Vie mi niekto povedať prejazdonsť Kršlenice a Čiernej skaly? Hlavne ma zaujíma z ktorej strany je lepšie ísť, či zo Záhoria alebo Orešanskej časti...
Ak ti nebude vadiť "kúsok" tlačenia či už z Plaveckého Mikuláša po žltej na Kršlenicu a následne asi aj kúsok nad rázcestím pod Čiernou skalou. Opačne je zase kúsok tlačenia/nosenia na Čiernu skalu v smere od Jahodníka a ďalej zase zjazd dole pod Kršlenicou do P. Mikuláša.
Ak je to ináč, nech ma niekto znalejší opraví, prejazdil som to iba raz a stačilo. Sú to tie miesta, na ktoré sa už netreba vracať na biku viac krát :)
A sú to aj maloplošne chránené územia s vyšším stupňom ochrany...
16.06.2010 - 21:53:37
00
wukie: to mi stačí, išlo o to čo to stojí za to :D fotky vyzerajú pekne. MK jazdím 16 rokov ale tam som ešte nebol :$ je na čase...
16.06.2010 - 22:28:54
00
Ciernu Skalu som zjazdoval pred asi 6 rokmi .. zjazdik pekny, tlacenie nebolo az take strasne, ale ako vravi wukie .. stacilo a v sucastnosti je tam cela stran brutalne zarastena :tmi: , ain neviem, ci sa tam bajkom da precpat
16.06.2010 - 23:01:56
00
lto: zarastená je strana od Orešian? dobre som pochopil?
17.06.2010 - 07:23:52
00
Ak môžem odpovedať za lto-a:
asi myslel dávno vyrezaný svah nad rázcestím červenej a žltej značky - "Pod Čiernou skalou", cez ktorý ide žltá značka stúpaním na Čiernu skalu. Čiže sa jedná o úsek nad záhorskou stranou. Je to tam fakt zarastené, samé malinčie, mladý podrast, alé dá sa to prejsť/potlačiť cez normálny les naľavo, alebo ak sa ide od strany Červenej hory, tak použiť lesnú cestu, ktorú je vidno a je spomínaná aj na mojich fotkách na predchádzajúcej strane, ktorá vlastne pretína žltú značka a netreba ísť cez nejaké malinčie :)
Cesta sa ale nedá použiť ak sa ide priamo po žltej: P.Mikuláš-Kršlenice-Čierna skala, keďže vtedy je mimo trasy a bola by to zachádzka.
Ale je tam pekne, pekný výhľad tak sa tam oplatí ísť, zaujímavá je aj Jelenia hora kúsok vedľa, ale to je len napešo. Pekných miest je samozrejme v MK ešte oveľa viac :)

Ešte ma napadlo, že keď som ja "zjazdoval" Čiernu skalu dole na Jahodník, tak som tam vtedy odtrhol tachometer, nejak sa mi stočili riaditká, ja som sa "zošuchol" a tak :)

