Preto som mu aj v jeho statuse na FB odkazoval na tuto STN, ze by bolo vhodne, aby sa cyklisti mohli v lese pohybovat po vsetkych lesnych cestach tak, ako doteraz. Teda zmenit text uznesenia a nekreslit tam zbytocne neprehladne mapy.
02.02.2022 - 16:52:04
04
Nerozumiem, ze ked sa tomu venuju tolke roky, ze vobec nie su v obraze a nemaju overene akymi predpismi sa pohyb tej-ktorej skupiny ludi v jednotlivych stupnoch ochrany riadi. Ved ked chcu podla tychto stupnov ochrany nejaku zonu regulovat a zaroven zachovat vynimky, tak predsa to je prva vec co maju mat spravenu ako domacu ulohu, tzn. uz ked navrhovali novu zonaciu, tak mali mat vypracovanu pravnu analyzu dopadu zmeny zonacie na jednotlive skupiny uzivatelov a mali mat pripravene a aj pravnikom spripomienkovane prislusne navrhy upravenych ustanoveni a nie ze ich teraz prekvapi, ze nejaky uradnik napise znenie ustanoveni uplne inak a tym padom zneguje to, co tu mesiace vsetkym slubuju. Zda sa, ze opät raz sme poniektorych ludi precenili. Teraz ten bordel akurat musia po sebe poriadne upratat a nevyriesit to zakreslenim nejakych cesticiek do tej trapnej mapky, ale mali by aspon teraz konecne zistit kde je naozaj problem a co treba preformulovat. Najsmutnejsie na tom je, ze sa snazia o dobru vec, ale tento ich amaterizmus, nevedomost a nedostatocna analyza / priprava to cele zhadzuju na uroven krcmovej aktivity. Skoda premrhanej prilezitosti, takto sa dovera neziskava...
02.02.2022 - 17:18:20
011
Asi tak, ale ako hovori pan Mrva, "vsak to robia prvy krat", takze iba dodam ja, preco by to teda malo byt poriadne a s rozumom vsakze
02.02.2022 - 18:11:55
00
TNM napísal:
Ale ine som chcel... Nie je pohyb na bicykli volne v lese vseobecne zakazany? A povoleny iba na vyznacenych trasach + lesnych cestach? Niektora Ficova vlada to takto obmedzila, ci nie?

Nie, vseobecne nie, to plati pre motorove vozidla. (lesy bez ochranneho pasma, atd)

Strenki napísal:
Vymením horák za koňa ...

Nah, kone to maju casto este horsie :D

MageZ napísal:
a doteraz tam bolo legalne jazdit? :)

Ja by som takto otazku nekladol, lebo o kde nie je zalobca , nie je ani sudca. Dnes (myslim) totiz na plnu hubu odhalil Sulik, jak to v praxi so zakonom byva. Viz. vyhlaska o testovani vo firmach :D. O zakon v reale totiz vobec nejde. Hlavne ak si kamos s tymi spravnymi ludmi.
Lenze litera zakona nakonec, ked sa ide do hlbky, nepusti a tam chlapci , co nas presviedcali o tom, ze neeee, rezerfacia je ok, narazili /prikladov za posledny rok je dost/. Lebo seru na zakony tiez. Pre nich casto zakony neplatia, tak si myslia, ze to tak je normalne. Ale darmo, nebolo mozne im to vysvetlit vtedy a zjavne ten problem zostal.

A teraz, v svetle tohto si vezmite, ze takto to zrejme funguje so vsetkym :) Stale mate pocit, ze sa veci /vo vsetkom/ riesia podla litery zakona ? :D

Mozno budu hrat mrtveho chrobaka .. tj. tolerovat. Aaale .. co ja viem ? Dnes tak, zajtra mozno inak. Po asfaltkach treba jazdit chlapci a dievcata :D :D :D
02.02.2022 - 18:22:21
03
((a ani na tych asfaltkach casto nie su vymenene znacky Zakaz vjazdu 'vsetkych' vozidiel za Zakaz vjazdu motorovych vozidiel... ako sa tu v inej teme nedavno riešilo))
02.02.2022 - 20:07:46
00
Otazka je ci to her Mrva tak trochu nehra na ludi ako sa snazi a bla bla a pritom dobre vie co je vo veci. Pride mi to az prilis naivne aby to bola pravda.
02.02.2022 - 20:46:14
01
Ok. Bol som skepticky a cakal som obmedzenia. Aj ked mali ochranari plnu hubu reci ze obmedzenia pohybu v zone 5 nebudu.

