aku vidlicu by ste mi odporucili....aby mala zdvih 100mm....bola vzduchova...a cena do nejakych 400€....uprednotnoval by som rock shok ....napriklad recon....alebo je lepsia tora?....alebo potom este reba?....alebo nieco z manitou?....vopred dakujem
2 roky som jazdil Rebu, niekoľko mojich známych má Reby ... "Reba *****t; ale bez problemov... jednoduchý servis aj doma,ľahko dostupné ND, ak by bolo treba ...takže ja volím za Rebu.
Ak chceš niečo lacnejšie asi by som pozrel na inzeráty, myslím že tam jedna svieti za 262,- éčiek už nejaký čas a nevidím dôvod prečo sa jej báť.
cauapistemi: Neupravená Reba bude na tom horšie ako upravený E*****n/Axon. Nie je to len subejktívny názor ale aj fakt. Osobne nejazdím ani jednu z týchto vidlíc, tak si myslím že to môžeš považovať za objektívne.
K servisovateľnosti: z týchto vidlíc nie je žiadna zložito servisovateľná, takže toto by som ako rozhodujúci fakt nebral !
o upravenych e*****noch a axonoch len chvala....aj som jedneho axona skusal...
ja jazdim rebu 08,servis uplne jednoduchy.funkcnost super...hl vela moznosti nastavenia podla stylu jazdy
..u axona neviem ako budes servisovat tlmiacu patronu....
ta reba 09 s kolokramu je dobra volba za super peniaze.....axon vyjde trosku menej...funkcnost, vaha,tuhost porovnatelna.....
je uz len ma tebe aku znacku preferujes
Jo, ešte k Axonovi. Neviem, ako je na tom Reba, no v "návode" od Milana mám odporúčané dolievanie oleja každých 50h, čo aj tak vychádza (vtedy začína byť cítiť jeho nedostatok). Ja ho síce mením po cca 70-80, to už je iný chod. Je to totiž dosť otrava, to aby človek každý mesiac dolieval... Ak máš potrebné náradie, problém to nebude (ja nemám).
o všetko sa treba starať...
na Rebe som olej nedolieval, netiekol tak nebolo treba .. ale minimálne každých 1500 km bolo dobré ho skontrolovať, poprípade trochu doliať na vzduchový piest a do dolných nôh na mazanie. No k tomu stačí 22 orech s račňou, 5 imbusák a 10 vidlicový ... robota na 10 minút.
Niekedy som čítal že celá úprava, "tuning" suntour-ou spočíva v tom že sa vymenia tesnenia a púzdra ktoré majú malú vôľu za také, ktoré sú volnejšie a vazelína sa nahradí olejom ... šikovné riešenie, ibaže potom ten olej vyteká a tesnenia netesnia, no vidla je super citlivá ...
Asi tazko, tam sa upravuje hlavne tlmic lebo po tej stranke ma suntour rezervu. Totizto oni maju pretlmenu kompresiu ajked s nou nic nerobis a to vyrazne znizuje citlivost.
l_laco: to je dosť jednoduchá predstava, iii když tým určitým "slzením" vidiel sa napr. u Foxu práve dosahuje hladký chod a obmedzuje sa prechod svinstva dovnútra vidly (ťažko sa holt pláva proti prúdu). Dôsledkom samozrejme je skrátenie servisného cyklu, ale this is not a bug, this is a feature. Ako tu už bolo x-krát rozoberané v nie najkratších threadoch, kľúčová je úprava tlmenia a je veľký rozdiel medzi úpravou a "úpravou". Bežné návody z netu patria do kategórie "úprav".
Mimochodom tesnenia pri zmene z vazelínového mazania na olejové sa menia skôr za tesnejšie, lebo cez tie pôvodné by olej asi doslova vystriekal... sú rátané na viskozitu vazelíny.
