9:07 je ten vlak na Vinohradoch, ja som si to pre istotu pozrel ;) Pomaly sa uz balim, dakujem za zoznam veci, aspon nic nezabudnem, hlavne, aby som bez toho bicykla neodisiel :) Predpokladam, ze nastupujes na hl. st., tak sa tam stretneme niekde.

Dano5: report a fotky samozrejme nebudu chybat ;)
30.04.2013 - 21:10:02
00
a kam sa vlastne zajtra ide? aj ked ja aj tak nevstanem rano |-) ,tak len tak zo zaujimavosti ;)
30.04.2013 - 21:19:12
00
iron.hide: ani neviem .. proste jazdit inde ako BK+ :lol: .. mimo bezne jazdenych ciest, co sa stale vyskytuju
Dano5: eh, tak to neviem, ci bude 100+ myslim, ze ani nie, skor dufam, ze pojazdime nieco pekne, na Velku Javorinu asi nedojdeme :lol:
walec: aha, jasne tam je 9:07, ja na Hlavnej, fotak mas ? :P
silva: Pezinok, smer asi Homola hore na hreben a potom podla medvedich stop :D .. sak chod spat teraz :P
30.04.2013 - 21:32:34
00
Ak si pozeral cestovny poriadok cez cp.sk, tam to casto tak cudne vyhodi :) Stretneme sa teda na hlavnej. Fotak vezmem, ale nie som taky zdatny fotograf ako matvej11 :) Sam som zvedavy, ze az kam sa nam podari zajst, ale presne ako pises, dufam, ze nieco pekne pojazdime :)
30.04.2013 - 21:56:51
00
pardon ze vam tu do toho skocim trochu OT.
dnes po praci ma synator brusil na nejaky vyjazdik. tak unaveny som navrhol, ze ideme pozriet cez trasu uphilu na kamzik, dole naucnym chodnikom, cerveny most, zoo, viedenska cesta take fajne kolecko 30km. clovek sa snazi vyberat cestu co najviac mimo aut, ale ked zbada auto na naucnom chodniku pod kamzikom tak to je podla mna uz silna kava. spravil som fotku a sli sme dalej nabrat vodu dole k studnicke. prve co ma napadlo ze nejaky flintos 100kg+ co ma problem do kopca chodit. pri studnicke vidim ako auto schadza dole a mieri k nam. chalan vystupi a pyta sa ma ci som si fotil aj povolenie na vjazd od mestskych lesov. moja odpoved bola ze ja si povolenie nepotrebujem fotit ze mne staci SPZ auta. vytahoval s poza okna karticku a trochu zacal prskat ze on ma povolenie a my tam nemame co robit na bicykloch lebo to nie je cyklisticka cesta. tymto argumentom ma normalne zaklincoval. dalsi jeho argument bol ze ma v aute motorovu pilu, krompac a neviem kolko naradia ze tam upravuje/opravuje neviem co moc som ho uz nevnimal pravdepodobne tie FR/DH drevenne nadjazdy ponad naucny chodnik. hmm chalanisko asi teda biker. vysvetlil som mu ze aj na inych tratiech napr. na cerovke sa robia upravy/brigady a nechodi sa tam autom vsetko si nosime sami na bajkoch. nie v najlepsej nalade sadol do auta a siel doprec.
som za kazdu srandu, chodime sa pozerat na rohatku ako tam chalani santia, som za budovanie podobnych trati ale odtial potial.
kedze predpokladam ze chalan je biker je asi aj na tomto fore. nech sa na mna nehneva mohol aj inak zareagovat a nie ohanat sa povolenim od ML ktore ho neopravnuje urcite jazdit po naucnych chodnikoch.

Prílohy:

Snimka_635.jpg
Snimka_635.jpg 419.85 KiB thumb_up0thumb_down

Snimka_637.jpg
Snimka_637.jpg 341.22 KiB thumb_up0thumb_down

30.04.2013 - 21:59:14
00
tak matvej s tymi fotkami vie porobit riadne prasaciny tu na fore :D
30.04.2013 - 21:59:24
00
ale nie som taky zdatny fotograf ako matvej11 :)