Teraz vidime. Je to taliban, co pouziva loz ako pracovnu metodu. Ked sa dostanu k moci, tak nehladia na nic a nikoho.
Teraz im legalne nemozeme nic. Delegovali sme im moc. Spomente si na nich a na strany, kde su, pri volbach.
Nic ine nam neostava, len im to otriepat pred volbami, co vyviedli a preco budeme volit inych ale nie ich.

Pripadne oslovit strany - a je jedno ktore, ktore tu 5ku zrusia. Ved je demokracia.

A teraz nemyslim len parlamentne volby.
02.02.2022 - 22:30:47
00
Tak a teraz uz v zonacii parkov a prevode vlastnictva v narodnych parkoch verim lesnikom.

Doteraz som nevedel, na ktoru stranu sa postavit. Ale ukazalo sa, ze ochranarom verit nemozem, lebo klamu.
02.02.2022 - 22:32:58
00
A z toho úplne logicky vyplýva že lesníci neklamu ...
02.02.2022 - 22:37:14
09
Nie. Nevyplyva. Ale preco by som mal veriy niekomu kto takto klame ?
Ako ho mam potrestat ? Tak, ze sa pridam na stranu jeho odporcu. Fyzicky tym ludom spravit nic nemozem. A oni mozu, co chcu.
02.02.2022 - 22:51:10
00
Mozes ale nesmu vediet kto si aby ta nemohli legalne stihat. 😁
02.02.2022 - 22:56:48
00
will A uz si si skusil vytiahnut hlavu z vlastnej riti? Tie tvoje chorobne fantazmagoricke vyplody ako sa vsetci spikli, ako vsetci klamu a pritom je uplne zjavne z tych nezmyslov, co pises, ze ani prd makovy netusis o danej problematike a uz vobec nie o fungovani statu a prislusnych institucii. A to uz pomlcim o generalizovani, pausalizovani, vyfabulovanych ublizeneckych klamstvach a hrani sa na akusi moralnu autoritu. :n:
02.02.2022 - 22:59:25
07
Este som si ju tam nestrcil. Ani nemienim.

Kde som napisal, ze sa vsetci spikli a ze vsetci klamu ?
Ak myslis, ze nadavam na ochranarov, tak ano. Nadavam na nich, lebo to, co urobili je v rozpore s tym, co prezentovali. A prikrom rozpore.

A ze pausalizujem ? Ano. Toto nie je prvy krat, co nedodrzali slovo a ocividne klamali. A teraz ocakavam, ze klamu podobne aj pri narodnych parkoch.

Podbudaj Smatana sa toho v Povazskej okolo dialnice naklamal dost.
02.02.2022 - 23:13:59
00
Kto su ti ochranari a co urobili? Tusis vobec co za nezmysly splietas?
02.02.2022 - 23:26:23
00
problém,je že Mrva je len vymyslený aktivista nič viac.Tento človek nemôže nikdy zastupovať cyklistov,pretože robí v podstate všetko proti nim.Výhovorky,že to robia prvý krát môže hovoriť akurát svojim malým deťom.To,že tento nami platený hlupák ani nevie na základe akej normy sa cyklisti pohybujú po neznačených lesných cestách hovo o jeho nekomeptentnosti. Proste budeme jazdiť ako doteraz keďže dohoda bola jasná a nikto nie je povinný študovať ich vyhlášky.miomochodom všetky lesné cesty sú vyňaté z tej rezervácie.
03.02.2022 - 07:52:57
01
keyboard_arrow_up