ŠKODA Svätojurský MTB maratón - 1. kolo

18.04.2015
1. kolo - Škoda Bike Open Tour
1. kolo - Župný pohár
1. kolo - XCM Tour
MTB maratón
Svätý Jur (Slovensko)

Propozície, Pozvánka, Súťaž, Výsledky, Foto, Reportáže
Zúčastnených bikerov (124)
adam_saraglaalex8anarchistaandrej25ANDYKUBISAskijko1205bastylicaBiker201bombtrackBralajbrunicekcervocicerocipocripodakeyrasdali1daniel153dano696deadeedefDomestikdon281doubleDURI76duryDusanPmtbDyonexemsiennioerichkfabkofazzyfeltoForestRunnerFOTOservis_HviezdaGaliPetGeorge17hellwingsHooKooAndKoojancifjaro180jaroslav_hjelo520joziCCJulkoJurajMTVKaskajakochhyLeroyLIGRLukas.sllukassamomadman09MageZMajkyctmMajkyFmali6marek.kolesMareKMMMarešekmark12345MatejBacoMatho2matko055mato687matttassMichal89michalfalconmiko53miloslavmilsuminco87murkochlapecnameless_onenomadNorbertSNoriokonortelPato95Pavol.Grujbarpepemskpeter1976peter22peterppPeterWPogyprakoloprcinRamonbikeRBprorichtoškarobostroman73Roman74rtlsagatjurajsaki66Shamusimon97siso33SNBzuziSodjagstarsidurcovstawoStef30stephmaticSTULObikerszab.andrejTakeUrPillsTesaktinoLMTomas11tomicepiTomikZATurboHobikUrsusviktor_gc_2015vladikavlsuwhitemamutwillxbikerzobaniezrniek
Toto bol môj prvý maratón mimo TN kraja a hodnotím ho jednoducho super akcia, super trať a v celku aj super počasie až na ten vietor :) jediné čo nehodnotím je jedlo v cieli, naň ma prešla chuť keď som sa pozrel na koniec nekonečného radu hladných bikerov :D ak sa podarí tak o rok sa tohoto tu opäť rád zúčastním
A čo sa týka toho predbiehania a uvolnenia či neuvolnenia ideálnej stopy to je fakt na dlhé debaty.
tomkud ďakujem aj ja za pekné fotky :)
19.04.2015 - 14:10:45
00
Tak ja som tento rok nahovoril dvoch uradnikov na bike preteky na kratku trat a veeelmi si pochvalovali. Sice prvu polku sa parkrat aj tlacilo a kochalo prirodou, ale ten zjazdik od bieleho kriza dole, to bolo na paraadu. Clovek si aj povedal, ze pojdeme tak vyletovo a opatrne, ale ked ma dobehli traja borci z dlhsich trati pod bielym krizom, tak to sa proste nedalo nezavesit sa za nich ist plny kotel za nimi. Dokonca na tom zablatenom rozbitom useku som ho predbehol naspat :-) /uznavam, bolo to blaznive, ale nedalo sa odolat :-p

Inak startujuci na kratkej trati boli tazki pohodaci, aj sa dalo celkom dobre podebatovat s niektorimi. (pozdravujem trencanov v cervenych dresoch :-)

/Inak par bikerov pred nami na kratkej v useku, odkial bolo vidiet mesto Pezinok, zabudlo odbocit vlavo a pokracovali rovno. Aj sme na nich kricali, ale nic....
19.04.2015 - 14:27:58
01
Výsledky: http://zupnypohar.query.sk/vysledky
19.04.2015 - 18:44:16
01

/Inak par bikerov pred nami na kratkej v useku, odkial bolo vidiet mesto Pezinok, zabudlo odbocit vlavo a pokracovali rovno. Aj sme na nich kricali, ale nic....


