Palo TT napísal:
Vidim v tom najma zamer SZC byt dolezitejsi a ziskat peniaze (viac penazi) od organizatorov akcii, ktore su registrovane v SZC.

Organizátori MTB maratónov uvedení v kalendári SZC neplatia za podujatie poplatok do SZC. Naopak SZC zabezpečuje časť poistenia organizátora (ak nerátam registráciu klubu,organizátora do SZC - 35Eur).

Toto je pravidlo UCI a nie je to novinka, platí to už dlhšie.
Všetci Slovenskí účastníci mtb maratónov ktoré sú súčasťou Slovenského pohára XCM (mtb maratónov), ak nemjú platnú licenciu, tak získajú zdarma národnú licenciu aby mohli byť ich výsledky započítané do SP XCM. Toto bolo už aj tohto roku.
11.12.2015 - 11:55:12
00
Vymýšľajú somariny. Rozlišujú medzi maratónmi a XC (už dlhšiu dobu mám pocit, že maratóny sú z pohľadu zväzu považované za niečo "menej športovo hodnotné" než XC...), medzi licenciami Elite a Hobby a takisto medzi jednodňovými a ročnými licenciami. Podľa mňa celé zle, akurát zbytočne vyrábajú chaos.

Ja by som to naopak celé "otvoril". Ktokoľvek by sa mohol zúčastniť akýchkoľvek pretekov, či už maratónu alebo XC a tiež by si mohol slobodne vybrať, na akej trati chce štartovať. Tak ako na maratóne nemá držiteľ Elite licencie povinnosť štartovať na dlhej a "hobby jazdec" na krátkej, tak aj na XC by podľa mňa bolo prínosom, ak by sa to takto zliberalizovalo. Teda každý by si mohol vybrať, či chce ísť v "Elite" kategórii, teda na vyšší počet okruhov, alebo sa v ten deň necíti, nemá natrénované, nechce sa mu, alebo čokoľvek iné, tak si zajazdí nižší počet okruhov v kategórii Open.

Kľudne nech sa každý účastník akýchkoľvek pretekov organizovaných pod hlavičkou SZC automaticky stane členom, ak ho to nebude nič stáť a nebudú mu z toho vyplývať žiadne obmedzenia. Lebo cez obmedzenia cesta k zvyšovaniu počtu členov nevedie...
11.12.2015 - 12:22:29
00
milsu napísal:
ak nemjú platnú licenciu, tak získajú zdarma národnú licenciu aby mohli byť ich výsledky započítané do SP XCM.

Tu jednodennu?
Stale je ale divne, to obmedzenie startu mimo akcii SZC, vsak tym formalne zakazuju aj zahranicne akcie. Je to tiez pravidlo UCI?
Celkovo, ked je to tak ako si to napisal, tak je pristup SZC lepsi, ako som si povodne myslel.
Btw. Teoreticky pre jednodnovo regitrovanych hobby jazdcov moze mat aj registracia zadarmo negativne dosledky - ak maju individualne poistenie a nieco sa im stane pocas sutaze, tak poistovna to moze mat v podmienkach (rozdiel hobby vs. registrovany) a moze kratit plnenie.
11.12.2015 - 12:45:45
00
Nie jednodenná ale celoročná a národná, to znamená že s ňou môžeš aj na preteky na dedine, lebo to nie je licencia UCI.
"poistenie pretekárov / úrazové + škody voči tretím osobám + úrazové, je v jednaní /," - toto bude samozrejme platiť pre normálne platené pretekárske licencie ktoré prlatia aj pre UCI.
11.12.2015 - 16:18:53
00
Pani, je tam mozno este iny zadrhel. Zivotne a urazove poistky. Tam casto byva otazka na to, ci clovek je registrovany sportovec. Ak nie som a potom sa zaregistrujem v SZC a nasledne sa mi nieco stane, nebude mi poistovna kratit poistne? Pre mna toto moze byt dost showstopper na to, aby som sa registroval ako hobbik.
13.12.2015 - 22:12:58
00
Aha, Palo TT to uz pripomenul. Ja by so mal najprv citat poriadne texty predtym ako nieco napisem.

No co uz. Era maratonov mozno pre mna bude pomaly koncit. Sportu sa zacalo darit, tak pribuda zakazov a prikazov. Asi sa budem len vozit.
13.12.2015 - 22:19:35
04
keyboard_arrow_up