Caute chcel by som sa opytat chceli by sme s par kamaratmi spravit nieco ako downhill cez mesto len by som sa vas chcel opytat aby ste mi poradili z organizacnou strankou ale aj co sa tyka jumpov a spotov. Velmi rad by som keby sa to podarilo bola by to fakt pecka :) Vopred Diky :)
06.11.2012 - 20:37:32
00
Prievidza? :) Veď hoď mapku akú máš predstavu o miestach... Kamaráti majú aj viac ako 13 rokov?
06.11.2012 - 20:45:12
00
uz mas aspon zacate maratonske behanie po uradoch koli roznym povoleniam??
06.11.2012 - 20:55:03
00
byt tebou tak by som to propagoval asi cez FB....mozno by som poziadal mesto o hodenie udalosti na mestsku stranku...pripadne to regionalnej TV....dalej plagaty po meste.....ale toto vsetko az po tom ako ziskas od mesta na nejaky presny datum povolenie organizovat taketo nieco....bude treba uzavriet ulice....a to urcite nebude zadarmo....
06.11.2012 - 20:58:48
00
a skus aj pobehat cykloobchody v meste....ci by vedeli alebo chceli bud pomoct sponzorsky...alebo nejako prilozit ruku k dielu....
06.11.2012 - 21:14:56
00
nechcem byt hnusny ale v pos*atej prievidzi ja ako zasobovanie ( pracovne ) ziskam jednorazove povolenie na vstup do pesej zony po tom co obeham cely meststky urad a zabijem tam pol dna.. vela zdaru pri vybavovani niecoho takehoto, bo ( nehnevaj sa na mna ) v PD su kkti

edit - divam poznamku o veku, eeehm.. ak sa do toho nepusti tvoj otec alebo nejaky kamarat co ma na to vek tak sa s tym rovno rozluc
06.11.2012 - 21:20:21
00
V Podbrezovej bolo toto leto a bolo to celkom fajn. Organizoval to asi Devilwork. Vybav si dakych sponzorov, material, potrebne povolenia a mozes organizovat :D good luck
06.11.2012 - 22:01:53
00
dakych sponzorov... jak keby sa o take akcie trhali.. hlavne (nic v zlom-snaha sa ceni) ked to organizuje 13 rocny chalan
06.11.2012 - 22:08:48
00
ved ja mu fandim, nie ze nie.. len aby nebol sklamany ked ho otocia medzi dverami hned a pri vedajsich tiez, bo bohuzial tak veci "chodia"
06.11.2012 - 22:22:32
00
az teraz som si vsimol kolko ma rokov.....tak to hej....bez dospelaka ktory by si to vzal na starost nemas sancu .....
06.11.2012 - 23:12:31
00
Nejde tu o vek sme piati chalani ja som bohuzial najmladsi su tam dvaja dospely a myslim ze nie je podstatne riesit moj vek.. som si vedomy ake obmedzenia to ma a preto sa zariadime... Nie som nejaky snilek ktory sa iba nudi len ked mame prilezitost a kontakty na sponzorov preco to nevyuzit? Vsetci sme jazdci.. Len by som potreboval poradit co kde treba vybavovat naozaj o tom nemam prehlad.. cykloobchody pojdeme obehat..
07.11.2012 - 20:16:13
00
Pozri si web vášho mesta (asi Prievidza), či poskytujú granty-dotácie na rôzne akcie a na aké. Ak je tam šport, tak pripravte projekt, zvyčajne je tam aj formulár.
Ešte predtým si stanovte približný termín konania, nakreslite na mapu, kadiaľ by mala byť trať pretekov. Budete to potrebovať aj do projektu.
Hľadajte kamaráta na mestskom úrade, ktorý ma na starosti šport a hučte mu do hlavy, aku dobrú akciu chcete pripraviť.
Hľadajte kamarátov medzi mestskými poslancami a tých musíte presvedčiť, aká výborná akcia to bude (už treba mať niečo v ruke, napríklad horespomínaný projekt) a títo kamaráti by to mali nechať odsúhlasiť mestským parlamentom. A čiastočne máte vyhrané... Pokúste sa dohodnúť, aby ste nemuseli platiť žiadny poplatok za zabratie verejného priestoru.

Informujte sa na okresnom úrade, odbore cestného hospodárstva, za akých podmienok môžete usporiadať akciu. Podľa ich pokynov pripravte žiadosť a podporte ju stanoveným poplatkom v kolkoch.

