Po vzore spišiakov a na popoud nehasnúcej hviezdy prešovského bikingu - petraG zakladám generálnu tému o pojazdoch na šariši:) Tak uvidíme či sa koťuha jedna ujme: ))
po roku zase korutany, jazerá a lesy, iba sme sa posunuli ku jazeru millstatter, menšie ako worthersee, ale rovnako krásne, s tým že kopce hneď nad ním sú už vyššie...po jednej strane cyklotrasa okolo cesty, po druhej, krajšej, v lese, šotolina v podobnom teréne ako sopotnica. zlákali nás aj kúpele a ski bad kleinkirchheim, kde sme naordinovali aj pekný mix ťažším terénom, bohužiaľ na kúpanie už čas nebol.
medzi seeboden a gmundom /niečo ako Po-SB / je pekná farmárska-cyklo trasa , kde nebol problém prejsť z dolného konca valalu na horný skoro 400 vyš.m....ale pekné serpentínky dali zabudnúť na stúpanie. jedinou mínuskou bol nefunkčný cyklochodník seeboden-spittal, v rekonštrukcii, kde je 3-4 km hl.cesty samá zákruta a krajnica nikde, doprav.trafic.skratku lesom hore dole sme radšej dali iba dvaja,nechceli sme ostatných zničiť.. miestnu ski lysú-goldeck /ževraj už slovenskú / išli radšej autom do zlanu a odtiaľ hore. dovtedy počasie ako z rozprávky sa zmenili na slovenskú sparotu,dusno jak v r...až od 1700 hore sa humid stratil a spárovali sme na na hrebeni s miestnymi milkami. ceny na horskej chatke nižšie ako dole v krčmách pri vode...klobúk dole. ak idem dole zo žipov.kopca 10 min, toto nám trvalo skoro 35 min....ale našťastie sme to dali... keďže to bol týždeň rodinnej dovolenky , kde boli cyklisti iba príležitostní, tak som im chcel ukázať jednu z naj rodinných trás, toblach-cortina / a zároveň urobiť audit strediska pred ZOH 26 pre MOV /.veľmi nechápali kde sa trepeme 120 km autom , ale po konci etapy toblach-cortina-toblach, boli kompletne happpy...jednou ranou na biku vidieť tieto 2 strediská v lone prekrásnej prírody,odporúčam každému ,škoda že nazad sme nestihli prejsť cez prato piazza, čas strávený v cortine bol proti nám...príšte..
iba 1 deň nám pršalo, až na ten goldeck krásny čistý horský luft, .všetky tie potoky čo napájajú drau river, tiekli ako dravé horské rieky...2 dni naviac by bodli .dúfam že o rok,ak ma manželka neprehovorí k moru /možno, poľské by som bral /
ľahko sme prebehli smer ratvaj , že sa okúpeme v jakub.rybníku, ale stočili sme sa schladiť z bodoviec po lesnej zvažnici smer čergov...pred koncom zvažnice robili lesáci tak sme to vzali zľava a skúsili vybehnúť čo najďalej...napriek tomu,že stúpanie je celkom rovnomerne rozložené a bolo sucho, aj tak veľmi často sme museli prejsť cez UV rampy s vodou či bahnom a 2 tretiny vyzerala cesta ako vyschnutý potok plný rygolov, koľajníc a kameňov...tie asi 4 km dali poriadne zabrať, ideál pre enduristov...posl. úsek 200m sme vyšľapali ku chate sedačky , nechcelo sa nám ísť naokolo, keďže voda nám došla, zišli sme ku bufetu na svahu,tam aj keď bolo open, 20 min sme čakali kým sa niekto objaví a načapuje...ceny slušné svijany a nealko pivo za 2.50..hotel šport je už OFF.spláchli sme a dali sa na trepeš, s odbočkou naokolo, keďže priama cesta vyzerala ako menšia džungľa, okolo bodovskej lúky . z trepeša zase naokolo vľavo okolo lesackej chaty do červ. vody..v strede zvažnice sa vyskytli pekné veľké kôpky , nevyzeralo to na krtka....buď medveď alebo nejaká jelenica....v tomto letnom počasí, pokiaľ je zásoba vody, to je dobrá verzia na pojazd.... https://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=304063&akey=78fa6dd399523ec777801bb669e45b4b
