Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Cawte,

mam tak problem, po kolkych kilometroch by sa mali menit rafy(hlinikove) a naboje(konusy) ? Jazdim tak 2-3 krat do tyzdna troch dlhsie trate, preteky maratony a XC mam na ich okolo 8500 km a mam ich okolo 5 rokov!

Je cas na vymenu? :?:

Diki za odpovede
Zobraziť komentár 03.03.2007 - 12:32:34
00
ak brzdis veckami tak rafy uz asi budu prebrzdene
zalezi od toho ake su to rafy a ake su to naboje,ale zivotnost kvalitnych nabojov by mala byt nad 8500km podla mna,kazdopadne by som to vzal do servisu nech sa na to pozru ak mas podozrenie
Zobraziť komentár 03.03.2007 - 12:42:11
00
Cawte,

mam tak problem, po kolkych kilometroch by sa mali menit rafy(hlinikove) a naboje(konusy) ? Jazdim tak 2-3 krat do tyzdna troch dlhsie trate, preteky maratony a XC mam na ich okolo 8500 km a mam ich okolo 5 rokov!

Je cas na vymenu? :?:

Diki za odpovede

Odkedy mam kotuce, tak riesim tento problem len na zimaku.
Jeden z hlavnych dovodou, preco som kupoval kotuce - nechcelo sa mi kazdy rok menit zadny prebrzdeny rafik :)
Ale k veci:
Niekde som cital, ze by stena rafku nemala byt tensia ako 1mm. Ja pri 0.9mm urcite menim.
Meral som novy rafik a ten mal stenu 1.5 mm. Odmeras to sublerov s vystupkami na konci, alebo pod normalnu subleru podlozis kusky zapaliek.
(a potom odpocitas sirku samotnych zapaliek samozrejme :) )
Nieco najdes aj tu:
http://www.remerx.cz/index.php?remerx-r ... ni-systemy
Zobraziť komentár 03.03.2007 - 23:16:29
00
Cawte,

po kolkych kilometroch by sa mali menit rafy(hlinikove) a naboje(konusy)

Diki za odpovede

Podla kilometrov tazko povedat.
Dost zalezi aj ake siroke plaste jazdis, 2,1 Ti raf skor vylomi do strany, ked sa oslabi stena ako 1,85-ka.
Ked prejdes palcom po boku rafu a citis priehlbeninu, je cas na vymenu.
Vela zalezi od podmienok v akych jazdis (blato, sneh) aj od brzdovych gumiciek ktore pouzivas.

Naboje.
Ak jazdis blato dlhodobo 2-3 hodiny, je dobre skontrolovat aspon chod lozisk po kazdej takejto jazde, normalne potocis osu medzi prstami ci nezadrhava.
Doporucujem NEPOUZIVAT tlakovu vodu. Vyplavi vazelinu a treba to rozobrat, vysusit, premazat.
Ak nejazdis intenzivne blato, mozes chod loziska skontrolovat po sezone, ci sa hladko osa toci a ci nehucia gulicky.
Pokial niesu problemy, konusy nemusis menit, mam 15rocne exage s povodnymi konusmi.
Zobraziť komentár 03.03.2007 - 23:38:43
00
keyboard_arrow_up