je tu nejaky biker z Dlhych dielov, ktory jazdi aj cez tyzden ?
pred nedavnom som sa sem prestahoval a uz som pochodil vsetky chodnicky, aspon mam ten pocit, tak mozno by mi niekto mohol rozsirit obzory...
Verte či neverte, nedávno som sa v týchto lesoch stratil tak, že doteraz netuším kde som bol ani ako som sa mohol dostať tam kde som sa dostal, ale aspoň som si z toho vzal pár ponaučení.
Poučenie č.1 :
Ak už ideš večer na bike, nezabudni si pribaliť svetlo.
Poučenie č.2 :
Ak si svetlo pribalíš, nezabudni si skontrolovať stav batérií.
Poučenie č.3 :
Ak je tma, svetlo takmer nesvieti a máš pochybnosti o ceste ktorou ideš, vráť sa.
Poučenie č.4 :
Ak je tma, svetlo prestalo svietiť a si si istý že si tam kde si byť nechcel, za žiadnu cenu sa nesnaž dostať na známe miesto odhadnutím jeho polohy a vidaním sa tým smerom, hlavne keď to obnáša opustenie chodníka či cesty.
Poučenie č.5 :
Ak je v listnatých lesoch tma, si sám, bez svetla a v nádeji rýchleho návratu k známemu miestu si opustil chodník, je takmer nemožné zistiť že práve stojíš na chodníku.
Poučenie č.6 :
Ak je v listnatých lesoch tma, si sám, bez svetla, v nádeji rýchleho návratu k známemu miestu si opustil chodník a zdá sa ti že vidíš pred sebou chodník, tak to s určitosťou chodník nebude.
Poučenie č.7 :
Pokiaľ v bratislavskom lese blúdiš, si mimo chodníka a zakopneš o plastovú flašu, neznamená to že čochvíla sa z lesa dostaneš.
Konštatovanie :
Ak je v listnatých lesoch tma, si sám, bez svetla, v nádeji rýchleho návratu k známemu miestu si opustil chodník, dlhší čas hladáš akýkoľvek náznak cesty, chodníka či záchytného bodu a narazíš na smerovník, od radosti môžeš bliakať koľko chceš aj tak ti nik neodpovie.
tomito: nooo, to nie je zle .. ono je to super .. ja to mam rad .. pretoze .. je to super pocit, a pritom clovek je v pohode. Stratit sa niekde v Himalajach je problem
romanx: jj, to mi je jasne ..mam rad ten pocit. Nieco nove clovek pociti .. a pritom je to bezpecne ... mackovia .. v MK nie su, takze pohoda
tak zalezi na orientacnom zmysle..mne sa tu este nepodarilo zabludit..mozno tak na 5 min ze som zle odbocil ako som chcel .ale sak to tu je tak male...ale zas v noci a po tme je to ine ..inak kedy sa ti podarilo andrej?
inak a dalsia fotka uz nieje?
Lubo da sa, ked nemas svetlo a zrazu pride tma. Potom ides po pamati a ta niekedy zlyha...
... a keďže to tam moc nepoznam, len jednu cestu na kobylu, trasu cykloligy a ich kombinaciu ktorú absolvujeme pri raňajších behoch, tak sa tam stratit veru dá.
Ale už i horšie bolo, také zlyžovanie v noci a v turbohustej hmle z Ďumbiera na Štefáničku dúfajúc že sa trafím ... to bol zážitok.
Tak to verim .. v Ba maximalne budto zides v Devine alebo v Dubravke, ale v Nizkych Tatrach zbehnut na inu stranu neni tak easy .. hlavne na jar, ked sa prebudzaju ...
vtedy mi teda do smiechu nebolo, s čelovkou na Ďumbier a akonáhle som bol hore také mlieko padlo že koniec, čelovka nič, na chate svetlá pozhasínané, tyčové značenie nenájditeľné, mlieko také že ani stopy na zemi vidno nebolo ... ale trafil som a ráno som pozeral aké pekné oblúčiky sú pomedzi tyče
Verte či neverte, nedávno som sa v týchto lesoch stratil tak, že doteraz netuším kde som bol ani ako som sa mohol dostať tam kde som sa dostal, ale aspoň som si z toho vzal pár ponaučení.
Asi ti vtedy do smiechu nebolo, že?
lto: ten biely medvedík je pekný
Dnes podvečer na Kobyle opäť bez problémov, všade sucho a celkovo som stretol až jedného človeka so psom. Ale ten môj bajk, furt tam niečo hrkoce, ale zatiaľ jazdí
kebyze mam 2,1tky tak aj hej..ale ma to tak nebavi..mozno az ked pojazdim kobylu a sa mi uz tam nebude pacit..ale po hradzi som nidky vyslovene nejazdil. ked tak do rakuska po tych ich cestickach..hradza je moc jednotvarna
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Poučenie č.1 :
Ak už ideš večer na bike, nezabudni si pribaliť svetlo.
Poučenie č.2 :
Ak si svetlo pribalíš, nezabudni si skontrolovať stav batérií.
Poučenie č.3 :
Ak je tma, svetlo takmer nesvieti a máš pochybnosti o ceste ktorou ideš, vráť sa.
Poučenie č.4 :
Ak je tma, svetlo prestalo svietiť a si si istý že si tam kde si byť nechcel, za žiadnu cenu sa nesnaž dostať na známe miesto odhadnutím jeho polohy a vidaním sa tým smerom, hlavne keď to obnáša opustenie chodníka či cesty.
Poučenie č.5 :
Ak je v listnatých lesoch tma, si sám, bez svetla a v nádeji rýchleho návratu k známemu miestu si opustil chodník, je takmer nemožné zistiť že práve stojíš na chodníku.
Poučenie č.6 :
Ak je v listnatých lesoch tma, si sám, bez svetla, v nádeji rýchleho návratu k známemu miestu si opustil chodník a zdá sa ti že vidíš pred sebou chodník, tak to s určitosťou chodník nebude.
Poučenie č.7 :
Pokiaľ v bratislavskom lese blúdiš, si mimo chodníka a zakopneš o plastovú flašu, neznamená to že čochvíla sa z lesa dostaneš.
Konštatovanie :
Ak je v listnatých lesoch tma, si sám, bez svetla, v nádeji rýchleho návratu k známemu miestu si opustil chodník, dlhší čas hladáš akýkoľvek náznak cesty, chodníka či záchytného bodu a narazíš na smerovník, od radosti môžeš bliakať koľko chceš aj tak ti nik neodpovie.
romanx: jj, to mi je jasne ..mam rad ten pocit. Nieco nove clovek pociti .. a pritom je to bezpecne
inak a dalsia fotka uz nieje?
... a keďže to tam moc nepoznam, len jednu cestu na kobylu, trasu cykloligy a ich kombinaciu ktorú absolvujeme pri raňajších behoch, tak sa tam stratit veru dá.
Ale už i horšie bolo, také zlyžovanie v noci a v turbohustej hmle z Ďumbiera na Štefáničku dúfajúc že sa trafím ... to bol zážitok.
lto: ten biely medvedík je pekný
Dnes podvečer na Kobyle opäť bez problémov, všade sucho a celkovo som stretol až jedného človeka so psom. Ale ten môj bajk, furt tam niečo hrkoce, ale zatiaľ jazdí