Po naklikaní a naplánovaní tohtoročnej mtb trasy Prešov-Košice-Prešov som zistil, že má cca. 115km, čo je vzdialenosť viac-menej podobná pretekom Spišských 111 km. Vedie, až na krátke úseky ako sa na mtb trasu patrí terénom. Zhodou okolností som tento okruh absolvoval v rovnaký deň, ako sa uskutočnili spomínané preteky v Spišskej. Hodinky mi nakoniec namerali 113.41km. Až na krátky úsek po "Nerónke" a obchádzke modrej značky na Po-Furču, bola celá trasa zjazdná bez problémov. Trasa sa dá v zjazde a výšľape od Ružína ešte odasfaltovať . Tohto roku som po dlhšom čase zvolil asfaltový variant . https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/1945170/bicykel-po-ke-po-terenom.html
po víkendovej stovečke okolo ružína, sme riskli trochu spiša,vzhľadom na počasie s miernymi zmenami...sem tam, sprchlo, dusnota ako v pekle celý čas, ale aj tak sme radi že to vyšlo.z margecian na toľko chválene VUC kúpele turzov / zatiaľ žiadna činnosť nebola videná/, tak pekne lesom aj s omylom okolo kameňolomu na ch. klippberg, sedlo pod kromp.vrchom. počet lesákov hore značil istotu radšej dole na slovinky, hlavne horná časť zvažnice v neideálnom stave, potom ok...poráč.dol ako vždy prvá polovica pohoda, tak mláky, blatko...v poráčskom relax parku celkom plno...stúpaníčko hore do dediny sme si užili aj s pekným hustým lejačikom, našťastie viacmenej pod stromami...ale dážď sa podpísal pod cestu poráč-nad sejkovou-ch.galmus, zvýšena opatrnosť na glazúrku a mokré kamene. dole na zahurawood potrebná ostražitosť , makadamu ako hrachu pre janošíka. dobre že bola otvorená reštika, pod novým majiteľom, spláchli sme a omylom odišli smer sp.vlachy..nazad na kolinovce s blatovou glazúrou, v kluknave sme použili družstevnú asfaltku na ovčie, prekvapil dobrý stav...a mierny dáždik sa ozýval, teda čo najskôr priamo domov...humid pod 100 % neklesol celý čas...dresy prilepené..ale výlet stál za to. https://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=304244&akey=f2785030b3d8900e70b5ffb0b3300521
VÝLET do CZ...plánovaný výjazd jizerky-krkonoše som musel vymeniť kvôli rodinnej plavbe námornej na Orlíku,no neľutujem. okrem vesty som hodil aj biky, keby náhodou...a dalo sa. v jednom z desiatok prístavov sme rozložili stan ako za socializmu, ale úplne to stačilo, všetko po ruke a hotel kempinski nie je náš sen....
orlík-kožlí a okolie je gazdovstvo šľacht.rodu schwarzenberg, aj posl. český politik tu odpočíva v rodinnej hrobke /je veľká asi ako kostol na kalvárii/ v krásnom zámockom parku /vtedy boli architekti! / kde sa bikuje, prechádza, možno aj bežkuje a chovajú bažanty. v lesoch okolo vltavy sú zvažnice a cesty všého druhu...opäť si východniar pretrie oči, či sa mu sníva, alebo lesáci tam chodia v baletných ***** a max. s kolobežkami. všetky zvažnice /lesy mix, prevaha ihličnatých / sú vo výbornom stave, žiadne koľaje, rýgoly a bazény. naozaj tam môžete vziať aj rodinných príslušníkov , nepravidelných cyklistov...roviny a kopce si vyberáte , členitosť priamo okolo priehrady pripomína ružín, nahoru, dolu...do dedín a osád na konci sveta vedú asfaltky ako u nás cesta I.triedy.turistické značenie je výborné, či ste v kukurici, pri rybníku alebo na asfalte. postupne som pobehal obe strany okolo orlíka, pozrel hrady a zámky,slalom ako vlhová: medzi zvikovským podhradím a kamennou, pamätníkom pracujúcich rómov cez vojnu, prechodom budovaných obchvatov obcí/ tam jasne napredujú pred nami/, a vychutnával ceny v rekreačných strediskách...10 pivo, birel, 40czk, plný tanier domácej kuchyne od 150-175 czk../ešte sa vás spýta, kolik knedlíku? / na to že sme sa aj plavili denne, som si to pekne bikom prešiel..po 4 dňoch ma zlákala relatívne krátka vzdialenosť šumavy a zvedavosť,či odkedy som ju prestal strážiť v čsľa, či je všetko na svojom mieste..tam už bol iný problém, plavba skončila, musel som do toho vtiahnuť veľmi citlivo aj manželku na jej ebiku....nebolo jednoduché nájsť nocľah, pošťastilo sa to čenkovej píle pod srním /a hore pekne ako na žipovský kopec / opäť výborné ceny a kvalita gurmánska.
