Kotrba: ja viem že sa tam tlačí, už som tam na bicykli išiel ale práve preto že na Taricových je krásne tam ideme a tak isto na Skalnatú, bol som tam túto sobotu, ten výstup stojí za to je tam krásne a zároveň aj výzva, ja nemusím stále len šlapť do pedálov, ja si rád aj potlačím hlavne ked to stojí zato. Dakujem ale za upozornenie.
26.07.2007 - 07:52:39
00
neodporucam ist zo skalky na taricove skaly. je to tam absolutne necyklisticky teren budete furt tlacit. odporucam v sedle skalka preliezt plot a ist peknym traverzom (stara cervena magistrala) stale po vrstevnici okolo stareho panskeho domu az na hubalovu a tam vyliezt z obory von na cervenu a dalej na cermak. tak isto sa da pekne obist skalnata( tesne pred stenou do lava a ked pridete na siroku lesnu cestu tak doprava hore. zas budete kopirovat cervenu a po peknom zjazde pridete na konec naucneho chodnika a na zltu znacku. odtial hore kusok do sedla javorina naspat na cervenu. a dalej na babu cez cmelok alebo po zltej dole cez stare bane do perneku (vrelo odporucam je to uplne najkrajsi zjazd v MK). prajem pekny vylet


ach jaj, ved ty si prezradil vsetky (moje) tajne finty... mlade bajkerky som vabil na moju schoponost, previest ich hrebenom po "spravnej ceste" bez tlacenia... :D :D :D

PS
a tak isto sa obchadza Vapenna a Zaruby... :shock:
26.07.2007 - 09:02:42
00
Mne sa nahodou pozdava Tadeasov styl (vytlacit ked treba), ja na bike nejdem preto, aby som obchadzal najkrajsie miesta, ale aby som si to uzil a dostal sa co najvyssie, pokoril metu a pod. Napr. Vysoka je nadherne miesto a stoji za to sa tam dostat aj za cenu kuska pesieho vystupu s bikom na ramene. :)

Inak z Vapennej sme s kamosmi sli dole do Solosnice po cervenej/zelenej a aj ked sme to sli smerom dole, tak si trufam povedat, ze sa to v opacnom smere da ist na biku az tesne pod vrchol. To, co az tak neodporucam menej psychicky odolnym jedincom je ist po hrebeni Vapennej od tej vyhliadkovej vezicky na vrchole dalej na severovychod (cervena znacka) smerom ku Mesacnej luke pod hrebenom a k razcestiu Uhliska (spojnica s modrou) - odtial sme na vrchol Vapennej sli my (neznali pomerov) a 20 minut nosenia biku po sklanatom a krikmi a malymi stromami zarastenom hrebeni bola celkom zabava (ale prezit sa to da). :)

Ale planujeme prechod po cervenej z Brezovej pod Bradlom do BA a beriem, ze aby sa to dalo stihnut, tak to sa budu musiet tieto zabavne kopce obist. :)

To Tadeas: Keby sme uz nemali s kamosmi ine bikove plany, tak by som sa aj pridal...
26.07.2007 - 09:29:04
00
Ale planujeme prechod po cervenej z Brezovej pod Bradlom do BA a beriem, ze aby sa to dalo stihnut, tak to sa budu musiet tieto zabavne kopce obist. :)


ja sa tiez nebranim tlaceniu, povodne sme to zacali obchadzat, lebo je to statna rezervacia (alebo nieco podobne)...

