Mam maly problem s tymto kolesom. Problem spociva v neustalom cinkaniu a pukaniu spicov. Nie ze by praskali a bolo ich treba menit. Prejavuje sa to pri zatazeni zadneho kolesa a hlavne pri zabere v stupani. Je to podobne pukanutiu spicov, ked ste centrovali spice a potom po prvy krat koleso zatazite. Spice, alebo niple puknu, sadnu si a je to OK. Mne to vsak puka stale. Na kolese su 3mm dute Zirkalove spice. Koleso nebolo centrovane. Jedina vec co je nove oproti minulemu roku, ked to nepukalo, je nove teflonove puzdro v orechu naboja. Stretol sa uz niekto s niecim podobnym?
20.04.2010 - 18:57:03
00
Pocul som o viacerych, vacsinou pomaha vazelina na miesta kde sa spice krizia. K pukajucim niplom neviem nic.
20.04.2010 - 19:18:12
00
Občas Crossmaxy pukajú aj mne. Síce sú to SX ale nipel a špica je tá istá. Robí to však len po blatistom výjazde, keď sa medzi nipel a jeho kalich so závitom v ráfe dostane asi jemný bodrel. Čo by malo pomôcť, tak to je umyť kolesá, možno trochu precíznejšie ako zvyčajne a prestrieknúť okolie niplov v ráfe nejakým olejom. Niekedy to môže spôsobiť aj povolenejší výplet. Špice v mieste križovania to podľa všetkého nerobia, mne sa na SXoch ani nedotýkajú. Časom mi však toto prestalo samo pukať (pár kopcov) počas výjazdu a neriešil som to viac. Takže neodstrániteľné to nebude, len sa treba pohrať.

No a ak tam máš špice okrúhleho prierezu určite duté nie sú. Teda neviem o tom, že by Mavic používal duté špice (možno na cesťákoch tie karbónové). Tieto majú plný 3mm prierez. Kdesi mám aj jednu, čo som ju v strede utrhol (bol to však už extrém v kombinácií s radiálnym výpletom na STčkach, SX už našťastie križujú pri kazete).
20.04.2010 - 19:51:31
00
Zvoni to obcas aj mne, nikdy som to neriesil. Budu to asi tie niple v maticiach jak spomina LP.

Inak ta mozem toho problemu zbavit ked chces.
20.04.2010 - 21:02:28
00
keyboard_arrow_up