Aj ja patrím k nim, ale na druhej strane mohlo to byť trochu výraznejšie značené ;)
19.04.2015 - 19:36:13
00


Ešte oprav názov pretekov zo Specialized na Škoda maratón :)
19.04.2015 - 19:40:18
00
organizacii niet co vytknut,
prva cast toho stupania pomerne nudna (taktiez predchadzajuci asfaltovy zjazd), potom uz OK. hreben vyjazdeny do hladka. par x som krical na zle odbocujucich, neviem preco, ved sa stacilo pozerat trochu pred seba - faborky boli dobre umiestnene
ak by som mal nejaky nedostatok: mal som zo sebou rodinku a velmi sa im pacila autogramiada, akurat ze Peto pouzil zmazatelnu fixu, takze po podpisoch ostali iba machule :)
19.04.2015 - 19:51:29
01
V sobotu som sa v Juri presvedčil že úroveň tejto akcie každoročne stúpa. Kedže neznášam kolečkovanie na maratóne, pozitívne som hodnotil aspoň zmenu traťe. Priznám sa pôvodne som sa plánoval zúčastniť len kôli bodom do série, ale nakoniec som si výborne zajazdil. Keby bolo o pár stupňov teplejšie tak by to bolo ideálne. Čo sa týka pomalších jazdcov z krátkej, nezaznamenal som nejaké problémy v predbiehaní a všetci sa ochotne prispôsobili ak sa dalo. (samozrejme aj ja)
Stretol som po dlhej dobe veľa známych tvárí a tak nakoniec super strávená sobota.
O rok sa vidíme v Juri opäť.
19.04.2015 - 20:52:31
03
Výborná akcia veľmi dobre organizačne zvládnutá všetko bolo super! že som zablúdil hned po štarte bola moja chyba :D . O rok som v Jure znova,klobúk dole a palec hore páni organizátori!!!
19.04.2015 - 21:21:16
02
Organizacia bola super.
len ten padnuty strom mohol byt lepsie oznaceny flekoval som bo som ho skoro napalil. a pani organizatorku na 90 stupnovej zakrute. uz aj ona videla ze je zle tak ustupila o krok. tie pani co rozhadzovali na dlhu / kratku mali vsetky sipky jednym smerom ale nastastie aj hovorili kto kam.
problem boli pretekari. hned na zaciatku sa panko z proefektu rozhodol zostrelit pretekarku (mala napis zlatka) a dal ju dole. ani mu ani bu len sa proste cez nu predral a isiel dalej. hned za nim dalsi (ten uz nebol proefekt)
mna zas napalil panko z velocity. pekne do boku s rohmi. pritom na to nemal dovod kazdy sme sli inu stopu. nevadi.
neviem ako sa to riesi ked pretekar nahodne prechadza z drahy do drahy rovno pred inymi a do inych.
ale nepadol som tak mi to moc nevadilo
jedno (mal som cestoviny) boli uplne super
o rok snad znova
19.04.2015 - 21:38:04
00
Za mňa super z každého hľadiska, aj keď som tam skoro dušu nechal na strednej. Čas slabucky 3:48, ale tento rok seriózne len tretí krát na bikeu, došiel som do cieľa a čerešnička na torte nebol som posledný:-). Dakujem všetkým za spríjemnene chvíle a občasný pokec na trati. Niekto má aj identifikoval na trati podľa môjho popisu, len som funel jak lokomotíva a vôbec som nevedel rýchlo reagovať a pripomenúť si nich, tak sa mi prosím pripomenul tu, nech nabudúce už viem:-). Tuhý som bol aj tam kde som už tuhý dlho nebol. Veľká vďaka 20 ročnému chalanovi, s ktorým sme si spríjemnovali cestu od druhej obcerstvovacky až do cieľa, ale ten nie je tu registrovaný, ale bude:-). A takisto som sa zahral na dobrého anjela asi cca 2-3 km som dal jednému chlapikovi dušu (tuším bol z dlhej trate), kedze mal taky smutný výraz v tvári a div ze bike nezahodil do trávy, mali ste vidieť tu rýchlosť jak začal montovať s iskrickou v očiach keď zistil ze to myslím vážne nech si berie. A na záver, tombola zase takisto nič, ani jedna cena a tak som dúfal, kedze už tam nebolo až tak veľa ľudí, ten škoda bike by bodol akurát mojej polovičke asi. Ps: tu zoznamovacku treba asi lepšie zorganizovať par dni do predu. Mali sme všetci dobehnúť napr. O 16:00 pred stánok mtbikera a hotovo. Marosa na fatbikeu som sakra nikde nevidel, nabuduce
19.04.2015 - 22:02:42
05
Cital som tu, ze sa nejaky napity cyklisti smiali z handbikerov, toto kebyze vidim tak jednemu po druhom rovno pr...bem, ved to boli deti, ktore za to nemozu.
So znacenim som osobne problemy nemal, trafil som vsade kam som mal:-) takisto som aj pustal rychlejsich a pri zjazde pustili aj mna kade som potreboval, takze problemy ziadne.
a inak ty bikeri z timu proefekt ako spominal JJSAN, tak sa mi zdali taky nejaky az prilis premotivovany, chapem ze sutazili a ze je to pre nich prestiz vyhravat preteky, ale trosku miernosti a skromnosti by to chcelo. A ich fotenie na bednach s bike-ami som velmi tiez nechapal, aj ked mali pekne tie ghosty:-) asi posielaju foto sponzorovi.
19.04.2015 - 22:29:36
00
"...Inak par bikerov pred nami na kratkej v useku, odkial bolo vidiet mesto Pezinok, zabudlo odbocit vlavo a pokracovali rovno. Aj sme na nich kricali, ale nic...."