prebehli sme mix cesty srní,modrava, smer sušice, aj na koniec sveta do železnej rudy a nemeckého pohraničia. mix šotoliny, hliny, asfaltu a pod.v krásnom šumavskom prostredí /ešte tak v zime na bežky/,plavebné kanály, lúky s močiarmi pre prevádzačov...jedinou chybou bol krátky čas, tam sa ide na min 5 dní, ale aj tak dobre./ česi nemajú také ***** cyklobusy ako my na ťažkých cyklotrasách SB-Drienica, PO-Sigord.../ použili sme jeden zo žel. rudy nazad do srní, šofér čsad + asistent na ukladanie bikov, cena lístku pre 2+2 biky=4.50 eur..čo dodať...akurát v lese sa pred nami schovala v obore vlčia svorka, nájdeme niečo aj na čergove...nebudem kresliť trasy, foto vraví za všetko. ale 1 podstatný detail..po covide s tým začali poľské rekreačné strediská..teraz české..nezaplatíš kartou! iba cash..dobehujú sa straty z covidu..ešteže som zo starej školy a cash stále po ruke..
Včera so SlavoS sme dali "Šarišské pojazdeníčko", Po-Bj-Po terénom. Z Po popod Haľagoš, Lopuchov do Tročan. Odtiaľ údolím do Rešova a zelenou do Bj. Naspäť cez "Mihaľovský hrebeň" do Krížov, Za Krížami výšľap na čergovský hrebeň do sedla Lysina a po hrebeni cez V. Javorinu a Čergov na Hradisko. Najškaredší úsek na trase bol z Rešova do Bj, najkrajší - hrebeň za Mihaľovom a samozrejme Čergovský hrebeň. https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/2015022/bicykel-po-bj-po-terenom.html
Foto v odkaze.
rozhodli sme sa využiť pekný víkend a prebehnúť kojšovku, hlavne smer dole do KE. presvedčil som chlapcov, že nemá zmysel ísť z PO,rána sú chladné, tak sme začali v margecanoch, perlovkou hore. s košičanmi tak po hrebeni na lajošku, cez loreley, konečne lajoška vyzerá výborne, aj ceny má o ničo normálnejšie ako hore ch.erika/tam si myslia že sú v alpách /. tak mix hrebeňovky a príľahlých les.zvažníc na jahodnú, po žltej na s.pod kamen.hrbom, užili sme si miestne skočky..smer anička /tam to bolo ako na václaváku /,ťahanovce, na družstevnú popri trati, obišovce,skratka na radatice,kvašná voda...akurát sme to stihli do tmy..skoro stovečka pekných lesných km, naozaj nemalo zmysel ísť ráno z domu, ušetrili sme čas a energiu. https://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=304478&akey=ecbb0e9efdb30e496f2ccface7215091
babie leto nás priam ponúka vyraziť von ...teda využili sme pozvanie našej sesternice márie terézie a išli pozrieť jej tréningový rajón. keďže aj v dobe rakúsko-uhorska mala dosť lesníkov, tak lesných zvažníc je tam požehnane a nie v slovenskej kvalite. wiener alpen skoro prázdne, ako tak na víkend, aspoň sa nám nik nemotal pod kolesá. hl. stan sme mali ako na morave /horní,prostrední a dolní bečva / spital am semmering, steinhaus am.semm, semmering