Po vzore spišiakov a na popoud nehasnúcej hviezdy prešovského bikingu - petraG zakladám generálnu tému o pojazdoch na šariši:) Tak uvidíme či sa koťuha jedna ujme: ))
no Taaakze caute vychodniari
rad by som sa pridal k neakej skupinke ludi co jazdia tuto po slanskych a v okoli PO, neake tie zjazdy , vyjazdy niekam atak.
som zaciatocnik , ale tak preto chcem ist medzi takych ludi aby som sa rychlesie nieco priucil bike mam spesl hardrock xc
no Taaakze caute vychodniari
rad by som sa pridal k neakej skupinke ludi co jazdia tuto po slanskych a v okoli PO, neake tie zjazdy , vyjazdy niekam atak.
som zaciatocnik , ale tak preto chcem ist medzi takych ludi aby som sa rychlesie nieco priucil bike mam spesl hardrock xc
ta dobre urcite cez vikend niekam pojdeme citaj Sariske pojazdenicko a dozvies sa vsetko
ahoj sarisania, chcel by som zistit, ako je pristupna simonka, podla mapy okolo vedu hlavne cervena a zelena, na vrch zlta, tak ma hlavne zaujima ako su tieto znacky prejazdne , dik
Simonka je rezervacia, tam sa na biku nesmie a je to velmi prudke, ale na luku pod simonkou ci na okraj rezervacie sa da.
1. pristup po maratonskej zo Zlatej Bane, najprv k vysielacu po neznacenej ceste, po znackach maratonu a kusok za nim sa napojis na cervenu ktora Ta dovenie na Luku pod Simonkou (Grimov Laz )
2. Pristup od Cervenice po asfaltke okolo Dubnickych opalovych bani na cestu ktora ide od Zamutova a dalej po asfaltke ku vysielacu, nejakych 100-200 m pred nim je odbocka do terenu , ktora obchadza vysielac a zasa sa dostanes na maratonsku a po nej dalej po cervenej na luku.
3. Od Zamutova vedie asfaltka Brestovou dolinou skoro az na Obracanu studnu, ale tam to maju obsancovane "polovnici" z Mecomu, nedoporucujem
4. OD Soli cez rudlov ide pekna asfaltka okolo Zamutovskych skal a od chaty Javorova je to lesna cesta ktora ide k Obracanej studni a od nej po zelenej na spominalu luku pod Simonkou
5. O Hermanoviec okolo zajacovej chaty, odtial po vyznacenej cyklotrase na Grimov laz, neodporucam velmi prudke stupanie nevhodne na bike, lepsie je kus za zajacovou chatou ist vpravo a potom na Obracanu studnu, koniec cety nie je v mapach, alebo tretia moznost od Hermanoviec okolo kukoreliho chaty pokracovat k chate Valentina a ku Kostarbcu odtial vlavo v protismere maratonskej po kralovskej ceste na Obracanu studnu a odial po zelenej na luku pod Simonkou
6. od Petroviec stale rovno hore k chate za oblikom trochu po maratonskej a cerveno znacenej cyklotrase do udolia obrov a odtial okolo Valentiny podla b. 5, pripadne ponad havranie skaly na Obracanu studnu
7. od Pavloviec po cervenej cyklotrase a dalej podla vysie spomenutych bodov 5 a 6
hrebenovka nie je na bike velmi vhodna
Simonka je rezervacia, tam sa na biku nesmie a je to velmi prudke, ale na luku pod simonkou ci na okraj rezervacie sa da.
ak je to prudke je tu moznost ze budem tlacit (niest) takze s bikom vedla seba (na pleci) sa tam urcite smie dakujem za fajnu odpoved, idem to prestudovat na mape a mozno na buduci tyzden, alebo do konca prazdnin skoro urcite pojdem zdolat dalsi vrchol slanskych
cawte ja sa len chcem spytat ci nema niekto nejaku vidlu rst launch alebo suntour xcr alebo nieco podobne a lacne potrebujem surne.dik a viem ze je tu bazar ale nic z presova mozte pisat aj sukromne spravy
ahoj sarisania, chcel by som zistit, ako je pristupna simonka, podla mapy okolo vedu hlavne cervena a zelena, na vrch zlta, tak ma hlavne zaujima ako su tieto znacky prejazdne , dik
Po tom čo som dnes videl v lesoch okolo Zlatej Bani tak vytlačenie biku na Šimonku nemôže spôsobiť žiadne poškodenie flóry alebo fauny prírodnej rezervácie . Myslím, že ten holorub okolo žltej značky ju poškodil ďaleko viac.
Hreben Slánskych z Prešova až na Dubník jazdím pravidelne každý rok. Aj tohto roku som ho prešiel na jar a bol celkom zjazdný až na pár spadnutých stromov. Tu si môžeš stiahnuť plt súbory, prípadne pozrieť mapku: http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?p=153253#153253
Ak by si chcel podrobnejší popis hrebeňovky niečo zosmolím a pošlem ti ho cez ss.
myslim ze pridem na dubnik po cervenej cykloznacke (cize smerom od zamutova), takze hlavny problem je, dostat sa z dubnika (od vysielaca, lebo tam sa tiez chcem po roku pozriet) na Grimov laz. ako sa to najrozumensie da?
