DAVORIN XCM Slovak paradise

10.09.2011
12. kolo - Cyklomaratónska séria
10. kolo - Slovenský pohár XCM
MTB maratón
Hrabušice - Podlesok (Slovensko)

Reportáže, Foto, Výsledky
Zúčastnených bikerov (26)
AK4477alfiretoAndobikerarmgcorrieGreywolfKockaKotolnikBBkrtko333magic7marenmaturmilsumisenoMisqa12MSHPajoncekpetrerichardleromanxRudy79scr@tchsenky15vankesyojo
Ja len z pohladu fotografa. Na prvej obcerstvovacke mali 100 l vody a ta sa neusla pretekarom ani na kratkej :tmi: . A organizator to tu necita kedze ohrieva si svoju polievocku na vlastnom vebe. Kde su tie casy ked to tu Peter riesil :-) Bohuzial zmena organizatora skvalitneniu preteku velmi nepomohla. Ale aspon vieme ako sa organizator vola a ako pretekal pred 20 rokmi. RB to omielal do nekonecna, skoda ze nekomentoval prejazdy pretekarov v cieli, to ma ako divaka zaujimalo viac.


Trebalo nechať priestor muzikantom ktorí hrali, ked prestali, precítal som kolký presli kým hrali. keby nehrali, kecám, žiaľ, nebol som režisérom kedy má hrať kapela a kedy nie.
Janci jazdil este pred 7 rokmi, ale spomenuli sme aj iných.
Janci Špak to nemal na starosti sám, nakoniec určite si dá poradiť, tiež som mu pár vecí po pretekoch povedal, postrehy moje,ale aj iných. Určite si to narok ustriehne. jak časový rozpis kedy má kto vystupovať, ako aj kde a kedy stiahnuť regulovcíka atd.
12.09.2011 - 21:40:23
00
Ak si sa stihol najest tak gratulujem :) mne sa to nepodarilo. Po skonceni som utekal domov, aby som stihol fotky upnut. Ale v nedelu som si to vynahradil :-D


všimol som si, super foto, mne ani nedali jesť, poslali ma preč lebo som nemal lístky..
12.09.2011 - 21:40:45
00
mne je len ľúto že sa na pretekoch zabúda na fotografov čo sa týka stravy

Ja som ako fotograf nemal ani na jednom maratone problem so stravou.
12.09.2011 - 21:50:42
00
Trebalo nechať priestor muzikantom ktorí hrali, ked prestali, precítal som kolký presli kým hrali. keby nehrali, kecám, žiaľ, nebol som režisérom kedy má hrať kapela a kedy nie.
Janci jazdil este pred 7 rokmi, ale spomenuli sme aj iných.
Janci Špak to nemal na starosti sám, nakoniec určite si dá poradiť, tiež som mu pár vecí po pretekoch povedal, postrehy moje,ale aj iných. Určite si to narok ustriehne. jak časový rozpis kedy má kto vystupovať, ako aj kde a kedy stiahnuť regulovcíka atd.
V pohode :-) ja som len narazal na to ze dochadzali prvi z dlhej a bola po tebe zhanka :-) A inac Jano jazdi aj tohto roku a nie zle. Myslim ze keby odjazdil seriu asi by vyrazne ovplyvnil celkove poradie. Jasne, ze to neorganizoval sam, ale to, ze do toho skocil pomerne neskoro malo za nasledok vytknute nedostatky ktorych odstranenie tomu v buducnosti pomozu. Konstruktivna kritika je na mieste. Snad si to tu precita a zoberie k srdcu.
12.09.2011 - 21:51:08
00
Ja som ako fotograf nemal ani na jednom maratone problem so stravou.


ja sa nestažujem ja len poukazujem...
12.09.2011 - 21:52:18
00
Tento maratón sa mi dostal do pozornosti vďaka tomu že sú to miesta ktoré nemôžem bežne navštíviť na biku a je to predsa maratón tak bude zábava. Tieto očakávania boli z môjho pohľadu splnené. Značenie hodnotím ako dobré,nemal som nikde problém. Ak budem mať možnosť budúci rok sa zúčastniť tak určite prídem,veď jazdiť v raji je božské :devil:
Chcel by som poďakovať pretekárovi št.č:158 za pomoc.Nemusel som bežať 7km do cieľa.
12.09.2011 - 22:20:38
00
Pre budúcu sezónu, chcem pomôcť Jancimu, jak zo scenárom, tak v rámci možností aj so znacením. mám množstvo tabuliek so znackami,ktoré sa daju využiť a požičať.
Tak isto musí mať približný scenár, čo, kedy, kde, kolko,ako, s rozpisom na cca 5-10 min presne. Tak isto aj popis sponzorov a kto co dal .