kurort. vedľa apt penzion so saunou, potraviny-večierka,tenis. kurty,vlak, stanica,aj starosta sa hneď prihovorí...značenie v lese jednoduché, zišiel by sa aj český turista, aby ich to naučil. bohužiaľ v niektorých zašitých nekonečných lesoch nám aj niekedy mapy.cz zblbli či zdochli...rána boli zväčša s hmlou a oparom hlavne dole, do obeda sa vyparilo všetko, ale hore od 1100 vládla letná slnečná rozprávka. 4 dni sme bikovali lesy krížom krážom , jedným očkom pozorovali ideálne trasy na bežky. zo ski semmering , kde sa darilo našej vlhovej sme najprv preleteli johannes loipe...parádny pojazd až sme skončili na miestnej kráľovej holi s vysielačom ORF na 1500 mnm, takých fešákov na obyčaj, bikoch asi roky nevideli, nalievali nám grátis mix slivkového proseca a nevieme čoho, jedna radosť...dole sme teda radšej šli po hlavnej lesnej zvažnici...tak sme to dali na opačnú stranu -panoráma loipe, s bočným pravidelným výhľadom na rax alpe, opať sme skončili niekde v krásnom sedle na 1500...škoda že zblbli naše mapy, nechceli sme risknuť cestu dole na druhú stranu,zvolili sme istotu...lákal nás aj stuhleck, ani nie tak vrchol ako toľko vychvaľovaná magistrála veterných turbín...vybrali sme si preto cestu ciky-caky a nahoru-dolu...ten hrebeň stál za to..až na jeho koniec možno posl. 2 km na stuhleck turist. trasou kde aj peší turista má problém..zrejme mala mária terézia záhradníka z východu slovenska...ťažká tráva z čergova a rozsypané kamene tatranské. hore nás už čakal aj malý ratrak, požičiame si ho na zl.baňu...dole sme išli preto po hl. pevnej hlinenej zvažnici až do s.pfaffen sattel, no ísť po ňom opačne vydá dostatok potu, jeho posl tretina bola pekne naklonená.smerom dole návšteva krásnej vyhl.veže...to si postavila rakúska staveb. DÚHA...ako reklamu že naozaj robia aj dokončia cesty a tunely po krajine..tam sa mala ísť turčanová učiť ako sa robí vyhl.veža...polietali sme ešte okolie, čo sa dalo stihnúť do tmy.posl.deň som navrhol kultúru v štýle austria PO-Lipany, steinh.semm-smer bruck...cyklochodníkom, prír. parčíkmi , krásnymi malými dedinskými námestičkami, perfektne udržiavané dedinské športoviská, pizza za sk ceny ale väčšia a chutnejšia a to sme nemali čas prejsť až do brucku..dokonca aj rakúsky bike servis sa nám venoval, biky všade iba na baterky...noo v tých kopcoch sa im človek ani nečuduje. v lesoch je síce aj dosť značiek-súkromný pozemok-les, ale tvárili sme sa že nemecky nevieme. 5 dní bajkovačky naozaj potešilo a to máme sľúbené od BA majiteľov apt, keď im povieme kde a ako sa tam dá bicyklovať v rôznom veku, a na akých ebikoch, tak nám zase ponúknu apt na zimné ski či loipe bežky, ako teraz, iba za réžiu.no neber to....