Od Dubníka na Grimov laz je teraz asi najzjazdnejšia trasa po červenej tur. značke. Tadiaľ išiel aj Slánsky maratón, takže táto trasa je zároveň značená aj žltými šípkami.
Po tom čo som dnes videl v lesoch okolo Zlatej Bani tak vytlačenie biku na Šimonku nemôže spôsobiť žiadne poškodenie flóry alebo fauny prírodnej rezervácie
Samozrejme mas pravdu, len som chcel Steja upozornit ze to je v rezervacii a je tu mozny konflik so zakonom.
Samozrejme mas pravdu, len som chcel Steja upozornit ze to je v rezervacii a je tu mozny konflik so zakonom.
vyborne sklonovanie, to sa nepodari kazdemu na prvy krat
Od Dubníka na Grimov laz je teraz asi najzjazdnejšia trasa po červenej tur. značke. Tadiaľ išiel aj Slánsky maratón, takže táto trasa je zároveň značená aj žltými šípkami.
Ak by mal niekto záujem prejsť trasu Prešov-Margecany-Kojšov-Sedlo pod Suchým vrchom-Opátka-Ružín-Lodiny-Prešov zajtra o 9:00 na pešej zóne.
Trasa je síce po lesných asfaltkách časť po šotoline ale v prekrásnej prírode Slov. Rudohoria. Dlžka trasy okolo 80km.
Hmm, vyzera to zaujimavo. Zda sa, ze aj prevysenie je slusne . Nepoznam z toho cast Margecany-Kojšov-Sedlo pod Suchým vrchom, ostatne som uz zrejme siel.
Táto časť trasy je najkrajšia a preto ju rád jazdím. Túto trasu si šetrím práve na takéto daždivé obdobie ako je teraz. Dúfam ,že počasie bude dobré, predpovede sú zatiaľ priaznivé.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.sendspace.com/file/qcveo3
som zaciatocnik , ale tak preto chcem ist medzi takych ludi aby som sa rychlesie nieco priucil
som zaciatocnik , ale tak preto chcem ist medzi takych ludi aby som sa rychlesie nieco priucil
ta dobre urcite cez vikend niekam pojdeme citaj Sariske pojazdenicko a dozvies sa vsetko
1. pristup po maratonskej zo Zlatej Bane, najprv k vysielacu po neznacenej ceste, po znackach maratonu a kusok za nim sa napojis na cervenu ktora Ta dovenie na Luku pod Simonkou (Grimov Laz )
2. Pristup od Cervenice po asfaltke okolo Dubnickych opalovych bani na cestu ktora ide od Zamutova a dalej po asfaltke ku vysielacu, nejakych 100-200 m pred nim je odbocka do terenu , ktora obchadza vysielac a zasa sa dostanes na maratonsku a po nej dalej po cervenej na luku.
3. Od Zamutova vedie asfaltka Brestovou dolinou skoro az na Obracanu studnu, ale tam to maju obsancovane "polovnici" z Mecomu, nedoporucujem
4. OD Soli cez rudlov ide pekna asfaltka okolo Zamutovskych skal a od chaty Javorova je to lesna cesta ktora ide k Obracanej studni a od nej po zelenej na spominalu luku pod Simonkou
5. O Hermanoviec okolo zajacovej chaty, odtial po vyznacenej cyklotrase na Grimov laz, neodporucam velmi prudke stupanie nevhodne na bike, lepsie je kus za zajacovou chatou ist vpravo a potom na Obracanu studnu, koniec cety nie je v mapach, alebo tretia moznost od Hermanoviec okolo kukoreliho chaty pokracovat k chate Valentina a ku Kostarbcu odtial vlavo v protismere maratonskej po kralovskej ceste na Obracanu studnu a odial po zelenej na luku pod Simonkou
6. od Petroviec stale rovno hore k chate za oblikom trochu po maratonskej a cerveno znacenej cyklotrase do udolia obrov a odtial okolo Valentiny podla b. 5, pripadne ponad havranie skaly na Obracanu studnu
7. od Pavloviec po cervenej cyklotrase a dalej podla vysie spomenutych bodov 5 a 6
hrebenovka nie je na bike velmi vhodna
ak je to prudke je tu moznost ze budem tlacit (niest) takze s bikom vedla seba (na pleci) sa tam urcite smie
Po tom čo som dnes videl v lesoch okolo Zlatej Bani tak vytlačenie biku na Šimonku nemôže spôsobiť žiadne poškodenie flóry alebo fauny prírodnej rezervácie . Myslím, že ten holorub okolo žltej značky ju poškodil ďaleko viac.
Hreben Slánskych z Prešova až na Dubník jazdím pravidelne každý rok. Aj tohto roku som ho prešiel na jar a bol celkom zjazdný až na pár spadnutých stromov. Tu si môžeš stiahnuť plt súbory, prípadne pozrieť mapku: http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?p=153253#153253
Ak by si chcel podrobnejší popis hrebeňovky niečo zosmolím a pošlem ti ho cez ss.
Trasa je síce po lesných asfaltkách časť po šotoline ale v prekrásnej prírode Slov. Rudohoria. Dlžka trasy okolo 80km.