stihat sa to da bez tlacenia za ca. 10 hodin, naposledy som to absolvoval tuto sobotu, ako kazdy rok, z Brezovej na Kolibu je to presne 100 km
26.07.2007 - 09:38:48
00
Áno, sú to krásne miesta, Vysoká, Vápenná, tam všade som na bicykli už bol a je jasné že sa tlačilo, tie zážitky ale sú na celý život, aspoň u mňa. Par rokov dozadu to bolo pravidlom že v aprili na Vysoku a v maji na Vápennú, teraz ked sú deti už nie je toľko času takže ked idem snažím sa tieto pekné miesta pospájať. Túto sobotu sa teším ale to počasie... trocha sa bojím aby nepršalo.
26.07.2007 - 09:47:02
00
Jasne ze miesta typu vysoka vapenna taricove a pod. su krasne ale ked idem na bike tak sa snazim co najviac aby som bol ja na biku a ne bike na mne. ked chcem ist na tieto pekne miesta tak si tam idem zabehat alebo si to vyslapem peso, ale kazdy ma svoj styl, ja som len chcel poradit aby ste sa moc nenarobili a nezdrzali. ale ked chcete tlacit tak nech sa paci uzte si to. Prajem hodne zdaru a hlavne pekny vyhlad z tazko vybojovaneho vrcholu
27.07.2007 - 11:58:55
00
Tak sme to zvládli, počasie bolo úžasné lebo nebolo také teplo, Taricové skaly sme vyliezly v pohode, stretli sme tam ešte jedného bikera ale ten išiel opačným smerom. Kamarát bol unesený len fotil a fotil.... Celé nam to trvalo 8:45 hod čistej jazdy a 112,8 km.
30.07.2007 - 12:49:42
00
ja som si dal kvalitku s kamaratmi pred dvoma rokmi. z Bukovej po cervenej cez Zaruby, Vapennu, Taricove skaly....hehe bolo to aspon 10 km s bikom na chrbte. Chceli sme este "vyniest" aj Skalnatu, ale fyzicke, ale hlavne psychycke sily uz neboli. :cry:
01.08.2007 - 21:52:49
00
Ja som tento tyzden absolvoval hreben Zarub. Po cervenej z Bukovej na Zaruby a opacnou stranou (cez Ostry kamen) dole. Na 70% som vedel do coho idem. Na biku sa to dalo vyslapat pod Havraniu skalu. Potom bike na rameno a slapat po skalach na tu Havraniu skalu. Je z nej krasny vyhlad.
Dalej hore uz zacina "ten pravy" teren. Same skaly a skaly. Bike sa vacsinou neda ani tlacit vedla seba ,ani pred sebou. Treba ho niest. Takze kto v ramci treningu posiluje, ma vyhodu, ja som ju nemal. Teraz som pochopil preco je vyhoda mat lahky bicykel.
Po chvilke sa dostanete na Havranicu, co je taka zaujimava plosinka pod vrcholom. Len skoda ze z nej nie je vyhlad. Dalej pokracuju zase skaly a zarasteny teren. Ale cochvila sa uz konecne objavi vrchol so svojim drevenym dvojkrizom a vy si mozete povedat, ze ste prave dosiahli a zvladli najvyssi vrch Malych Karpat. Vrchol poskytuje skromne vyhlady ale da sa co to pofotit.
Cesta dole je miestami strma a samozrejme skalnata. Neskor sa pridaju male kamienky a piesok, takze clovek ma co robit aby sa nezosypal do toho udolia. Potom pride uz len zrucanina hradu Ostry Kamen, s ktoreho je krasny vyhlad. Od Ostreho Kamena sa uz da konecne aj sadnut na bike. Odporucam pouzit dole tu lesnu cestu co sa tam tak toci a nie pokracovat po cervenej znacke.
Zaruby boli moj ciel uz asi rok a teraz sa mi to konecne podarilo. Ale uz by som tam s bicyklom asi nesiel, pretoze teren je na to absolutne nevhodny. Slabsim jedincom (psychicky aj fyzicky) neodporucam. Iba ak by niekto chcel mat dobry pocit a krasny zazitok ako aj ja.
Este ma cakaju kopce ako Vapenna, Skalnata, Vysoka, Certov kopec a Velka homola. Ale ked som zvladol Zaruby zvladnem aj tieto.
04.08.2007 - 20:41:52
00
Ja som dal Zaruby teraz v sobotu tiez smerom od Havranej skaly na Ostry kamen a mozem povedat, ze zatial to bola asi ta najnarocnejsia cyklo-turistika aku som kedy siel. :D Ale som spokojny, aj ja som mal uz dlho ciel dat najvyssi kopec v Karpatoch s bikom.

P.S. Vapenna od razcestia Uhliska tiez nie je prilis zabava, ale bike sa tam nosi kratsi usek. Vysoka je oproti tymto dvom kopcom uplna pohodicka. :)
06.08.2007 - 21:01:19
00
2Jezus: a mohol som ta vidiet v sobotu rano v Prasniku na Myjave?
07.08.2007 - 10:15:34
00
Mohol. Siel som z Piestan na Bradlo a odtial potom po cervenej na tie Zaruby. Niekde okolo Prasnika islo oproti mne nejake auto s bikami vzadu na kufri. Bol si to Ty?
07.08.2007 - 19:57:05
00
Mohol. Siel som z Piestan na Bradlo a odtial potom po cervenej na tie Zaruby. Niekde okolo Prasnika islo oproti mne nejake auto s bikami vzadu na kufri. Bol si to Ty?


jasne, valil som to do Stiavnice... nice to meet you :lol:
08.08.2007 - 09:22:14
00
jasne, valil som to do Stiavnice... nice to meet you :lol:


Podobne. :)

Akurat teda vyvstava otazka, co si robil o 7:30 rano pri Brezovej, ked si z BA a ked si to chcel stihnut do Stiavnice na start. Stihol si v pohode?
09.08.2007 - 10:34:53
00
Akurat teda vyvstava otazka, co si robil o 7:30 rano pri Brezovej, ked si z BA a ked si to chcel stihnut do Stiavnice na start. Stihol si v pohode?


bol som sa pred tym aklimatizovat na cerstvom myjavskom vzduchu :lol:
09.08.2007 - 17:27:15
00
keyboard_arrow_up