Ahojte, potreboval by som poradit s klukami. Mam Deore LX kluky uz hollowtechII. Problem je ze uz maju nejake volne tie loziska a je tam znacna vola. Teraz sa chystame na taku bajkovacku cca 400km v terene, myslite ze to vydrzi? lebo peniaze na nove kluky nemam nazvys. Teda aj by sa nasli keby horelo, ale to by som musel aj kazetu a retaz novu.
Posielam foto, misky su dotiahnute, vsetko nafest, iba kluky sa v oske hybu skratke laicky povedane, akoby ta diera v ktorej je oska bola vecsia.
Ono to ma problem ten, ze nahradne diely su drahe, a neoplati sa to kupovat samostatne, samotne prevodniky su uz zodrate, takze najvyhodnejsie je kupit nove vsetko, to znamena, ze dokupit aj novu kazetu a retaz a hned tu mame 6-7tisic (uz by som bral XT). A mam pocit ze aj oska je v mieste styku s loziskom mierne zodrana.
...neviem presne ako je to u Hollowtech ale na FSA je medzi ložiskom a oskou plastová vložka a ja som ju mal otlačenú a vôľa bola v tom, po výmene tých plastových vložiek bolo všetko O.K....
A mam pocit ze aj oska je v mieste styku s loziskom mierne zodrana.
to som sa Ta chcel opytat.........
videl som experta, co jazdil so zadretym loziskom.
lozisko sa vobec nehybalo, oska sa tocila len v tej plastovej vlozke a samozrejme, ze oska bola zodrata
myslel som, ze ide o endemit
budes musiet asi vsetko vymenit, 400 km by to este mohlo vydrzat, ale ta vola uz mensia nebude, skor naopak
no ja som prave dnes skusil vymenit tie loziska - na pokus som kupil iba nejake ciny za sto korun aby som pripadne neznicil nejake drahe SKF.
zaujimave je ze v ultegre v miskach bolo to lozisko akoby zalepene, pretoze najprv sa ho neuspesne pokusali vymlatit v 2 nemenovanych cykloservisoch, avsak neuspesne - ani sa nepohlo.
tak ma napadlo to doma nahrievat a kupodivu sa to lozisku zapacilo a povolilo - ale ako vravim bolo na nom vidno akoby zbytky lepidla alebo nejakej inej sracky(vazelina???) ktora ho nechcela z misky pustit.
to bola prva cast snazenia, nasledovala druha - nalisovanie noveho.
kedze nemam naradie potrebne na nalisovanie loziska tak opat nasledovalo nahrievanie misky - uspesne, lozisko pekne zapadlo bez akehokovek nasilia:D.
loziska som mal vymenene, nasledovalo umiestnenie tych vtipnych shimano tesneni.
vzhladom na to ze origo lozisko je atyp, musite kupit o 1mm sirsie a tu nastavaju problemy.
kedze je sirsie treba upravit plastovu krytku(asi hodina pilnikovania:D).
no ani po jej uprave mi krytka pekne nesadila na lozisko, jej konce sa proste nezasekli do druhej strany loziska - pretoze je o 1mm sirsie.
po dvoch hodinach snazenia som si povedal ze taketo riesenie stoji za prd a dnes objednavam nove dura misky (890,- s dph).
Len pre zaujimavost jedno SKF(ine by som v reale radsej nepouzival - vacsina lacnych ma plechove krytky ktore stoja za prd) stoji okolo 450 korun a treba naozaj kopec nervov na vymenu a aj tak to nebude ono.
takze odporucam radsej vymenit cely stred ako len loziska...
vzhladom na to ze origo lozisko je atyp, musite kupit o 1mm sirsie a tu nastavaju problemy.
no ani po jej uprave mi krytka pekne nesadila na lozisko, jej konce sa proste nezasekli do druhej strany loziska - pretoze je o 1mm sirsie.
po dvoch hodinach snazenia som si povedal ze taketo riesenie stoji za prd a dnes objednavam nove dura misky (890,- s dph).
Len pre zaujimavost jedno SKF(ine by som v reale radsej nepouzival - vacsina lacnych ma plechove krytky ktore stoja za prd) stoji okolo 450 korun a treba naozaj kopec nervov na vymenu a aj tak to nebude ono.
a je aj kopec vyrobcov stredovych misiek pre loziska kluk holowtechII
ktore maju osadenie na 7mm
hej napriklad raceface(asi) ktore ale pouzivaju absolutne nevhodne loziska...
ale ak maju aspon misky dobre mozno by to stalo za skusku.
islo skor o to ze moc sa tou vymenou lozisk moc neziska, treba kadeco upravovat, jednoduchsie je kupit nove raz za 20k km a mam pokoj.
aj ked SKF urcite vydrzia dlhsie jak to shitne lozisko co tam dava shima.
ale pre mna je 20k vyhovujuci udaj na to ze s cistenim a servisom sa nejako extra neserem...