Po značkách som to tam pojazdil všetko, keďže som mal (mám) kedysi cieľ prejsť na biku všetky turistické značky v Malých Karpatoch. Teraz sa snažím prebikovať "rôzne" lesné cesty. Jediné čo mi chýba v TZT sú pár krátkych úsekov nad Čachticami a potom takmer všetky nad Modrou-Harmóniou-Dubová. Čiže celkovo to mám prejdené tak na 85-90% :)
17.06.2010 - 08:58:10
00
tadeas: ta druha strana, ako pise wukie ..
wukie: ty ses dabel :devil: .. ale teraz Ti polom asi spravil skrt cez rozpocet :D . Inak je zaujimave, ze si tu lesnu cestu absolutne nepamatam .. vtedy sa dalo uplne v pohode zbehnut az na cervenu, ale mozno to bude aj viac ako 6 rokov :?:
17.06.2010 - 10:40:53
00
dík za info ;)
17.06.2010 - 11:09:16
00
wukie: som kukol, ako mam ja prejdene TZT a vcelku dobre, sem tam maly kusok niekde mi chyba , po Pezinsku Babu vsetko (okrem kusocka novej zltej, mozno kusocek cervenej v BA :D) , od Baby dalej zlta do Perneku (nikdy som nesiel :o ) .. potom za Vapennou sem tam nejaka zlta na Zahorie, na strane Pezinka potom zopar lokalnych tras nad Modrou, potom zo 5 kuskov prave na Dubovou :D ... a po Dobru Vodu uz asi vsetko. Za Dobrou vodou nejaka cervena z Dolneho Lopasova, a jedna-dve este , potom asi nieco pri Plaveckom Petri. Na vzdialenost asi aj cez 95%, na pocet TZT asi 80% ... este sa uplne oslobodit od lesoparku Ba a mozem za chvilu postupit na vyssi level .. z levelu turista MK expert na level tzv. turista Alan beginner, to je ked prejdes na bajku vsetky zvaznice a chodniky v MK :tmi: .. dalsi level potom je vsetky TZT v SR a najvyssi level je vsetky zvaznice a chodnicky v SR .. to je uz level Alan master :lol: (ten bude mat 8.dan ked prejdeme Vihorlatske vrchy, a 9.dan, ked prejazdime Bukovske vrchy :rofl: )
17.06.2010 - 11:38:18
00
Keď už si to tu tak pekne napísal lto, tak prispejem aj ja. Najprv otvorím turistickamapa.sk aby som neklamal :)

PS:žltá do Perneku je v jednej časti pekná, ako ide okolo potôčika, treba vyskúšať

Mne chýba:
1,Hanbím sa, ale chýba mi modrá z Kramárov na Kamzík.
2, úsek Skala-Prepadlé-nová modrá TZT, 2,5km, prešiel som to iba pešo.
3, žltá Vinosady-Modra, zelená Homoľa-Pezinok, modrá Modra-Homoľa a tie okolo Zochovej chaty, Kukla a Dubová.
4, modrá Zochova chata-Píla, Píla ráczestie a žltá Č.Kameň-Píla a Hubalová-Zochova chata
5, Kuchyňa-Kuchyňa vlak, asi 1km :) , Lozorno bus-Lozorno vlak zelená, od hlavnej cesty k stanici P.Podhradie-asi 200m modrá a žltá TZT :)
6, od hlavne cesty k stanici v Plaveckom Mikuláši, modrá TZT-asi 500m
7, Veľký Plešivec-Hrachovište žltá TZT
8, Čachtice-hrad-Višňové-zelená TZT
9, Nové Mesto n Váhom-pod Čachtický hrad žltá TZT
10, Višňové-Vaďovce-Stará Turá modrá TZT ale to už je väčšina mimo MK
11, Túto ľutujem najviac: Višňové-Hrušové-Lubina zelená TZT - pri Bzinciach - to je koniec Malých Karpát tú dám tento rok, dúfam

To čo som tu nespomenul znamená že mám prejazdené (miestami prenosené :) ) Ale aj ty toho máš dosť. Ja som pri ich prejazde dbal na presné prejdenie, čiže všetky odbočky, zarastené miesta, skaly, nosenie, tlačenie a snažil som sa o komplet prejsť ich priebeh, bez vynechávania nejakých úsekov. Trvalo to nejaké tri roky, z toho intenzívne len 2 a aj to väčšinou v lete.

Minulý rok som začal jazdiť hlavné lesné cesty, v tých NLC mapách označené červenou, niekde som išiel po všetkých, inde mi ich dosť zostáva, napríklad taký Peterklin.

Neberte to ako nejaké vychvaľovanie, rád spoznávam to čo mám pod nosom a rád sa s tým podelím.