Niekedy som čítal že celá úprava, "tuning" suntour-ou spočíva v tom že sa vymenia tesnenia a púzdra ktoré majú malú vôľu za také, ktoré sú volnejšie a vazelína sa nahradí olejom ... šikovné riešenie, ibaže potom ten olej vyteká a tesnenia netesnia, no vidla je super citlivá ...
zaujimavá predstava zrejme si nemal v ruke žiadnu upravenú vidlu od Milana, lebo v opačnom prípade by si takúto hlášku nevypustil
Garantujem že to tak nieje a ani by to nefungovalo ako má. Viem čo sa tam upravuje, niekolko krát som bol pri tom (v CZ), poznám postupy a know-how. Je to omnoho zložitejšie ako si dokážeš predstaviť.
skús pochopiť čo sa píše v tomto článku a potom budeš o krok dalej k poznaniu.
aj Reba sa dá upraviť tak aby bola dôstojný konkurent upravenému Axonu, ale takú vec si asi nepripustíš, že?
S upravenou vidlicou som sa nestretol osobne a ako som napísal, o tej úprave som čítal niekde na českom fórume,kde túto tému naozaj dosť dobre pitvali ... neviem do akej miery to bola alebo nebola pravda, no rozoberať to tu je zbytočné.
Samozrejme že vytunovaná vidla môže byť lepšia ako tá ktorú pustí do obehu výrobca,koniec koncov "tunujú" sa iné, komplikovanejšie a drahšie veci ako sú cyklosúčiastky, no nič nie je zadarmo a nemám na mysli len nadobúdaciu cenu vidlice...
Každému podľa chuti.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
alebo tuneny axon z tung-testu
http://www.kupkolo.cz/produkty/Vidlice-odpruzene-tlumice_84/rock-shox-2009_250/Recon-Race-Solo-Air_3149.html
ja som za e*****n 2009 z tunning-testu
Ak chceš niečo lacnejšie asi by som pozrel na inzeráty, myslím že tam jedna svieti za 262,- éčiek už nejaký čas a nevidím dôvod prečo sa jej báť.
*****aj reba) za : 358,16E : http://www.kolokram.sk/product_info.php?cPath=137_135&products_id=2165
a este k tomu aj 09
Ak chces ta si zober toho axona, ale tu sa dockas iba subjektivnych nazaorov lebo kazdy chvali len to svoje : http://tuning-test.cz/index.php?inputType=article&articleID=0&adresaInclude=nabidka/nabidka08.htm&viewDiscussion=1
K servisovateľnosti: z týchto vidlíc nie je žiadna zložito servisovateľná, takže toto by som ako rozhodujúci fakt nebral !
Som za upravený SR.
ja jazdim rebu 08,servis uplne jednoduchy.funkcnost super...hl vela moznosti nastavenia podla stylu jazdy
..u axona neviem ako budes servisovat tlmiacu patronu....
ta reba 09 s kolokramu je dobra volba za super peniaze.....axon vyjde trosku menej...funkcnost, vaha,tuhost porovnatelna.....
je uz len ma tebe aku znacku preferujes
na Rebe som olej nedolieval, netiekol tak nebolo treba .. ale minimálne každých 1500 km bolo dobré ho skontrolovať, poprípade trochu doliať na vzduchový piest a do dolných nôh na mazanie. No k tomu stačí 22 orech s račňou, 5 imbusák a 10 vidlicový ... robota na 10 minút.
Mimochodom tesnenia pri zmene z vazelínového mazania na olejové sa menia skôr za tesnejšie, lebo cez tie pôvodné by olej asi doslova vystriekal... sú rátané na viskozitu vazelíny.
zaujimavá predstava zrejme si nemal v ruke žiadnu upravenú vidlu od Milana, lebo v opačnom prípade by si takúto hlášku nevypustil
Garantujem že to tak nieje a ani by to nefungovalo ako má. Viem čo sa tam upravuje, niekolko krát som bol pri tom (v CZ), poznám postupy a know-how. Je to omnoho zložitejšie ako si dokážeš predstaviť.
skús pochopiť čo sa píše v tomto článku a potom budeš o krok dalej k poznaniu.
aj Reba sa dá upraviť tak aby bola dôstojný konkurent upravenému Axonu, ale takú vec si asi nepripustíš, že?
Samozrejme že vytunovaná vidla môže byť lepšia ako tá ktorú pustí do obehu výrobca,koniec koncov "tunujú" sa iné, komplikovanejšie a drahšie veci ako sú cyklosúčiastky, no nič nie je zadarmo a nemám na mysli len nadobúdaciu cenu vidlice...
Každému podľa chuti.