Zdravim.
Pred dvoma dnami som si kupil naslapne tretry, pomerne rychlo som sa naucil ako ich mam pripinat a odopinat z pedalov. Co cert nechcel, ked som sa vecer vracal domov, prehodil som si ako kazdy den prevody tak, aby boli na tom najmensiom ozubenom koliecku. Ale nejak som sa nevedel odopnut a z miesta som spadol na bok :D :rofl: . To by bolo este fajn ale dnes som siel na bike a co cert nechcel zacala ma hnevat zadna prehadzovacka... Bud prehadzovala o stupen hore alebo dole, dokonca mi aj spadla z kazety ku vypletu kolesa. Mozno ako som spadol a mal prehodene sa rozladila. V manualy som nasiel ze dorazove skrutky sa prave o toto staraju, chcem sa opytat ci by ich bolo mudre dotiahnut alebo uvolnit... teda poskusat, alebo to radsej zverit mechanikovi.
Mam POCIT ze z takej ``slzicky`` na zadnej strane prehadzovacky sa kusok materialu odstiepil. Lanko je ale stale napnute a na svojom mieste. Takze bud sa mi to iba zda a je tam taka preliacina z vyroby alebo som to naozaj zapricinil ja.
www.imageupload.org
O chvilu je tu Oravsky cyklomaraton a dufam, ze koli tomuto ho nebudem musiet vynechat, prosim o pomoc, dufam ze som prehadzovacku natrvalo neposkodil. :(

Dakujem ;)
06.06.2011 - 23:46:44
00
Mohol si pri tom páde prihnúť pätku prehadzovačky. Tiež sa mi to stalo, šteloval som prehadzovačku šteloval a nič, stále skákala reťaz a neprehadzovala správne. Najjednoduchšie bude skočiť s tým do servisu, kde majú prípravok, ktorý zmerajú, či je ohnutá. Kukám, že si Martinčan. Ja som bol s tým u Kováča v jednosmerke, robil mi toto + narovnával kotúč a centroval brzdy, nech nešúchajú. Stálo to dokopy asi 5E, takže pohodička a máš to urobené stopercentne.
07.06.2011 - 00:08:59
00
skrutkami nastavis len horny alebo spodny doraz .. nic ine.. Podla mna si pravdepodobne pri pade ohol patku.. treba to skontrolovat..

ak sa s tym chces pozabavat :
navod napr tu http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci-servis-kol/serizeni-prehazovacky-ii/ je to sice shimano ale princip rovnaky...
07.06.2011 - 00:09:28
00
Dakujem za taku rychlu odpoved :) :D pojdem sa opytat ku Kovacovi nech neurobim este viac skody. Dakujem aj za manual, ten si dam do archivu pre pripad potreby :clap:
07.06.2011 - 00:21:15
00
keyboard_arrow_up