nesranduj. forak na A a len cvakas :lol:
30.04.2013 - 22:01:03
00
Naaaahodou, dobry fotoreport si urobil naposledy, pacilo sa mi to :) Inak som zvedavy, ci bude nejaka odozva za to auto, co si dnes odfotil, ale je celkom mozne, ze aj ziadna.
30.04.2013 - 22:05:08
00
To auto som tam dnes tiež videl a pomyslel si svoje...
Inak zdá sa mi, že po tom naučnom chodníku vedie aj oficiálna cyklotrasa č. 5003 Green Bike Tour značená zelenými Céčkami (nie priamo trať maratónu, tá ide tu a ešte na jednom mieste inak ako oficiálna cyklotrasa), respektíve minimálne v čase jej vzniku tadiaľ viedla (Laco Findl by sa k tomu mohol vyjadriť), teda ten jeho argument, že tam s bajkami nemáte čo robiť bol bezpredmetný.
30.04.2013 - 22:49:08
00
No pokial viem, tak v lese, ak tam vyslovene nie je znacka zakaz vjazdu na bicykli, tak mozes ist po akejkolvek spevnenej ceste. Taktiez mozes jazdit po turistickych chodnikoch mimo rezervacii ak neohrozis chodcov.
30.04.2013 - 22:55:38
00
Vazeny pan "charakter" matvej11. Dovolte mi aby som sa predstavil. Volam sa Juraj Rafajdus a som vodic auta na Vasich fotkach. Okrem ineho som zalozil v roku 2004 obcianske zdruzenie Slobodny Bajker, ktore ako prve na Slovensku zlegalizovalo, dobudovalo a kompletne zrekonstruovalo trat Rohatka ( VCZT Rohatka.) Podotykam ze trat je verejna a sluzi kazdemu bikerovi ktory ju navstivi. Kazdorocne odpracujeme na trati v ramci udrzby a rekonstrukcie okolo 200 hodin. Postavali sme na zaciatku trate startovaciu rampu, vybudovali sme aj mostik cez naucny chodnik aby sme mohli pre vsetkych bikerov postavat dalsiu cyklisticku trat, ktoru v sucasnosti finisujeme. Nase zdruzenie funguje na principe dobrovolnikov a taktiez je financovane z 2% z dani od bikerov, ktori sa chcu legalne vozit v lese (vid zakon o CHKO z roku 2002 zakaz o volnom pohybe v lese). Za obe trate platime riadny najom, aby mohli byt legalne a sluzit bikerom. Kedze potrebujeme doniest na trat material na vystavbu trate ako aj naradie pre ludi, ktori su ochotni pomoct pri vystavbe trate mame riadne povolenie od Mestkych Lesov v Bratislave, ktore nas opravnuje na vstup k prenajatym tratiam. (povolenie s ktorym som Vam "sibrinkoval" pred tvarou).Povolenie pripajam ako foto. Ked ste odfotili moje auto, v ten den sme odmakali traja ludia 5 hodin prac na novej trati aby sa tam mohli aj bikeri ako Vy povozit. Viete je mi strasne smutno ked clovek odmaka hodiny pre verejny prospech, investuje do toho svoj volny cas a peniaze a potom sa najde taky "charakter" ako Vy a zacne si fotit auto, ktore ma oficialne povolenie na vstup. To potom prejde cloveka chut nieco robit pre tuto spolocnost a urcite by "prskal" za takychto okolnosti asi kazdy. O to horsie ked tento clovek "charakter" pochadza z radov bikerov. Je to velmi smutne. Este by som Vas poopravil vo Vasej vypovedi kedze je v jednom bode zavadzajuca. Ja som Vam nezakazoval vozit sa po naucnom chodniku. Za prve nemam na to opravnenie Vam nieco zakazovat a za druhe nic take som nepovedal. Ja som sa Vas iba opytal ci sa Vam dobre jazdi na vybudovanych cyklistickych tratich v okoli. Lebo jeden z tych co zacal s vystavbou legalnych trati, investuje do toho peniaze a svoj volny cas som aj ja. P.S.: Nabuduce mozete prist a odniest nam na biku motorovu pilu, krompace, loptay, hrable, ryle, motyky, kladiva na zabijanie kolov, drevo a ostatny material. Velmi rad si nebudem nicit na to svoje auto. Taktiez by som si rad pozrel ako by ste vyniesli 8m tramy na biku z ktorich bol postaveny mostik cez naucny chodnik. Zaroven dufam ze na takehoto bikera v nasich kruhoch uz nenarazim a ze vacsina tuto dobrovolnu cinnost v prospech ostatnych bikerov oceni a zatieni podobne pripady ako ste Vy. S pozdravom, Juraj Rafajdus, o.z. Slobodny Bajker. http://rohatka.bikemagazin.sk/, http://www.facebook.com/SlobodnyBajker

Prílohy:

ML.jpg
ML.jpg 1.16 MiB thumb_up0thumb_down


Naposledy upravil dorado dňa 01.05.2013 - 01:00:50, celkovo upravené 2 krát.

01.05.2013 - 00:21:20
00
ja keď takto chodím prvé na čo čumím je povolenie od mestských lesov,alebo magistátu...
01.05.2013 - 00:47:00
00
matvej11 Dnes som bol s panom rafajdusom kopat novu trat a toho naradia je tolko, ze ho dvaja neodnesieme pokial mam bike. Keby bolo viac ochotnych ludi pomoct, tak by sa to dalo. Naco sa ale pachtit s naradim v rukach ked sa da komfortne vyviezt autom. Ked sa tam ide autom, tak sa ide za nejakym ucelom a nie len tak. Kedze ma Juro povolenie na vjazd autom, tak v tom nevidim nic zle, ze prejde ten 3/4 kilometer po kamenistej ceste na styroch kolesach. Nabuduce ked budes chciet byt mudry, tak mozes prist a ukazes nam ako to naradie vyniest hore. Mas velke stastie ze som uz nebol pri tom vasom strete a isiel som domov o cosi skorej, lebo asi by som taky kludny ako pan Rafajdus nebol a s fleku ti jednu *****, bez ohladu nato ze si stary zakomplexovany ch.uj. Clovek nieco robi pre ostatnych, ze sa morduje v lese, stavia trail, a potom takyto chudak si bude fotit jeho auto a vypisovat hovadiny na net.
01.05.2013 - 00:53:12
00
dorado - preco obvinujete matveja11? kazdy biker by mal spravit presne to iste co spravil on, a vzdy si vsimat a najlepsie aj odfotit auto, ktore niekde nema co robit.
verim preto, ze matvej11 nie je posledny biker, ktory vas takto "obtazuje". ja by som spravil to iste a verte tomu, ze na tomto fore je takych ludi mnoho.
01.05.2013 - 00:56:53
00
matvej urobí nám všetkým dobre keď začne fotiť aj tie autá pod mostom čo tam furt parkujú v zákaze vjazdu...na druhej strane na prvý pohľad sme už všetci alergický na autá na železnej kedže si tam z toho spravili autostrádu.fotiť treba to je pravda inak sa tá fízlovská lúza nezobudí...pozdravujem Ba magiorát a MLB.


Naposledy upravil triki dňa 01.05.2013 - 01:03:15, celkovo upravené 2 krát.

01.05.2013 - 00:59:00
00
keyboard_arrow_up