Po vzore spišiakov a na popoud nehasnúcej hviezdy prešovského bikingu - petraG zakladám generálnu tému o pojazdoch na šariši:) Tak uvidíme či sa koťuha jedna ujme: ))
Pozeram na fotecky, si si dal aj zjazdik od Grimovho lazu po cervenej az po Las? Je teraz fajne vyjazdeny od motoriek, len sa tak prasi. Je to oblubena cast mojho treningoveho okruhu.
Este k hrebenovke Ruske Sedlo - Kremenec.
Bavil som sa vcera s lto, ktory to siel pred dvomi rokmi. On pouzil lesny chodnik, ktory je v mape NLC. Od premena Cirochy pod Ruskym sedlom sa da dostat traverzom pod Kruhliak, cim sa obide usek, kde je pomerne vela tlacenia. Chodnik pokracoval aj dalej, ale nebol vycisteny. Takze nabuduce mozete vyskusat.
Mapka trasy je podľa GPS záznamu? Konkrétne ma veľmi zaujíma prechodnosť (zjazdnosť na bajku) troch úsekov:
1. kostolík za Richnavou – Krompachy
2. Kolinovce – Zahura (Za horou)
3. Dúbrava – Kurtová skala
Úsek Krompachy – Plejsy vyzerá tiež veľmi zaujímavo... (prvé dva úseky som skúšal onehdy prejsť, avšak nenašiel som vhodné pokračovanie). Díky za každé info.
1. usek v sucasnosti nevhodny na bike, trval mi skoro hodinu , byvala cesta je znacne zarastena a poprerušovana roznymi zosuvmi.
2. usek je v terene vyznaceny ako cyklotrasa v pohode zjazdny na MTB znaceny zltymi C
3. usek, Dubrava sa nachadza na Cervenej TZ v pohode zjazdne, len je potrebne v spravnom mieste odbocit z Cervenej vlavo, lebo ta klesa do Jakloviec. Najlepsie je to ist 1.5. trasa je z Krompach vyznacena az do Presova.
Vďaka Luho! Nabudúce Ti na oplátku poradím niečo ja z okolia Prešova (Margecany sú totiž mojou letnou cyklozákladňou)
P.S. Ešte by ma zaujímalo, ako Tvoji kamaráti išli z Veľkého Ružinoka diretissimou do sedla Repy...
Ľubo mńa zaujíma úsek z Margecian na Plejsy, ako je to zjazdné v tomto smere, nie je potrebné bike tlačiť. Ja som to išiel iba raz pešo v opačnom smere a bolo to už veľmi dávno. Možno by som to využil ako výstupovú cestu na trasu, ktorú som išiel tohto roku z Krompách na Plejsy, Bukovec, Poráč atď.
Od Ružina vedie hore nad kamenolom Kurtava skala asfaltka aj ked v zanedbanom stave, takze pristup je dobry myslim ze nebude treba tlacit a myslim ze ani na hrebeni. Cez Bukovec na Porac to vyzera na riadnu etapu.
Vieš, že ani nie. Je to celkom pohodové jazdenie po lesných cestách a hlavne úsek Plejsy, Tatarkov kríž, Banícky kríž - veľmi pekné. To isté Bukovec , Poráč, Galmus, Zahurawood. Odporúčam pojazdiť.
chcem sa spytat ze kade vedie trasa na tom videu lebo vyzera to super ale neviem kde to je bol by som vam vdacny keby mi sem niekto hodil mapku alebo nieco podobne aby som sa vedel zorientovat
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nie. Ľaš je po červenej hrebenovke smer Makovica kde cervena pretina asfaltku do Zamutova.
http://www.bikemap.net/route/1291517
Bavil som sa vcera s lto, ktory to siel pred dvomi rokmi. On pouzil lesny chodnik, ktory je v mape NLC. Od premena Cirochy pod Ruskym sedlom sa da dostat traverzom pod Kruhliak, cim sa obide usek, kde je pomerne vela tlacenia. Chodnik pokracoval aj dalej, ale nebol vycisteny. Takze nabuduce mozete vyskusat.
http://www.bikemap.net/route/1291517
Mapka trasy je podľa GPS záznamu? Konkrétne ma veľmi zaujíma prechodnosť (zjazdnosť na bajku) troch úsekov:
1. kostolík za Richnavou – Krompachy
2. Kolinovce – Zahura (Za horou)
3. Dúbrava – Kurtová skala
Úsek Krompachy – Plejsy vyzerá tiež veľmi zaujímavo... (prvé dva úseky som skúšal onehdy prejsť, avšak nenašiel som vhodné pokračovanie). Díky za každé info.
2. usek je v terene vyznaceny ako cyklotrasa v pohode zjazdny na MTB znaceny zltymi C
3. usek, Dubrava sa nachadza na Cervenej TZ v pohode zjazdne, len je potrebne v spravnom mieste odbocit z Cervenej vlavo, lebo ta klesa do Jakloviec. Najlepsie je to ist 1.5. trasa je z Krompach vyznacena az do Presova.
P.S. Ešte by ma zaujímalo, ako Tvoji kamaráti išli z Veľkého Ružinoka diretissimou do sedla Repy...
Vieš, že ani nie. Je to celkom pohodové jazdenie po lesných cestách a hlavne úsek Plejsy, Tatarkov kríž, Banícky kríž - veľmi pekné.
Nasadte do usi spunty sluchadlowe a zapnite fullscreen na monitor
chcem sa spytat ze kade vedie trasa na tom videu lebo vyzera to super ale neviem kde to je bol by som vam vdacny
Zámutov - Zámutovské skaly - Chata Javorová - Obracaná studňa - Grimov laz - hrebenovka po červenej - Panský laz - Ošvárska - Zámutov.
Celkovo 22 km a 740 vyskovych. A celkom sviezo bolo ale slnecno, vid.foto.