu... a potom sa vratit spat, aby jazdec nezlenivel.
Zobraziť komentár 12.08.2022 - 14:56:29
00
keyboard_arrow_up