V prípade neskorsieho príchodu a nezaplatenia a nahlásenia sa vopred, striktne -už len na dalsie trate, ktoré startuju neskorej,aby nedoslo k posunom startu.
Tým pádom som nemal startovku,a robilo sa mi po pamäti ťažšie,ako ked pozres na meno a hned ta napadnú výsledky,pikosky atd.
kapely v pohode, len im treba vyhradiť cas od do, potom spíker, od do, dopredu mi musí nie len Janci, ale kazdý poriadateľ pripraviť pokyny a scenár akcie. Tieto veci doladiť, vziať si to k srdcu, vsetko co sa tu píse a bude to na 1 ! K webom. Má svoj, ale janci nieje nejaký pc a internetový maniak. Tak mu to musíme na pretekoch povedať. Hned po pretekoch sme dosť vecí prebrali,co boli pripomienky od pretekárov a verejnosti okolo. Držím mu palce a o rok verím že drobnosti ktoré do seba zapadajú sa doladia a bude to super akcia.
13.09.2011 - 09:58:36
00
Je mi jasne, ze Jano mal na toto vsetko minimum casu a ked ho to nepolozi, tak na buduci rok to bude urcite lepsie. Takze aj cela partia z MTB club Spiš je ochotna a schopna tomu pomoct. Staci povedat :-)
13.09.2011 - 10:08:31
00
Skúsim niečo napísať z pozície pretekára z konca štartovného poľa na 40-ke.
Prihlasoval som sa dopredu a zaplatené som mal.
Registrácia v piatok v pohode. Spal som v kempe na Podlesku ako vlani. Parkovanie v kempe - super.
Parkovanie na lúke ďaleko? Málokde je parkovisko bližšie k štartu preteku ako tu.
Posunutie štartu bolo nepríjemné asi pre každého čakajúceho na štart. Možno si za to môžme sčasti aj my bikeri, keď dôjdeme na poslednú chvíľu.
Trať výborná. Obsahuje všetko čo je typické pre Slovenský raj. Na rozdiel od minulého roku bolo sucho a dalo sa všetko prejsť v sedle (okrem rebríkov a potoka samozrejme :lol: ).
Občerstvovačky som nevyužil - camel poslúžil. Keď chýbala voda v druhom kole, tak je to zlé. Skoré sťahovanie občerstvovačiek je častejší problém na viacerých maratónoch. Asi by to chcelo "koncového jazdca", ktorý by odvolával regulovčíkov a občerstvovačky.
V Jure som išiel dlhú na konci štartovného poľa a občerstvovačky tam fugovali do konca.
Značenie: nemal som problém nikde a to som šiel dlhé úseky sám. Ponosy na značenie sa objavujú snáď po každom maratóne. Po tom čo som videl minulý týždeň na Kráľovskom maratóne (značenie, kde sa nedalo zablúdiť a predsa sa takí našli :rofl: ) si myslím o nadávaní na značenie svoje.
Ja som nemal ešte problém so "zablúdením" a značením na žiadnom maratóne ktorý som absolvoval (tento bol 8-mi tohto roku, minulý rok 9 maratónov)
Fotografov dosť, fotky fajn. S tým jedlom pre fotografov súhlasím.
Pirohy super (došiel som ku koncu 40-ky)
Umývanie biku som nevyužil, bol po maratóne skoro čistý.
Sumár: fajn akcia a rád prídem z Bratislavy o rok opäť.
13.09.2011 - 12:17:31
00
na konci startoveho pola je to samozrejme ine, trať je uz vyjazdena, prave dnes som sa o tom bavil s M.Lamim, 2.kolo isiel o 8 min rychlejsie a to len koli tomu ze uz medzitym preslo 500cyklistov. Aj nepripravený regulovcíci a fotografovia su uz vtedy na mieste. Bludenie vatsinou postihne prvych. Potom sa to uz opravý a další ani nepostrehnu chybu.,
Miesto registrácie kludne mohlo byť na spodnom parkovisku, stací tam postaviť 2 stany a doniest 3 stolicky. Je to omnoho blizsie a jednoduchsie.
Co sa týka samotnej registrácie, bud je organizátor pripravený na ranný nápor a je schopný to zvládnuť , alebo nie a prihlasenie uzavrie uz den vopred a v den preteku sa len prevezme startovací balík. ako je to na mnohých iných kvalitných maratonoch. Tým pádom má aj Roman vcas v ruke startovu listinu, mozu sa pretekári zoradit podla výkonnosti alebo výsledkov robiť s nimi rozhovory atd... a nemusia sa niektorý tlacit z predu pred cele startove pole na poslednu chvilu.... Lenze toto si organizátor nemoze dovolit, lebo je rád ze kazdého ucastnika a dovolí registráciu aj 5 min pred startom, no a tak to potom vyzerá. Mal by dostať pretek na tak vysoku urovwen aby si organizátor mohol diktovať podmienky a pretekári by sa museli snazit aby sa vobec dostali na preteky a mali moznosť štartovať....
