Pali, ale to je problem toho rybara, ze pouziva väcsiu vystroj nez vladze uniest. Aj rodina s dvoma detmi moze ukazat fotku piknikoveho kosika, potravin, nahradneho oblecenia a nacinia na opekanie a argumentovat, ze sa to zle nosi a preto chcu ist autom az k ohnisku. WAKE UP!
16.10.2015 - 14:10:32
03
Pali to nemyslis vazne. Som rybar od svojich 5-tich rokov a nieco o tom viem. Zelezna studnicka nie je ziadny prestizny kaprovy revir kde pride rybar s bivakom, lehatkom, 4-mi prutmi, stojanom a 50 kg boilies. Nabudúce Ti odfotim rybarov, ktori chodia chytat na kanal pri hradzi v petrzalke na bicykli alebo babete s jednou rybárskou taskou...
16.10.2015 - 14:15:37
05
rybari tam lovili na Vydrici v casoch ked mal bicykel drevene kolesa :)
ten spor nie je o rybaroch. chodil som tam roky na ryby a najviac aut tam bolo na jar v den rybarskych pretekov a nejaky ten tyzden po zacati rybarskej sezony. to hovorime o mozno nejakych dvadsiatich autach. mimo tento cas ked tam je 5 aut tak mozno prehanam.
mimochodom ked bude nabuduce nejaky maraton zaparkujte na TESCO parkovisku a bajkom to mate na start kusok ;) to hovorim o stovkach aut ktore sa tahaju od mosta po Rotundu.
16.10.2015 - 14:16:56
04
Ach pali, nájsť fotku rybára, ktorý si potrebuje nosiť so sebou vercajch na fúriku Ti isto dalo zabrať, lepší si ani nájsť nemohol. Býval som 30 rokov pri rieke, ktorá bola rybárskym revírom a 30 rokov som vídaval rybárov, ktorí po tej rieke chodili hore dole a nepotrebovali žiadny fúrik. Môj dedo bol predsedom akého rybárskeho zväzu, bol po ňom pomenovaný aj istý memoriál v rybolove a rybári (už vtedy dôchodcovia) si vystačili s vercajchom, ktorí si k jazeru/rieke priniesli v rukách alebo na chrbáte.
Keby som to nepovažoval za zbytočné mrhanie časom a zasieranie tejto témy zbytočnými fotografiami stiahnutými z webu tak vyhľadám cyklistu, ktorý sa na preteky dopraví karavanom, v ktorom má kompletné zázemie vrátanie servisného náradia a náhradných dielov...ako analógiu k tomu, čo si tu dal Ty. Akurát s tým nepotrebuje ísť až na trať.
Je to len o pohodlnosti a lenivosti a rozmaznanosti niektorých jedincov, ktorých sa snažíš ospravedlniť ich vekom, príp. "nutnosťou" priviezť si k rybníku polovicu baráku.
16.10.2015 - 14:18:35
01
matvej neuveris, ale ja uz pri tom Tescu parkujem niekolko rokov ;-)
16.10.2015 - 14:18:36
00
Rodina nie je pri pikniku odkázaná na konkrétne miesto. Ohnisko nie je ich. Nemusia robiť oheň práve tam. Ale rybári tam majú svoj revír, v ňom ryby, ktoré sú ich (zväzové) vlastníctvo. Zobuď sa konečne, bavíme sa o zásahu do práv ľudí.
16.10.2015 - 14:19:26
00
Pali: co je zle na aktualnom stave, aby si si vybavil povolenie?
16.10.2015 - 14:25:24
00
Prijazd rybara k prenajatemu rybniku autom nie je ludske pravo zakotvene v ustave SR!
16.10.2015 - 14:28:45
03
Tak si vybavia povolenie. Bodka. Kde je problem?
16.10.2015 - 14:29:14
00
Pali a Ty si nejak protestoval alebo si zaregistroval nejaku peticiu, ked sa jazera c. 1 a 4 stali sukromnymi a nie je na nich mozne lovit s miestnym povolenim? lebo podla Tvojej logiky, ked niekto chodil lovit s miestnou povolenkou na jazero c.4 tak to pravo ma dodnes. Ukaz mi prosim Ta kde sa v rybárskom poriadku pise, ze vlastnictvom rybárskeho povolenia automaticky vznika jeho drzitelovi pravo na pristup autom ku vsetkym zvazovym revírom. Ziadne take pravo neexistuje, takze ziadny zasah do prav ludi a obzvlast rybarov tu nie je.
16.10.2015 - 14:29:15
04
nieco sa pise o tom aj tu:
http://www.teraz.sk/regiony/zelezna-studnicka-zakaz-vjazd-auta/160364-clanok.html
16.10.2015 - 14:52:19
00
astro Ak už máš v rodine takého veľkého rybára, tak by si mohol rozoznávať rozdiel v chodení popri rieke na prívlač, či s jedným feedrom a kapsou a lovom na ťažko, kedy si človek rád donesie na lovisko aspoň jedno slušné kaprárske kresielko. Na toto už pri parkavaní pod mostom zabudni. Tá fotka s fúrikom je len ilustračná, má ukázať nerybárskym analfabetom, že na lov môžeš potrebovať aj viac, ako jeden lieskový prút s brkom.

