Lokalizácia
Formulár sa odosiela
to imino sp.: ja nehovorím že je shimano lepšie ale ma dlhšiu tradíciu a preto mu verím, naviac o výmene za sram som nikdy ani neuvažoval lebo som spokojný 8)
Zobraziť komentár 13.01.2007 - 22:27:50
00
no ja mam v zadu ties XTcko a som s nim velmi spokojny vydrzal a radil prevody kde kedysi som nemal sancu s niecim slabsim...
:wink:
Zobraziť komentár 13.01.2007 - 23:44:45
00
možno mysle shimano stx

inak..stx mam na starom biku..a urcite nie je to ziaden zazrak...

ja osobne sa teraz vozim na komplet shimano stx, takze viem ocom je rec, teda bohuzail :(
Zobraziť komentár 14.01.2007 - 00:36:30
00
Jednoznacne sram jazdil som shimano ale to sa nedalo porovnat ak sa to co i len trosku zasralo ( myslim zadny bowden, ktory vedie k prehadzovacke) tak uz mi to neradilo dobre a to som musel vzdy menit asi tak kazdy mesiac a odkedy som vymenil za sram take veci neriesim a okrem toho je tam pomer 1:1 co radenie este zlepsuje podla mna jednoznacne sram. Simano by som vozil jedine zadarmo a keby mi dodavali stale nove bowdeny :)
Zobraziť komentár 14.01.2007 - 09:46:45
00
Jednoznacne sram jazdil som shimano ale to sa nedalo porovnat ak sa to co i len trosku zasralo ( myslim zadny bowden, ktory vedie k prehadzovacke) tak uz mi to neradilo dobre a to som musel vzdy menit asi tak kazdy mesiac a odkedy som vymenil za sram take veci neriesim a okrem toho je tam pomer 1:1 co radenie este zlepsuje podla mna jednoznacne sram. Simano by som vozil jedine zadarmo a keby mi dodavali stale nove bowdeny :)

No ale ked sa ti zadrbe bowden tak to nie je chyba saltra.Myslim si ze rozpravas trosku hluposti,shimano je spicka hlavne xt a xtr.take rozdiely ake su tu spominane sa mi zdaju az nemozne.Staci sa pozriet na com jazida profi.urcite tam nie je prevaha sramu.Ak mas take problemy z bowdenmi tak si kup nokony to je bez udrzby.Inak urcite by som nespochybnoval sram nepochybujem,ze najvyssie rady su spickove a porovnatelne zo shimanom.Pre tymy ktore to jazdia je to len otazka sponzorstva danej znacky nic ine. 8)
Zobraziť komentár 14.01.2007 - 12:04:37
00
osobne som tiez za Shimano a to som mal aj X.0 :!:

takze by si dal prednost XT-cku pred X.0 ??
neviem lebo myslim ze ten pomer 1:1 robi svoje...
Zobraziť komentár 14.01.2007 - 17:00:05
00
triki: ked sa do bowdenu dostane spina hlavne male kamienky vyrobia brusnu pastu a tym sa znici vnutro bowdenu kedze je ohnuty o aspon 270 stupnov to trenie co tam nastava pri radeni postupne vytvori zliabok a dostane sa lanko az na oselove alebo ake tam su draty a preto to potom zle radi. Viem z vlastnej skusenoti ze ked som jazdil na shimane musel som casto radit stylom dve tam jedno spat aby mi to preradilo na spravny prevod, akonahle som vymenil bowden (stacilo zadny) radilo to vyborne to je pravda ale nemal som chut ani financie na to aby som stale menil bowdeny. Proste na Srame to je riesene bez toho ohybu a ako som spominal je tam pomer 1:1 nie ako na shimane 1:2 co je hned jasne ze ked je spinavy bowden moze ti to preradit niekde medzi dva prevody a preto sa stavalo co som uz napisal radenie dva tam jedno spat. Nikdo ma nepresvedci ze simano je lepsie. A co si spominal nech sa pozrem kolko ludi jazdi shimano a sram tak shimano jazdia ludia ktory ho dostali a dostavaju aj nove bowdeny po kazdom treninku a ludia ktory nie su velmi zasveteni do problemu a tym ze shimano je ovela rozsirenejsie ako sram nemaju vlastne ani na vyber. Jasne ze niekto napriklad ako matt pise jazdil aj aj a nepochybujem ze sa do tych veci vyzna lebo ho poznam ale asi sa mu paci viac shimano a radi dobre ale ako som spominal vyzaduje si vacsiu udrzbu.
Zobraziť komentár 14.01.2007 - 20:03:45
00
nie je to len o lankach,jazdil som pred tym len HT na nich som nemal nikdy problem ,ale ako nahle som presiel na fulla,musel som stale dostelovavat.Doma na stojane to radilo perfektne(XT),akonahle som vosiel na povrch,kde to trochu triaslo :lol: uz to nechcelo radit a to bola hlavna pricina preco som sa popozeral po niecom inom(X9).Odkedy som ho nahodil a nasteloval(maj),som sa ho este nedotkol a radi presne a rychlo,co bolo niekedy u shimana problem,hlavne pod zatazou ,to som vzdy pouzival shimano(deore,LX,XT...a vsetko nizsie) s klasickou pruzinou..asi tak 8)
Zobraziť komentár 14.01.2007 - 20:43:26
00
Ja by som dal prednost novemu XTR-ku....

