Lokalizácia
Formulár sa odosiela
stavím sa že tam máš sintronované platničky

...sintrované... (sintered) :roll:
Zobraziť komentár 12.08.2008 - 14:44:44
00
...sintrované... (sintered) :roll:

zapamätám si ale zmysel sa nemení ...
Zobraziť komentár 12.08.2008 - 17:54:58
00
no tka dnes osm sa stym pobavil vycistil som kotuce a platnicky acetonom je to lepsie predna stale strngoce skusim este odvzdusnit prednu brzdu zatial je to ok ale musim este te kotuce niekde vypalit riadne tak casom sa ukaze ci je to v poriadku az na tu prednu
Zobraziť komentár 12.08.2008 - 21:35:51
00
Navod v CZ jazyku. Nevsimaj si, ze je to pre 7.

...jožo, kde si objavil český návod..? ..je tam toho viac...?...
Zobraziť komentár 15.08.2008 - 08:48:32
00
Nasiel som to na http://www.cyklozitny.cz/2008/index.php ... zn=2&typ=1
Zobraziť komentár 15.08.2008 - 20:32:30
00
..vďaka za info Jožo... teraz ma napadlo, mohol som u Teba nechať aj môj bike, veď popri Tvojom by si už opravil aj môj... :-) no, ešte nahodím predné platničky a frčím do LM a zajtra so DK... ale keď bude pršať, tak na to kašlem... nechce sa mi opakovať rozborku a zborku kanona... :-)
Zobraziť komentár 15.08.2008 - 20:40:49
00
mám taký problém, že jeden valček mi v prasati ide ťažšie von aj dnu a tak mi šúcha platnička o kotúč - odobral som prasa, vyčistil som to okolo valčekov, nastriekal silikonový olej, ale aj tk jeden chodí ťažko... zrejme je tam nejaká špina, ale bo sa ot mohlo nejak zaoxidovaťm lebo som asi mesiac nejazdil.

Poraďte, ako to rozchodiť!!!
Zobraziť komentár 29.11.2008 - 18:21:36
00
začal si dobre ... len po nastriekaní trochu postláčaj páku a ten piestik ktorý ide viac pritlač aby sa nehýbal a vysúval sa len lenivý piestik. Potom zatlač oba naspäť a opakuj dookola ... sem tam skús či už nechodia rovnako, malo by to pomôcť

samozrejme stláčaj dokým piestok netrčí len do určitej úrovne aby sa ti nestalo že ti vypadne (ako to už pár expertov spravilo :D )
Zobraziť komentár 29.11.2008 - 18:38:08
00
čo keby vypadol? zatlačím naspäť a odvzdušním nie?
či tam je nejaký iný problém?
Zobraziť komentár 29.11.2008 - 18:46:53
00
no tak áno ale načo si komplikovať život? keď stačí dávať pozor
Zobraziť komentár 29.11.2008 - 18:54:22
00
chlapci,to neviete,ze brzdy,ktore pouzivaju kvapalinu,tak sa tam nesmie robit nic s olejom??? ak sa tesnenie stretne s olejom,alebo aj benzinom,mozes ho zahodit,to mozes urobit len na olejovych brzdach(shimano-magura)
Zobraziť komentár 29.11.2008 - 19:29:34
00
silikónovým olejom? :shock: takže už ani vidlu nemažem // čo sa tu človek nedozvie :roll:
Zobraziť komentár 29.11.2008 - 19:38:08
00
no neni som si isty,na akej baze je vyrobeny silikonovy olej(ale neriskoval by som,sanca je tak 99% ze ti znici tesnenia),ale klasicky ti ich znici na 100%,preco je na brzdach napisane only dot ??? no lebo maju tesnenia co sa znasaju s brzdovou kvapalinou,ale kvoli tomu su neni odolne voci oleju,ani benzinu a ani voci inym organickym rozpustadlam,pri montazi sa potieraju brzdovou kvapalinou,nicim inym!!!
Zobraziť komentár 29.11.2008 - 21:33:30
00
si prečítaj čo je napísané na silikónovom oleji ... ošetruje kožu, plasty,gumu a pod. ... a z čoho su tie tesnenia? ... takže tvrdíš že moje tesnenia na brzdách na piestikoch su na 99% zničené? no tak to už aby som ich radšej menil (brzdy fungujú už vyše pol roka cca 3000km a nič im nieje) ... ale rád by som vedel čo za zázračný plast sa to používa na tesnenia keď mu silikónový olej môže uškodiť.
Osobne by som tých 99% znížil na oveľa menej.
Takže teraz keď budem toto robiť (s čistením a mazaním piestikov) budem používať brzdovú kvapalinu? :D

len by som rád vedel odkial máš toto info ??? (na základe toho že minerálny olej a brdzová kvapalina sa nesmu používať do iných bŕz ako su určené? teda SH a Magura mineral a zvyšok DOT? ...nieje brzdová kvapalina agresívnejšia ???) ... či je to zas len všetko o teórií?
Zobraziť komentár 29.11.2008 - 21:55:06
00
Lapierre vidim,ze si daky moc chytry a bez vzdelania,mala rada. spytaj sa hocakeho automechanika,ci mozes kupat tesnenia v oleji a benzine,co ti asi tak povie??? stane sa asi to,ze ked ich das do benzinu,tak zvacsia aj svoj objem a uz ich tam ani spravne nenamontujes. A aky je rozdiel medzi dot a olejom??? dotka je alkohol,ne sice ani metyl,ani etyl,ale daky hodne zlozity retazec alkoholovej skupiny a inak aj poriadne jedovaty,agresivny aj na farbu atd,takze vrele odporucam dovzdelat sa!!!
Zobraziť komentár 29.11.2008 - 22:13:28
00
keyboard_arrow_up