"...trikrat som na niekoho krical nech sa vrati ze zle odbocil"


nebol som, takze len teoretizujem, ale toto ma zaujalo. Vseobecne, ak sa vcitim do zaciatocnikov alebo dakych cezpolnych, co nepoznaju danu oblast, asi by som ocakaval totalne blbuvzdorne, neprehliadnutelne znacenie, ktore na cloveka "vyskoci", lebo je urcite zaujaty inymi vecami, nez aby riesil jeden orientacny rebus za druhym. Je to taky problem vychytat v tych ocividne spornych usekoch?
19.04.2015 - 22:32:29
00
"...Inak par bikerov pred nami na kratkej v useku, odkial bolo vidiet mesto Pezinok, zabudlo odbocit vlavo a pokracovali rovno. Aj sme na nich kricali, ale nic...."

"...trikrat som na niekoho krical nech sa vrati ze zle odbocil"


nebol som, takze len teoretizujem, ale toto ma zaujalo. Vseobecne, ak sa vcitim do zaciatocnikov alebo dakych cezpolnych, co nepoznaju danu oblast, asi by som ocakaval totalne blbuvzdorne, neprehliadnutelne znacenie, ktore na cloveka "vyskoci", lebo je urcite zaujaty inymi vecami, nez aby riesil jeden orientacny rebus za druhym. Je to taky problem vychytat v tych ocividne spornych usekoch?



Ja som maratonsky začiatočník a ani tu trať som nepoznal, prvý krát som tade išiel, teda okrem BK a nemal som problémy s bludenim ani značením a to som bol chvostom hráč, čiže som sa najviac sústredil na to aby som došiel do cieľa, ale značenie som v pohode stíhal sledovať aj keď som miestami skoro odpadová v stupaniach:-) nechápem veľmi ako mohlo toľko ľudí pobludit
19.04.2015 - 22:46:03
00
Neviem teraz ci sulovsky alebo kralovsky oznacuju aj nespravne cesty krizikom, cize zle odbocis a namiesto faborky je na strome A4 s krizikom, dobry napad, ak tam nic nie je, mam tendenciu ist este par sto metrov kym pochopim ze som zle a otocim sa
19.04.2015 - 23:10:43
01
bombtrack v tom stupani som Ta zdravil ja, tvoja prilba svietila siroko-daleko.
Maraton hodnotim za jedna. Dal som si dlhu a trat znacenie a vsetko co k tomu patri za jedna.
Co sa tyka bludenia, zvykol som si na "krizovatkach"cumiet na zem, ak predomnou preslo niekolko desiatok bikerov na zemi zostane viditelna stopa.
Na zaciatok sezony to nebolo najhorsie, prezil som bez ujmy, na zdravi ci technike :-). Rad som stretol zname tvare.
tomkudvdaka za fotky.
19.04.2015 - 23:18:46
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Servis)
keyboard_arrow_up