Zajtra z rána obozretne

Prílohy:

Screenshot_20240928_202414_Messenger.jpg
Screenshot_20240928_202414_Messenger.jpg 77.48 KiB thumb_up-1thumb_down

28.09.2024 - 20:25:49
00
Si chcel posediet v altanku a cakali ho petardy :D
28.09.2024 - 20:41:45
02
Tak som to dnez zvládol bez medveďa 😀

Prílohy:

20240929_134148.jpg
20240929_134148.jpg 329.82 KiB thumb_up0thumb_down

29.09.2024 - 19:16:11
03
Tie nové úseky XC okruhu, čo buduje BikeIng - Pumptracks & Trails na Brezine vyzerajú brutálne dobre a jazdivo pre obyčajných XC smrteľníkov.
A ja by som sa chcel adam.babjak a oobuk pokorne a trochu neskromne spýtať, či sa budú rozširovať resp. upravovať už aj tie existujúce úseky okruhu, alebo tie ostanú tak, ako sú?
05.11.2024 - 15:34:08
03
Ja som tiež minule tam na to nazeral a vyzerá to veru dobre. Už sa teším keď to sprístupnia.
Za mňa sú tie existujúce časti okruhu okej. Akurát jeden úsek trojky (pod severným náučným) by možno stál za zmenu lebo to tam stráca taký flow. Je to tá časť kde bola teraz aj ťažba, aj okolo akéhosi plotu sa tam ide. Dosť to tam aj zarastá aj aj blato sa tam rado drží dlho.
07.11.2024 - 13:18:57
02
Pohrabal som sa na internetoch a kto sa chcie pozrieť, kadiaľ pôjde nový XC okruh , tak má dole link.
Čiže SV úsek od Kozieho vrchu medzi bodmi 2 a 3 sa bude zdá sa modifikovať. Momentálne makajú medzi bodmi 1 a 2.
No a potom budú stavať Divo Flow trail z Kozieho vrchu smerom na Kukučínku.

https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-dokumentov/download/3395972/1705350?cHash=3775324f2a0c62f16d5d6494bd6a68dd

Prílohy:

XC Brezina.jpg
XC Brezina.jpg 210.54 KiB thumb_up0thumb_down

07.11.2024 - 16:07:28
01
Urobená je aj časť od bodu 3 po 7. Neviem či už je to finál. To som videl naposledy keď som išiel od začiatku južného náučného smerom dole ako sú tie ohniská a vyliezol som naspäť pri vodojeme. A akurát vtedy som ich videl pracovať niekde medzi vodojemom a koncom Singletrail 1, lebo mali tam aj techniku.
07.11.2024 - 16:39:53
00
Už je hotové na 95% takmer všetko, teda 3-4-5-6-7-8-9-10, nie je hotový úsek medzi bodmi 1-2-3. Len je to zapáskované, nech tam ľudia nepobehujú, pokiaľ to neoznačia.
07.11.2024 - 16:46:58
00
6,3km bude mat cely singletrail. No to bude fajne :y:
07.11.2024 - 17:21:16
01
Tak to bude paradicka. Celkom pekna dlzka. Niekedy by sa tam mohlo spravit ebajk stretko
07.11.2024 - 17:45:31
00
Zdravicko, pani. Ano ano postupne sa doboduvava Singletrail Brezina. Stylom ktori u nas nikde nieje, takze dufam ze si to budete vsetci vazit a dodrziavat pravidla pohybu po Brezine! A nebudu sa jazdit naucaky! Opticky to vyzera, ze je toho vela hotove no nieje to tak. Treba spravit este cast medzi 1-3. Cast 2-3 dostane reshejp nakolko bola robena rucne, kedze vtedy sme nevedeli ci nam prejde dotacia alebo nie (jej schvalenie trvalo takmer 2,5 roka.) POPROSIM respektovat pasky a nejazdit to!!! Uz sa o to niekto pokusal a pasky postrhaval a odhadzal brvna. Takze naozaj nejazdit!!! Je to este stavenisko a vonkoncom to niejen hotove. Hotove useky maju len prvotny sejp, bude sa cakat kym to este poriadne premokne a na nasledne kaluze a znova sa to bude sejpovat a zhutnovat. Po dobudovani Singlacu je na plane Flow trail z Kozieho vrchu smerom dole na Kukucinovu ulicu tiez s vyspravenym povrchom. Chcel by som este podotknut ze na vyznacenych bodoch na mapke tj. 1-10 budu osadene nove info tabule a lavicky ktore budu sluzit pre vsetkych navstevnikov Breziny spolu s lesnou skolkou v bode 8 (je to v miestach, kde sa krizuje chodnik s trailom, bod cislo 5 bude trochu posunuty, ale stale bude umiestneny hore nad Dynamitkou). Pokial by chcel niekto tu alebo z Vasho okolia rypat odkial mesto/Divo na to zobralo peniaze. Ide o darovany projekt Diva na mesto s ktorim nam pomahal kamarat z ASB projekt. Cervena cast (Singletrail) a Flow trail presiel Uzemnym konanim so vsetkymi legislativnymi nalezitostami pre vydanie pravoplatneho UR (napriklad aj miestne setrenie a suhlas od CHKO Strazovske vrchy) na kolko to bola podmienka dotacie. Peniaze su z Planu obnovy z tej "zlej" EU. Takze historicky su to prve traily v SR postavene z penazi z EU. Odovzdanie stavby je na plane v Maji 2025, takze dovtedy treba naozaj vydrzat. Diky za pozornost a docitanie az sem. A poprosim ebajkerov co chcu stretka, treba zacat chodit na brigady a ak nie, tak na kazdej bajkovej tabuly je qr kod na dobrovolny prispevok na traily. V zahranici je to bezna prax....

