26" .. 24/36 170mm
kluky a 11-34 kazetu. Naposledy som znovu nahodil 22-32-38 a 175mm kluky ... na XC mam 22-32-44 a 11-32 /tiez bajk pouzivam ako cestak/. V oboch pripadoch mi 22z vpredu vadi. 24z na fulla je imho minimum, cim mensi
prevodnik tym vacsie problemy (tlak na capy, namotavanie, zasekavanie
retaze ak je nieco zjazdene, atd.) 32z na XC je v pohode, na AM/EN mi nesedi, skor by som vzal 30z. Podobne 38z je celkom fajn, ale nemozem pouzivat 3najvacsie
prevodniky (roztrhol by som retaz, co uz sa mi stalo na 36tke), co je problem. 30z ale na dvojpilu nedam, zavadzaju tam ramena. 24z na 34z utiahnem momentalne aj vo Fatre, jazdi sa s tym dobre, ale na tie uber najtazsie stupaky je to uz pritazke. 22z / 34z je ultralahky setup, s ktorym sa da vyjst aj na strom, ale teraz ked som to skusal, nejako mi uplne nesedi. 11-34kazeta ma zly rozptyl dole 11-13-15z .. co je privela. Takze asi pojdem do 12-36. Lenze neviem ci sa mi chce kupovat to 9s tazitko , tak asi musim prejst na 10s system. Lenze radsej by som gripshit a SRAM prehazku nechcem. 36z prevodnik sa mi zda divny a ma privela duplicitnych prevodov. Cele sa to totiz komplikuje napinakom (must have feature). Povodne som myslel, ze pojazdim a rozhodnem sa. No ale nie .. takze klasicky asi evolucne. Kupim, vymenim, pojazdim, uvidim. Este som videl, ze Hope robi prevodnik spolocne s rockringom. Zaujimave riesenie, ale pridrahe. Pricom ten rockring je dobra vec. Nie kvoli ochrane pily, ale mojej nohy

.. tak nakoniec z toho celeho vyplyva, ze treba jednoprevodnik. No lenze tam zase sprevodovanie. Po prepocte mi tak nejako vychadza, ze taka kazeta asi nie je mozne zostavit

.. ale este som to podrobne neskumal. Nie je cas

Co sa tyka sutraku a pily, tak tam by som sa nejako moc neobaval. Ak chces preliezat za jazdy stromy, tak rovno 32z

A mne teda osobne robi problem chytanie sutrov pedalom pri slapani, pilou som este suter nechytil. Na XC , pokial by som siel na 2x, tak Shimano vyzera ako cesta. 28/38 alebo 28/40 a 11-42, vyzera, ze aj odstupnovanie by mohlo byt ok. Rozmyslal som aj o 2x11 pre AM/EN .. mozno 28/34, alebo 28/33, alebo nejake podobne zverstvo a zaroven ten vacsi prevodnik mam v plane skusit elipsoid. Ale vidim to tak, ze ak budem dalej jazdit na sucasnom rame, tak skoncim pri jednoprevodniku s tym, ze ozeliem cca este dalsie 2-3 rychle prevody. Aj tak priemerky , ktore dosahujem na vyjazdoch atakuju rychlost pesieho turistu

. V pripade ale, ze by som menil
ram (co mam v plane, aj plus minus vybrane, ale hudba buducnosti), tak musi byt 2x setup. Statistika vyjazdov nepusti