Kategórie
Bike-techDnes nám počasie neprialo a zajtra má byť ešte horšie, takže čo tak niečo cez pracovný týždeň ? Navrhnite.
posledný komentár: 10. 6. 2017 o 13:49
posledný komentár: 2. 6. 2008 o 16:08
Výpredaj -24% Pinarello Dogma F Dura-Ace Di2 VISION METRON 45 SL DB bicykel, svetlomodrá/čierna
11 299 €
-24%
MOC 14 799 €
Pinarello PRINCE FX TiCR Ultegra Fulcrum Wind 400 disk bicykel, červená
6 999 €
MOC 7 099 €
Novinka -8% BMC Teammachine SLR 01 ONE bicykel, carbon/neon red
11 999 €
-8%
MOC 12 999 €
-35% Bianchi Infinito CV Disc Rival eTap AXS bicykel, sivá, veľ. 57
3 899 €
-35%
MOC 5 999 €
-13% Giant Propel Advanced 1 28 bicykel, orion nebula, testovací
4 199 €
-13%
MOC 4 799 €
-19% Giant TCR Advanced 2 Disc Pro Compact bicykel, hematite
od 2 199 €
-19%
MOC 2 699 €
-18% Pinarello Dogma X Dura Ace Di2 GRT4540DB bicykel, xolar black
od 12 399 €
-18%
MOC 15 100 €
-10% Pinarello Grevil F7 GRX 1x12 DB 28 bicykel, stone green
6 399 €
-10%
MOC 7 100 €
Výpredaj -14% Cannondale SuperSix Evo SE 28 bicykel, meteor grey
4 549 €
-14%
MOC 5 899 €
Novinka Superior XR 9.7 GR 28 bicykel, gloss grey/racing yellow
3 899 €
MOC 4 299 €
Novinka Kellys Groot 90 28 bicykel, dusty yellow, redakčný bicykel
1 529 €
MOC 1 899 €
-21% Rock Machine Gravelride 500 28 bicykel, mint/čierna/strieborná
1 179 €
-21%
MOC 1 489 €
a inak som ani prstom nepohol
ale vraj pišta maká do tuha, a janošík asi taky tak
Inak je to tu úplne iné ako v blave, zastavil som večer na lúke na Háji a lietali po mne len muchy, žiadne komáre ... normálne to bol i nezvyk. Slniečko fajné, výhľady fajné ... parádička. Na druhú stranu som sa tu akosi odnaučil jazdiť, kým som hore zjazdovkou vyšlapal tak som aspoň osem krát zosadol čo je turbo rozdiel keďže som to dakedy i na raz dával a najlepšie že dolu hájom xc trasou s klopenkami smerom na podbreziny som sa stihol i luxusne vytrieskať vďaka vysokej tráve ktorá v zjazde zakrývala hlbokú kolaj pár centimetrov paralelne od kolesa. Kotúlal som sa síce vo vysokej tráve ale dopadol som práve na to rameno s ktorým som to naposledy na...trieskal do stromu takže ma to dosť bolí a zajtrajší oravský vyzerá na lážo plážo tempo.
Pripadne ak uz niekto hore bol, ako dole z Babiek? ten chodnik co ide na Razcestie pod Babkami asi nema cenu schadzat, nebol som tam uz velmi davno, ale su to asi same schody... ???
Pozeral som este vcera vecer mapu, ako je to so Stanisovskym sedlom? Mala by tam podla mapy viest zvaznica a potom da sa zist po cervenej bud do Porubky alebo na zaciatok Janskej? Chcem take nieco, ze hore po zvaznici alebo lepsim chodnikom a dole nieco technickejsie... Tu na Liptove to vyzera, ze su tie hory nejak velmo strme a vyslapy su dost o dusu
inak v nizkych si mozes das pisovu trasu je celkom cool a mas tam aj technicke zjazdy resp kopec palic na zemi , sutrov a mozes zjazdovat
inak tento tyzden vyzera byt velmo uprsany tak neviem neviem posledny pekny den sme boli z latankom kuknut cez michalovo ci ako sa to tam vola a ovady stipali desnym tempom som myslel ze to otocim ....
* Žiarska chata = nahor asfaltkou na čas, nadol turistickým chodníkom (moja oblúbená krátka trasa, možno pridám i foto z víkendu), hore je samozrejme povolený doping. Dole v doline sa môžete rozhodnúť či pôjdete na Západ alebo na Východ. Na Východ je Račková dolina, Pribilina, Podbanské ... Na Západ je Jalovecká dolina (Chata pod Náružím alebo tiež Červenec, nadol turistickým), Kvačianska dolina s Mlynmi.
* Stanišovské sedlo a ďalej = Nízke tatry, tam je možností veľa.
* Jasná = vyšlapať po kolobežkovej trase až hore na štart bikeparku a tou trasou najviac vpravo nadol
* Vlkolínec cez dediny a polia, celkom nuda ale zase Vlkolínec
* Prípadne skočiť na vlak a smer brnčalka (Chata pri Zelenom plese)
Čo by som šiel ja :
jeden deň ísť Žiarska dolina => Jalovecká dolina => domáce pivo v Kvačanoch => Kvačianskou dolinou na Mlyny-Oblazy => Veľké Borové => Zuberec => Bývalá Ťatliakova chata (Hrebeň Západných tatier z oravskej strany), naspäť podľa ľubovôle, z Malého Borového idú napr cyklotrasy smerom na Dolný Kubín, prípadne sa zastaviť v aquaparku.
druhý deň Žiarska chata z ktorej vlastne uvidíte ten istý hrebeň Západných tatier z liptovskej strany.
http://cyklisticke.trasy.sk/regiony/liptov/bobrovec-chata-cervenec
nie dlhe, vyslap troska strmsi, ale da sa, zjazd po turistickom chodniku, na chate sa da prespat (nutna rezervacia), dole po turistickom chodniku, v ten isty den popod horu magistralou (od Tokarin) pokracovat do Ziarskej doliny a trebars na Ziarsku chatu (hore rozbitejsou asflatkou a dole turistickym chodnikom - tak ako to tu niekto vyssie spominal), pripadne pokracovat magistralou....
A na druhy den napr. Kvacianskou dolinou (znacena cyklotrasa), na Male Borove a potom po cervenej na Velke Bororve, Malatinu a Bukovinu, odkial sa da zase pokracovat (nie je este na stranke, ale do oktobra bude aj popis aj GPX na stiahnutie ak bude potrebne)
Pripadne dalsia trasa, taka pohodovka:
http://cyklisticke.trasy.sk/regiony/liptov/lipt-mikulas-maluzina-bobrovec-ziar
je to taka osmicka, nemusi sa ist cela trasa, Janskou dolinou vedie az ku horarni starsia asfaltka od horarne az da sa povedat na Maluzinu lesna cesta, da sa to kombinovat...