13.09.2011 - 15:38:46
00
V podstate sa dá súhlasiť s tým čo si napísal.
Celé to je aj o tom, pre koho sú maratóny primárne určené, či pre "pretekárov" alebo pre "hobbíkov". Ak usporiadateľ chce čo najvyššiu účasť, tak to bude musieť byť hlavne pre "hobbíkov" (je to v úvodzovkách, lebo v podstate sme hobbíci skoro všetci), a keď príde na poslednú chvíľu stovka ľudí, tak ju nemôže odignorovať.
Samozrejme, že si to najviac odnesú tí, ktorí zaplatia predom, prídu včas a sú zďaleka.
13.09.2011 - 15:54:40
00
Problem nieje mozno v registracii hobbikov ( citaj pretekari na REKRE trati ) ale v systeme prihlasovanie ako takom. Funkcne existuje zabehnuty system on line prihlasovania cez cyklo sao. Otazka znie ako je mozne, alebo preco dojde velky pocet pretekarov na poslednu chvilu, ktorí to samozrejme organizatorovi skomplikuju. Musia doriesit nielen samotnu registraciu ale aj stravu, obcerstvovacky a cely poskytnuty servis. Roman dal starostke presne takuto otazku ako to zvladli. Nuz zvladli to v ramci svojich moznosti, ale niektore veci sa jednoducho uz poriesit ani pri maximalnej snahe nedaju. Mozno by stalo za uvahu vyriesit cely registracny system tak, ze bude pevny termin a basta. O ucasti na preteku sa predsa nerozhodujem v sobotu rano. V takomto pripade sa daju doriesit vopred vytlacene prihlasky, odkontrolovat platby atd. Toto sa tyka ale vsetkych maratonov nielen toho v raji. Takze mozno treba apelovat aj na samotnych pretekarov, aby sa hlasili vcas, aby na registracii predlozili vypisanu a podpisanu prihlasku ( kolko je vzdy takych co tam vypisuju prihlasku, nemaju pero atd. ) pretoze v konecnom dosledku si komplikuju zivot sami sebe. Viem, ze v tom co som napisal je kopec otaznikov, ale riesenie sa urcite da najst. Aj za cenu straty tych par pretekarov, ktori by sa tym padom preteku nezucastnili. Mozno by vedenie CMS malo o nejakej takejto zmene pouvazovat a zaviest ju do praxe v nasledujucej sezone. Urcite by to organizatoro pomohlo.
13.09.2011 - 16:27:55
00
drotik vela ludi sa rozhoduje na poslednu chvilu podla pocasia ak je rano pekne tak idu takto to bolo aj v Granci,
13.09.2011 - 16:34:05
00
Zle. Podla pocasie sa rozhodujem ci zajtra idem s partiou na jazdu alebo nie. O ucasti na Cyclo Campe sa ludia rozhodli v maji, pertoze sme takto nastavili pravidla a ani sam pan boh nevedel ake bude pocasie v auguste. Z celkoveho poctu sme mali iba 3 storna. Preteky sa jazdia predsa za kazdeho pocasia. Ak sa niekto boji zleho pocasia tak nech jazdi nesutazne REKRE kategorie. Ak ale niekto jazdi celu CMS tak toto mu na pohode nikdy neprida ( to hovorim z vlastnej skusenosti ). Preco ma 350 disciplinovanych pretekarov znasat tieto problemy kvoli 50 tim, ktori sa rozhoduju podla oblohy, alebo momentalnej nalady ?
13.09.2011 - 16:45:04
00
drotik vela ludi sa rozhoduje na poslednu chvilu podla pocasia ak je rano pekne tak idu takto to bolo aj v Granci,

Je to bezohľadné voči ľudom z väčšej diaľky. Takto sa môžu rozhodnúť ľudia zblízka. Ja z Bratislavy (konkrétne napríklad pre Slovenský raj alebo Granč) sa nemôžem rozhodnúť na poslednú chvíľu.
Pri odchode z Hrabušíc do Spišskej je hodina hore-dole ukradnutá. Pri ceste do Blavy už nie!
Prihlásenie na poslednú chvíľu považujem tak týždeň pred pretekom (samozrejme s poslaním platby) a nie ráno v deň preteku.
Mimochodom na Jur a Stupavu sa prihlasujem mesiac dopredu a na GreenBike ešte na jar.
13.09.2011 - 17:01:00
00
keyboard_arrow_up