Naposledy upravil oobuk dňa 08.11.2024 - 09:21:32, celkovo upravené 1 krát.

08.11.2024 - 08:07:23
614
Coudy Sry az teraz citam dotaz. Z Existujucich casti sa bude robit len usek medzi bodmi 2-3. Ten sme robili par rokov dozadu rucne po ziadosti/tlaku mesta aby bol ekvivalent k severnemu naucaku pre mtb. Zial na casti od zvodidiel smerom k Home-less (Bezdak/Ceresnak) a poza Tarzaniu neostal budget zo ziskanej dotacie nakolko ta bola do nejakych 315tisic. Pricom mesto ziskalo plnu ciastku na nas projekt 305tisic eur. Niekomu sa moze zdat, ze je to dost penazi ale treba si uvedomit ze sa to bagruje, vyspravuje povrch je tam material s jeho dopravou, zhutnovanie atd... je to takmer 6,5km liniova stavba o priemernej sirke 1m. Niekto moze namietat na zvoleny povrch. Ano keby to bolo len z hliny bolo by to rychlejsie a lacnejsie. No zial malo by to za nasledok castejsiu udrzbu vzhladom k tomu, ze na Brezine nieje vsade uplne idealna hlina na stavanie trailov. A otvorene chceli sme nieco co na slovensku nikde nieje. Ani takyto flow singletrail a toboz s vyspravenym povrchom a tak isto aj Flow trail s povrchom. V podstate najblizsie podobne veci su v cz Jedovnice a Marianske udoli v Brne a potom Wexl trails v Rakusku. K existujucim usekom ktore ostavaju nezmenene tj. cast 1 a 2 by sme chceli v buducnosti najst tiez sposob, ako ich vyspravit opat formou nejakej dotacie alebo grantu.
08.11.2024 - 08:32:38
57
oobuk vďaka za info a teším sa teda na máj 🙂
Chcem sa spýtať, či máte nejakú spätnú väzbu z mesta či sú nejaké sťažnosti, že sa jazdia náučné chodníky aj po vyznačení a osadení tabúľ ? Ja som osobne tam dlho nevidel niekoho ísť na bicykli. Ale zase nie som tam stále.
08.11.2024 - 13:24:57
10
SumecSK Ahoj, jasne s mestom komunikujeme v podstate stale. Nejake staznosti su a dokonca aj sam stretavam ci na bajku, tak s kocikom kretenov ktori sa nevedia prisposobit. Ci uz na naucakoch, tak aj okolo pamatnika alebo chodnik poza Tarzaniu. Ich arguemnt je casto, ze to jazdia 20rokov, tak preco by nemohli aj teraz. Velky zastup v tomto maju ebajkery a niektori xckari/gravelisti. Raz mi jeden chalan povedal, ze nechape preco si to nemoze vyslapat...proste lebo...taka je dohoda, kazdy na svojom... osobne fakt nechapem co je na tom tazke pochopit. Komunikujeme to von aj s mestom uz niekolko rokov. Takze staznosti su, ale je ich o nieco menej, ale stale to nieje idelany stav. Kapitola sama o sebe su cykokrosary, ktorich trener sa nechce prisposobit a najst kompromis. Pricom je na nich viacero staznosti. Osobne by som bol za to, keby sa na vstupy na chodniky pre pesich spravi "zavora" cez ktoru s bajkom neprejdes lebo sa nezmestis. Na to mozno pride po dostavani trailov. Pripadne este osadenie zakazovych ceduliek pre bajkerov, ale vzhladom k tomu, ze niektori nedokazu pochopit piktogram chodca tazko povedat ci to bude mat ucinok. A vdaka tymto ludom sa potom stretavame s vyslovene p*covanim chodcov na styl "pre bajkerov vsetko"... Co je pozitivne, zatial nepadaju novo osadene cedulky.
08.11.2024 - 13:51:34
02
Caute. Zajtra niekto na ebajku do lesa by nesiel. Okolie Tn
09.11.2024 - 21:06:35
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up