(XT),akonahle som vosiel na povrch,kde to trochu triaslo :lol: uz to nechcelo radit a to bola hlavna pricina preco som sa popozeral po niecom inom(X9).Odkedy som ho nahodil a nasteloval(maj),som sa ho este nedotkol a radi presne a rychlo

Akoze prepac....
Zobraziť komentár 15.01.2007 - 08:50:43
00
zo shimanom som nemal nikdy za 15 rokov problém zajdil som DX,XT,XTR a bez problémov nikdy som nadolaďoval počas sezóny nikdy som nemal bordel v bovdenoch všetko radí ako má.
Zobraziť komentár 15.01.2007 - 09:08:58
00
no ja som zacinal na deore a nemal som s tym ziadne problemy a jazdil som na tom aj cez zimu.A to ze ked to trosku zatrasie tak ti to nechce radit sa na mna nehnevaj,ale vacsiu hlupost som este nepocul.Ja mam teraz XT inverz a je to este lepsie ako klasicka pruzina. :roll:
Zobraziť komentár 15.01.2007 - 09:09:48
00
zo shimanom som nemal nikdy za 15 rokov problém zajdil som DX,XT,XTR a bez problémov nikdy som nadolaďoval počas sezóny nikdy som nemal bordel v bovdenoch všetko radí ako má.

Presne na to narazam... asi jazdime ine shimano :roll:
Zobraziť komentár 15.01.2007 - 09:10:45
00
Moj názor je shimano ale už ty prehadzovačky robia dost mekké na čepoch pametám že boli daleko tvrdšie a hned neboli rozhrkané.Osobne jazdím na dvoch bikoch Xt ale musím menit často lanka a bowdní a promazávat po blatovich závodoch každý kusok.Hodne častí problém u Shimana je šponovačí doraz ktory sa často umí prervat cez ten hlinikoví doraz a stavá sa to u XT,LX,deore.Sram má daleko tvrdší chod.Nieje tak presní.Čo bych doporučil tak je new XTR to je krasní chod ale určite bude citlivé na nečistoti.
Zobraziť komentár 15.01.2007 - 09:40:00
00
prosim Vas tu sa bavime o shimane XT podla mna ked som ho daval dozadu tak som spravil asi naj vec...je pevne dobre radi ma dobry dizajn a akoze kdo nadava uz aj na tento menic ze mu je slabi a ze nestiha nech zacne jazdit racej na motorke 8)
Zobraziť komentár 15.01.2007 - 18:00:38
00
MakoXC: jazdil si uz sram lebo tu sa bavime o porovnani tych dvoch a ja som jazdil aj shimano atiez som si myslel ze je to uplne super vec ale ked som to musel servisovat kazdy mesiac aby mi to aspon tyzden chodilo dobre tak ma to prestalo bavit. takze vyskusaj sram a potm mozes porovnavat, nevravim ze je shimano zle, ale vyzaduje si mnoho sevrvisu.
Zobraziť komentár 15.01.2007 - 18:17:01
00
keyboard_arrow_up