Jazdím okolo tých jazier pravidelne a viem o čom hovorím. Lovím ryby roky, tak sa pri jazerách obvykle na chvíľu pristavím a pozerám, čo robia. Niektorí by možno prišli aj peši, ale videl som koľko toho majú ostatní. Tí všetci budú mať hlavu v smútku. Je tu aspoň jeden z diskutérov, ktorý by bol ochotný sa do ich pocitov vcítiť?

Jezus Mameluch Výkon rybárskeho práva je garantovaný zákonom, preto je napr. problematické a protiprávne oplotenie príbrežných pozemkov. Ale tu sa bavíme o niečom omnoho ťažšie pochopiteľnom: o slušnosti, empatii a dobromyseľnosti. Mám na súkromnom pozemku pri Dunaji chatu. Je to obľúbené rybárske miesto a keď prídem tam, rybári majú tendenciu sa pakovať preč, lebo oni vlastne aj parkujú na cudzom pozemku. Vždy ich s úsmevom oslovím, že nech neblbnú a pokojne zostanú. Za prvé, nemám právo ich odtiaľ vyháňať, lebo je to ich zákonný nárok a za druhé by som z ľudského hľadiska považoval také konanie za opovrhnutiahodné...

Presne takto vnímam tie rôzne kategorické postoje v tomto vlákne. Božská prostoto! Ľudia, kde ste nechali ľudskosť?

Ak sa bude dať vybaviť povolenie vjazdu, no budiž, ale to už je nutnosť ísť za nejakým úradným šimľom a práva ľudí sa osekávajú tak pekne pomaličky, nenápadne. To je aj ten problém s tými súkromnými revírmi. To som nezachytil, nebývam v Bratislave.

Je veľmi smutné pozorovať, ako tu ľudia špiritizujú nad tým, že treba bez mihnutia oka strpčiť niektorým spoluobčanom život, lebo im je tŕňom v oku 10 áut, ktoré prejdú dva kilometre k jazeru. Ja tu vôbec netvrdím, že príjazd autom k revíru je nárokovateľný. Ja len hovorím, že zákazom vjazdu sa bude niektorým ľuďom kaziť radosť zo života. Ak sa nad týmto niekto nechce ani na okamih zamyslieť, tak je potom každá debata márna.
16.10.2015 - 14:53:58
00
to nie je o tom ze sa rozmysla o zakaze, totiz ten zakaz uz davno plati. a tak by to malo aj zostat.
uz x-krat ti tu ludia pisu, ze to nie je o rybaroch, ale o samotnom vseobecnom zakaze vstupu aut do doliny.
16.10.2015 - 15:11:41
01
Suhlasim, ze treba byt ohladuplny, ale v tomto pripade to vidis pokrivene a hajis jednu skupinu ludi na ukor druhych a este nas obvinujes ze nie sme zhovievavi. :-)
Pises, ze jedna skupina ludi (rybari) ma vacsie pravo na nieco (pohodile pristupu autom tam kam chcu) ako ina skupina (trebars tie rodiny s detmi). Ten zakaz vjazdu autom neplati len pre rybarov, ale pre vsetkych, ktori nemaju povolenie. Rovnako ako to "strpcuje zivot" rybarom, tak aj vsetkym ostatnym. V com je rybar lepsi ako hocikto iny?
Ti, ktori potrebuju povolenie, stale maju moznost si ho vybavit. Je to najskor byrokracia, ale maju tu moznost.
Mna praveze tesi kolko je rozumnych ludi a suhlasi, ze je chore aby sa clovek vsade vozil autom, len preto, ze to je pohodlne. Mame tu krasny lesopark, ktory treba zachovat a nie znicit "pre pohodlie urcitych skupin ludi".


Naposledy upravil Filip80 dňa 16.10.2015 - 18:22:21, celkovo upravené 1 krát.

16.10.2015 - 15:14:59
05
Co s tym ma spolocne ludskost? Ved tu nikto nikomu nezakazuje tam ist. Auto nie je pravo. Da sa tam ist na bicykli alebo MHD. A ked bol moj 65 rocny tatko schopny sadnut na bicykel a hodit tasku na plecia tak si nemyslim, ze to bude problémom pre hocikoho iného. A este raz. V ramci miestneho povolenia je v Bratislave 31 lovnych kaprovych revirov. Kto ma problem, ze na Zeleznu sa neda ist autom, ma dalsich cca 20 moznosti (lebo cuduj sa svete su aj ine reviry, kde je zakazany pristup autom - napr. Cunovo, Rusovce, ...).
16.10.2015 - 15:15:58
06
keyboard_arrow_up