Par rokov dozadu to by byvala v PO tradici. Nemam uz FB, tak nemam aktualne info o komunite. Rozhodne zajtra pojdem aspon na Malkovsku, dnes tam bolo krasne. Len skoda, ze sa to topi.
vidím že na šariš.pojazdeníčku to žije...my sme sa konečne dali do kopy, plán lučenec-kurinec nám zrušili sk železnice s výlukou, teda narýchlo plán B, do RV a tam nás čakal miestny horský vodca. nechceli sme tlačiť na pílu, slnko už pripaľovalo, tak sme dali časť silickej planice. z rožňavy, poľom , valal road a neznačenou lúkou do lipovníka, tam pekne hore na sorožku a hneď na červenú. parádne lúky,lesy, žiadny medveď ,žiadny biker ??/1 mladý na baterke-biku s kolesmi 10 cm čo ani netreba šľapať.../ tie lúky nemali chybu, aj s defektom,
farar.jamou či jašteričim starým napájadlom pre dobytok. silicka ľeduwka už bez ľadu ale chladila pekne, v kečove 10.5 gemer za 1.40, no nekup...v gombaseku za forinty pripravujú letnú show, vyzerá to dobreee, tak ďalej tým hubárskym lesným chodníčkom smer brzotín, to bolo super, mix starej cesty tiež, teda na 90 % sme sa minuli asfaltu .v reštike RV Sauna, pizza 1050 gr, fizola gulash 0,6 l , kde nevošla už lyžička za 5.50..zlatý východ...na necelých 80 km , naklonenou rovinou, to bolo ako výborná príprava pre hnilické lesy. verím že toho roku dáme aj druhú časť RV-zadiel hrhov, aby sme to pekne ukončili... https://cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=306227&akey=4f8f95b5198681de40148aa1b1c614d5
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
toto čo som nakreslil by malo byť zjazdné?
https://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=303424&akey=a64735a8a6e37d487ed73d4adfd1a36d
Všetko zjazdné, ale časť hranice určite budeš nosiť vzhľadom na ťažbu a popadané stromy po zime.
medzi seeboden a gmundom /niečo ako Po-SB / je pekná farmárska-cyklo trasa , kde nebol problém prejsť z dolného konca valalu na horný skoro 400 vyš.m....ale pekné serpentínky dali zabudnúť na stúpanie. jedinou mínuskou bol nefunkčný cyklochodník seeboden-spittal, v rekonštrukcii, kde je 3-4 km hl.cesty samá zákruta a krajnica nikde, doprav.trafic.skratku lesom hore dole sme radšej dali iba dvaja,nechceli sme ostatných zničiť.. miestnu ski lysú-goldeck /ževraj už slovenskú / išli radšej autom do zlanu a odtiaľ hore. dovtedy počasie ako z rozprávky sa zmenili na slovenskú sparotu,dusno jak v r...až od 1700 hore sa humid stratil a spárovali sme na na hrebeni s miestnymi milkami. ceny na horskej chatke nižšie ako dole v krčmách pri vode...klobúk dole. ak idem dole zo žipov.kopca 10 min, toto nám trvalo skoro 35 min....ale našťastie sme to dali... keďže to bol týždeň rodinnej dovolenky , kde boli cyklisti iba príležitostní, tak som im chcel ukázať jednu z naj rodinných trás, toblach-cortina / a zároveň urobiť audit strediska pred ZOH 26 pre MOV /.veľmi nechápali kde sa trepeme 120 km autom , ale po konci etapy toblach-cortina-toblach, boli kompletne happpy...jednou ranou na biku vidieť tieto 2 strediská v lone prekrásnej prírody,odporúčam každému ,škoda že nazad sme nestihli prejsť cez prato piazza, čas strávený v cortine bol proti nám...príšte..
iba 1 deň nám pršalo, až na ten goldeck krásny čistý horský luft, .všetky tie potoky čo napájajú drau river, tiekli ako dravé horské rieky...2 dni naviac by bodli .dúfam že o rok,ak ma manželka neprehovorí k moru /možno, poľské by som bral /
https://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=304063&akey=78fa6dd399523ec777801bb669e45b4b
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/1945170/bicykel-po-ke-po-terenom.html
A túto stredu, sme dali trochu odľahčenú klasiku - "Levočské planiny". Štart Markušovce, cieľ Prešov.