No pekne, ja ale neviem, ci mam aj osku trochu zodranu, a zuby na prevodnikoch su uplne v..., takze moc sa mi do stareho investovat nechce.
Zatial pre kratkost casu mam nudzove riesenie, prehodim octalinkove kluky z manzelkinho bajku, a potom sa uvidi. mozno skusim kupit lacne lozisko, a vymenit ho podla postupu, ak to bude ok.
zatial dik
ale pre mna je 20k vyhovujuci udaj na to ze s cistenim a servisom sa nejako extra neserem...
Ano, mozno to vydrzi 20 000 km na cestaku, ale vsetci co zatial prispievali do tejto temy sa bavili o MTB a tam tie original XT loziska nevydrzia viac ako 7-8000 km podla toho co pisali a aj to som mozno prestrelil. Takze vsetko je relativne...
Co by som dal za to, keby tak dlho (7-8k) vydrzali... Po troch tisicoch v blate, vode, snehu su odpisane. Som zvedavy, co vydrzia novi japoncici (Koyo).
Ked som sa bavil s Romanom, tak tiez potvrdil, ze original XT loziska vydrzali ledva 3000 km. To este original Truvativ GXP co mam ja su na tom dobre, tie mi vydrzali v dobrom stave cca 8-9000 km a az potom sa zacali lucit.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na nete XTR misky 30€ za obe ...
..prečítaj si ešte:
http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?p ... ech#169568
Ono to ma problem ten, ze nahradne diely su drahe, a neoplati sa to kupovat samostatne, samotne prevodniky su uz zodrate, takze najvyhodnejsie je kupit nove vsetko, to znamena, ze dokupit aj novu kazetu a retaz a hned tu mame 6-7tisic (uz by som bral XT). A mam pocit ze aj oska je v mieste styku s loziskom mierne zodrana.
to som sa Ta chcel opytat.........
videl som experta, co jazdil so zadretym loziskom.
lozisko sa vobec nehybalo, oska sa tocila len v tej plastovej vlozke a samozrejme, ze oska bola zodrata
myslel som, ze ide o endemit
budes musiet asi vsetko vymenit, 400 km by to este mohlo vydrzat, ale ta vola uz mensia nebude, skor naopak
http://www.bajk.cz/web/data/clanek.asp?id_clanek=582
zaujimave je ze v ultegre v miskach bolo to lozisko akoby zalepene, pretoze najprv sa ho neuspesne pokusali vymlatit v 2 nemenovanych cykloservisoch, avsak neuspesne - ani sa nepohlo.
tak ma napadlo to doma nahrievat a kupodivu sa to lozisku zapacilo a povolilo - ale ako vravim bolo na nom vidno akoby zbytky lepidla alebo nejakej inej sracky(vazelina???) ktora ho nechcela z misky pustit.
to bola prva cast snazenia, nasledovala druha - nalisovanie noveho.
kedze nemam naradie potrebne na nalisovanie loziska tak opat nasledovalo nahrievanie misky - uspesne, lozisko pekne zapadlo bez akehokovek nasilia:D.
loziska som mal vymenene, nasledovalo umiestnenie tych vtipnych shimano tesneni.
...a si znova na zaciatku svojej cesty. Mas tam znova cinske loziska, iba ovela drahsie.
Medzi SKF a Cinou je obrovske mnozstvo vyrobcov.
a je aj kopec vyrobcov stredovych misiek pre loziska kluk holowtechII
ktore maju osadenie na 7mm
ale ak maju aspon misky dobre mozno by to stalo za skusku.
islo skor o to ze moc sa tou vymenou lozisk moc neziska, treba kadeco upravovat, jednoduchsie je kupit nove raz za 20k km a mam pokoj.
aj ked SKF urcite vydrzia dlhsie jak to shitne lozisko co tam dava shima.
Zatial pre kratkost casu mam nudzove riesenie, prehodim octalinkove kluky z manzelkinho bajku, a potom sa uvidi. mozno skusim kupit lacne lozisko, a vymenit ho podla postupu, ak to bude ok.
zatial dik
Ano, mozno to vydrzi 20 000 km na cestaku, ale vsetci co zatial prispievali do tejto temy sa bavili o MTB a tam tie original XT loziska nevydrzia viac ako 7-8000 km podla toho co pisali a aj to som mozno prestrelil. Takze vsetko je relativne...