K tým všetkým TZT na Slovensku, čítal som raz o jednom človeku, ktorý ich prešiel pešo, trvalo mu to niekoľko rokov. Samozrejme nie naraz. Bol o tom aj článok, ale zabudol som kde. Približne to bolo nejakých 12-13-14 tisíc km.
17.06.2010 - 12:06:54
00
Tu modru z Kramarov neviem ci som siel celu :o .. no a za Brezovou som nesiel nic, holt akcny radius z BA na bajku tak velky nemam :D .. a tiez som vsetko nepresiel na bajku, napokon, cez vrchol Vapennej jaksi je aj tazko bajkovat :D .. vela tras mam odjazdene len raz, a davno .. napokon, v MK jazdim asi 17 rokov, tak by sa patrilo. Mas rozhodne vacsiu "priemerku" v prejazdovani TZT :D

Zltu do Perneku dufam, ze dam tento rok :nod: :nod: :nod: , vzdy ma od toho odradzoval fakt, ze potom treba naspat slapat do kopca na Babu :$

No, prejst peso vsetky TZT je doost slusny vykon :o :tmi:
17.06.2010 - 12:34:29
00
Z Bratislavy sa to všetko nedá, treba cestovať alebo byť nejak namakaný ,že 100-150km po lese nerobí problém, čo mne áno :)

Ja mám výhodu v tom, že sa často vyskytujem na Dobrej Vode.
Z nej mám pri mojom skromnom výkone dosah tak max po Čermáka, samozrejme z návratom naspäť na Dobrú Vodu. Ak by som mal spraviť takú hypotetickú kružnicu, tak jej hranice by boli a teda to kde som z nej bol naďalej (z návratom späť):Rohožník-Senica-Ostrý vrch nad Vrbovcami-Myjava-Jablonka-Krajné-Čachtický hrad-Piešťany-J.Bohunice-Červený kameň-Čermák. Čiže všetko čo leží v tejto časti v lese som sa snažil prejazdiť :)
A naopak z Devínskej je to tiež max ten Čermák, alebo povedzme po Rohožník, ďalej je to ak počítam z návratom späť do DNV, už pre mňa ťažšie. Ak nepočítam trasu: DNV- po ceste do P.Podhradia-Vápenná-Sološnica- a po ceste Malacky-DNV :)

K žltej do Perneku: zjazd zo sedla Javorina k rázcestníku Staré bane (či ako sa to volá) je fajn, ale ďalej je to len vrstevnicová lesná cesta - trasa bývalej lesnej železničky, tá nemohla mať veľké stúpanie a klesanie. Ďalej je to teda možno pre niekoho nudný úsek, ale dá sa asi v polke odpojiť a dobrou lesnou cestou napravo, jednoducho dostať do/nad Kuchyňu a následne rôznymi dobrými lesnými cestami niekde pod Čertov kopec a na červenú/Skalnatú, ako sme sa tu minule o tom bavili. Dá sa tak vyhnúť strmšiemu stúpaniu napr. po modrej na Babu.
17.06.2010 - 13:36:59
00
@wukie: mozem sa este opytat ? da sa z tych .gpx dat vypocitat vzdialenost, prevysenie a pod. ci uz na hikingu alebo google earthe alebo niekde inde ? dakujem.
18.06.2010 - 09:58:46
00
stiahni si gpx a hoď si ho napr do bikemap.net, cykloserver.cz a máš mapu s dĺžkou, profilom, aj možnosťou editácie
18.06.2010 - 11:24:31
00
funguje. dakujem za tip.
18.06.2010 - 11:35:54
00
K prevýšeniu: keďže výšky v gps tracku skáču, tak to bude nepresné.
Na hikingu v hikeplanerovi, ak si naplánuješ trasu - ale len po značkách, tak ti to tam vyhodí aj prevýšenie (stúpanie a klesanie).
Alebo to robím tak, že si nadmorské výšky v gpx súbore nahradím výškami vypočítanými cez ten nejaký model povrchu, či ako sa to volá (SRTM) a následne otvorím gpx súbor v programe, ktorý to prevýšenie zobrazí a vykreslí. Ale ja na to nie som kompetentný ti o tom rozprávať, pozri gpsforum.sk, tam sa tým zaoberajú :)
Na porovnanie trasa na predchádzajúcej strane: Rohožník-les-Plavecké Podhradie: vzdialenosť cca 52km, nastúpané metre podľa originál GPS tracku 2728m a po nahradených výšok cez online aplikáciu http://www.gpsvisualizer.com/elevation 1786m :)
To tiež nie je super presné, ale lepšie ako to predchádzajúce.
18.06.2010 - 11:43:39
00
keyboard_arrow_up