Lokalizácia
Formulár sa odosiela
tak tak treba vymedzit volu na konusoch. Sprav to co najskor inak sa ti moze vnutri nieco poskodit. Co sa tyka toho orechu a 8 icky ktoru opisuje, mam naby Xt a robi mi to tiez. Proste ked necham na volnobeh bezat vo vzduchu koleso tak vidim ako sa naklana kazeta z jednej strany na druhu. Orech je dotiahnuty. Bolo mi povedane, ze je to OK :) ... Nemam ziadne problemy s radenim ani pri jazde...
Zobraziť komentár 20.09.2009 - 16:14:59
00
Presne pred chvíľou som toto riešil. Stačilo dotiahnuť konusy. Akurát moje náboje majú 4 roky a asi 12500 km :^)

a servis si na ne robil? premazanie atď ja kým som mal kónusy som to robil raz ročne ak som dal maraton v daždi a blate tak okamžite na druhý deň.to som dal ale komplet rozborku/zborku + vyčistenie a premazanie by si sa divil čo tam všetko je :drunk:
Zobraziť komentár 20.09.2009 - 19:23:33
00
myslim ze sme sa nepochopili. naboj nema klasicky vadel vo vsetkych smeroch sposobom ze chytite koleso a citite ako sa valke. moj problem je taky ze zabrzdim prednou brzdou.. a iba v smere jazdy ma naboj vakel 1mm ktory sa prejavoval ako vaklanie vidlice. v inych smeroch je naboj v poriadku povodne som myslel ze je zly rychloupinak lebo nie je presne rovnako velky ako diera pren, je tam ista vola ale to je asi blbost. uvidime co povie zajtra chlapik v servise. dotiahnut konusy si viem ale s tymto neviem co robit..
Zobraziť komentár 20.09.2009 - 19:30:58
00
Ak máš pri zabrzdení minimálny vakel v smere jazdy spôsobujú to buď povolené kónusy alebo to môže byť aj pohybom platničiek v strmeni a tým sa to javí ako minimálny vakel. Skús koleso chytiť za ráf, upevni ho do vidlice/zadnej stavby utiahni a skús pozorne hýbať do strán. Ak budeš cítiť malý vakel robia to kónusy.
Zobraziť komentár 20.09.2009 - 20:01:45
00
do stran sa nehybe... este ma napada slabo zatiahnuty CL kotuc.. respektive.. CL kotuc ma take zubkovane vibranie.. nema prirodzenu volu? nemam doma kluc na CL matice takze som odkazany na servis. da sa to niekde kupit?
Zobraziť komentár 20.09.2009 - 20:04:59
00
Aký tam máš kotúč, starší lacnejší s veľa malými dierkami? ... tie boli náchylné na vôlu v nitoch. Takže to jedine na reklamáciu poslať. Povolenou maitcou to nebude. Skús rukou či nemá vôlu v tých nitoch.
Zobraziť komentár 20.09.2009 - 20:07:18
00
xt 2008 mam.. cize http://www.kubicasport.eu/produkt/1366/kotouc-KB-SHIM-RT78-160mm-Center-XT-08/
Zobraziť komentár 20.09.2009 - 20:11:36
00
Tieto to už nezvykli robiť, skúsil by som však či nie je vôla medzi rotorom a nábojom alebo medzi tými dvomi znitovanými časťami rotora.
Zobraziť komentár 20.09.2009 - 20:14:06
00
musim prist na jadro pudla tohoto problemu lebo ma to poriadne stve.. zajtra dam vediet. inak .. nemozu vacsie chladiace diery sposobovat vibrovanie pri brzdeni? kedze diera je cez pol platnicky pri brzdeni sa casto platnicka chyta kraju kotuca a sposobuje vibracie.. dik za ochotu zatial!
Zobraziť komentár 20.09.2009 - 20:15:58
00
Môže, konkrétne s tými rotormi čo si tu hodil mali problém Shimano sintrované platne. Stačilo vymeniť za iné polyméry a bolo to ok. Teraz sú tieto rotory priradené k sade SLX, či atm boli nejaké úpravy tvrau netuším no myslím, že nie. Výmena platní by to podľa mňa spravila.
Zobraziť komentár 20.09.2009 - 20:23:42
00
neviem ake su tam kupil som z druhej ruky... potom mal uz len jazdene bbb co som pocul ze nie je ziadna slava.. skusim zmenit kotuc za xtr a dat nove platne. nemas nahodou skusenosti s keramickymi?
Zobraziť komentár 20.09.2009 - 20:25:41
00
a servis si na ne robil? premazanie atď ja kým som mal kónusy som to robil raz ročne ak som dal maraton v daždi a blate tak okamžite na druhý deň.to som dal ale komplet rozborku/zborku + vyčistenie a premazanie by si sa divil čo tam všetko je :drunk:
Bike bol celý komplet v OSLANOCH asi pred rokom a pol na normálnu servisnú prehliadku - KOMPLET VŠETKO. Ale odvtedy si robím všetko sám Teda skoro všetko - na niečo mám aj manželku :mm:
Zobraziť komentár 20.09.2009 - 20:27:43
00
Keramické platne som ešte nevozil.
Zobraziť komentár 20.09.2009 - 20:30:24
00
.

Naposledy upravil Scorpi dňa 20.09.2009 - 20:37:28, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 20.09.2009 - 20:33:37
00
Bike bol celý komplet v OSLANOCH asi pred rokom a pol na normálnu servisnú prehliadku - KOMPLET VŠETKO. Ale odvtedy si robím všetko sám Teda skoro všetko - na niečo mám aj manželku :mm:

:D to posledné asi sem nechodí čo?
add servis tak hádam spravili servis aj na náby-patrí sa pri celkovej údržbe :y:

add BBB platničky jazdím na XT kotvach a v pohode - lepšie ako Sh. tie som mal normál aj sintrované
Zobraziť komentár 20.09.2009 - 20:36:25
00
keyboard_arrow_up