K tej žiadosti budete pravdepodobne potrebovať súhlas okresnej polície, dopravného inšpektorátu. Čiže ďalšia žiadosť podporená poplatkom v kolkoch. Zároveň sa informujte, za akých podmienok budete môcť požiadať o čiastočnú (úplnú) uzávierku niektorých ulíc a koľko vás bude stáť asistencia štátnej polície (v projekte - mape trasy by mali byť vyznačené miesta uzávierok ulíc, kde budete potrebovať štátnu políciu, kde bude stačiť mestská polícia a kde len organizátor - poučený regulovčík).

Oslovte mestskú políciu - sú lacnejší ako štátna polícia, keď to bude akcia schválená - podporovaná mestom, možno budú ešte lacnejší, alebo vám ich mesto zabezpečí grátis.

Začnite hľadať dobrovoľníkov, ktorí budú robiť zabezpečenie trate v spolupráci s políciou, ktorí budú stavať a vyznačovať trať pred pretekmi, ktorí budú trať debordelizovať po pretekoch.

Zháňajte, kto vám požičia zábrany, prenosné WC, ozvučenie,...

Oslovte nemocnicu, alebo ešte lepšie záchrannú stanicu. Budete potrebovať sanitku s lekárom, vzhľadom k typu akcie možno aj dve a slušne vybavené, nie tie určené len na prevoz pacientov.

Podľa možnosti to organizujte ako osoba (právnická alebo fyzická) registrovaná na daňovom úrade a s IČO-m (občianske združenie, nadácia, s.r.o ktorá má v predmete podnikania organizáciu športových podujatí a reklamnú činnosť, živnostník s obdobným predmetom podnikania).

Nezabudnite sa propagovať v lokálnych médiách.

Oslovujte potencionálnych sponzorov, reklamných partnerov - nemusia to byť len peniaze, ale aj vecné plnenie formou barteru.

Oslovte všetky možné telocvične v okolí, či by vám požičali žinenky - musíte zabezpečiť stĺpy verejného osvetlenia, dopravné značky, zábradlia, nebezpečné rohy domov.

Zabezpečte si meranie času a spracovanie výsledkov.

Urobte si základnú partiu, rozdeľte si, kto-čo bude zabezpečovať a za čo bude zodpovedný (vybavovanie na úradoch, zabezpečovanie peňazí, príprava trate, propagácia,...) . Casto sa stretávajte, riešte problémy, hľadajte problémy, ktoré by ešte mohli vzniknúť a snažte sa im predchádzať. Hodne papierujte - všetky úlohy si dávajte na papier a na ďalšom stretnutí kontrolujte, čo je urobené, na čom sa pracuje, aké nové problémy vznikli, kto ich bude riešiť. Každý zo základnej partie nech si vytvorí ďalšiu partiu, ktorá mu bude pomáhať.

Nezabúdajte na - 1. Safety first (pri pretekoch, nielen pretekárov, ale aj nezúčastnených osôb); 2. sponzori sú dôležitejší ako pretekári ; 3. nič nenechávajte na poslednú chvíľu, prípadne "však to nejako dopadne".

Uff, je toho veľa a ešte som asi hodne zabudol. A je to aj chaoticky usporiadané...
07.11.2012 - 21:55:50
00
rodo.pd - veď skús sem nejako rozumne napísať čo ste zatiaľ vymysleli. Čo kde treba vybavovať máš približne napísané, prípadne sa spoj s nejakými organizátormi pretekov v okolí PD, s niečím by hádam vedeli pomôcť.
07.11.2012 - 22:11:44
00
hlavne spravit daku stranku o akcii alebo niekde na webe sa zobrazit. ak sa kona daka akcia vacsina to hlada na webe a nie po meste po plagatoch
07.11.2012 - 22:42:09
00
vravim ti stranku sprav na fb...tam je to lahko a rychlo siritelne ;-) a nebudes musiet vytvarat vebovu stranku....a ked uz chces....tak si pozri www.webnode.sk
tam si zadarmo mozes vytvorit stranku....na zaciatku tejto sezony som sa s tym jeden vikend hral....
je to jednoduche.....a zdarma...

za ten vykend som vytvoril toto....plus v galerii je odkaz na dalsiu stranku..pretoze na jednu stranku maju obmedzenie na 100megabajtov...pokial im nechces platit...ale tu druhu som uz nedokoncil....

www.misopetrovic.webnode.sk
08.11.2012 - 10:18:13
00
keyboard_arrow_up