Caute, vim, ze toto bude dost obecny dotaz a jak se rika, tisic lidi, tisic chuti. Ale i tak zkusim. Aktualne mam na biku (Stumpjumper 2019) sedlo Specialized Phenom Comp. Jezdim trasy 30-50km a potom mam 2 dny rozbitou rit. Tvarove je sedlo OK, ale asi potrebuju mekci? Mam problem i s delsim sezenim na tvrde stolicce. Holt zadne sadlo na riti. Make nejaky tip na dobre sedlo? Kaslu na hmotnost, ale samozrejme, nemelo by to byt zadne hebedo jak ze sharovanych biku :D Proste pohodlne MTB sedlo na delsi trasy. Diky.
15.03.2022 - 08:40:49
00
žádné sádlo alebo zadné sádlo? :lol:
K veci, makke sedlo nikdy nebude pohodlne. Zameraj si sirku ritnych kosti a podla toho kup spravny rozmer - sirku sedla. Pozri postup na www.sqlab.de
15.03.2022 - 08:55:01
00
Mat problem po 30-50km je vazne zle. Na zaciatok to ani nemusi byt sposobene sedlom. Okrem nespravneho sedla na bolest zadku vplyva i nespravny posed, nespravny sklon sedla, tazky batoh, neustale sedenie na sedle - aj v terene, ...
Ak ale vies ze je to urcite sedlom tak do tych 50km ti musi stacit hociktore sedlo ktore ti sadne. Sedla maju rozne velkosti, dokonca rovnaky model moze mat rozne velkosti podla sirky zadku (tusim bedrovych kosti). Niektory predajcovia by ti to mohli vediet i zmerat a vybrat spravnu sirku sedla. Priblizne zmerat si to vies i sam, na yt su urcite k tomu navody.
Ak chces vyslovene pohodlne sedla tak skus popozerat sedla ktore ludia odporucaju na bikepacking, napr https://www.bikeperfect.com/features/best-bikepacking-saddles-comfy-saddles-for-multi-day-adventures. To su sedla ktore maju dobre hodnotenia pri viacdennom jazdeni 100 a viac km denne. Osobne mam Ergon SMC Core men (maju dve velkosti) a mne na dlhsie trasy cez 150km denne v terene sedi. Na kratsie svihy by som ale volil ine sedlo - nieco uzsie a nizsie.
15.03.2022 - 08:59:19
00
keyboard_arrow_up