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/1953526/bicykel-markusovce-po-cez.html
Foto v odkazoch.
https://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=304244&akey=f2785030b3d8900e70b5ffb0b3300521
orlík-kožlí a okolie je gazdovstvo šľacht.rodu schwarzenberg, aj posl. český politik tu odpočíva v rodinnej hrobke /je veľká asi ako kostol na kalvárii/ v krásnom zámockom parku /vtedy boli architekti! / kde sa bikuje, prechádza, možno aj bežkuje a chovajú bažanty. v lesoch okolo vltavy sú zvažnice a cesty všého druhu...opäť si východniar pretrie oči, či sa mu sníva, alebo lesáci tam chodia v baletných ***** a max. s kolobežkami. všetky zvažnice /lesy mix, prevaha ihličnatých / sú vo výbornom stave, žiadne koľaje, rýgoly a bazény. naozaj tam môžete vziať aj rodinných príslušníkov , nepravidelných cyklistov...roviny a kopce si vyberáte , členitosť priamo okolo priehrady pripomína ružín, nahoru, dolu...do dedín a osád na konci sveta vedú asfaltky ako u nás cesta I.triedy.turistické značenie je výborné, či ste v kukurici, pri rybníku alebo na asfalte. postupne som pobehal obe strany okolo orlíka, pozrel hrady a zámky,slalom ako vlhová: medzi zvikovským podhradím a kamennou, pamätníkom pracujúcich rómov cez vojnu, prechodom budovaných obchvatov obcí/ tam jasne napredujú pred nami/, a vychutnával ceny v rekreačných strediskách...10 pivo, birel, 40czk, plný tanier domácej kuchyne od 150-175 czk../ešte sa vás spýta, kolik knedlíku? / na to že sme sa aj plavili denne, som si to pekne bikom prešiel..po 4 dňoch ma zlákala relatívne krátka vzdialenosť šumavy a zvedavosť,či odkedy som ju prestal strážiť v čsľa, či je všetko na svojom mieste..tam už bol iný problém, plavba skončila, musel som do toho vtiahnuť veľmi citlivo aj manželku na jej ebiku....nebolo jednoduché nájsť nocľah, pošťastilo sa to čenkovej píle pod srním /a hore pekne ako na žipovský kopec / opäť výborné ceny a kvalita gurmánska.
prebehli sme mix cesty srní,modrava, smer sušice, aj na koniec sveta do železnej rudy a nemeckého pohraničia. mix šotoliny, hliny, asfaltu a pod.v krásnom šumavskom prostredí /ešte tak v zime na bežky/,plavebné kanály, lúky s močiarmi pre prevádzačov...jedinou chybou bol krátky čas, tam sa ide na min 5 dní, ale aj tak dobre./ česi nemajú také ***** cyklobusy ako my na ťažkých cyklotrasách SB-Drienica, PO-Sigord.../ použili sme jeden zo žel. rudy nazad do srní, šofér čsad + asistent na ukladanie bikov, cena lístku pre 2+2 biky=4.50 eur..čo dodať...akurát v lese sa pred nami schovala v obore vlčia svorka, nájdeme niečo aj na čergove...nebudem kresliť trasy, foto vraví za všetko. ale 1 podstatný detail..po covide s tým začali poľské rekreačné strediská..teraz české..nezaplatíš kartou! iba cash..dobehujú sa straty z covidu..ešteže som zo starej školy a cash stále po ruke..
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/2015022/bicykel-po-bj-po-terenom.html
Foto v odkaze.
https://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=304478&akey=ecbb0e9efdb30e496f2ccface7215091
farar.jamou či jašteričim starým napájadlom pre dobytok. silicka ľeduwka už bez ľadu ale chladila pekne, v kečove 10.5 gemer za 1.40, no nekup...v gombaseku za forinty pripravujú letnú show, vyzerá to dobreee, tak ďalej tým hubárskym lesným chodníčkom smer brzotín, to bolo super, mix starej cesty tiež, teda na 90 % sme sa minuli asfaltu .v reštike RV Sauna, pizza 1050 gr, fizola gulash 0,6 l , kde nevošla už lyžička za 5.50..zlatý východ...na necelých 80 km , naklonenou rovinou, to bolo ako výborná príprava pre hnilické lesy. verím že toho roku dáme aj druhú časť RV-zadiel hrhov, aby sme to pekne ukončili...
https://cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=306227&akey=4f8f95b5198681de40148aa1b1c614d5