Po vzore spišiakov a na popoud nehasnúcej hviezdy prešovského bikingu - petraG zakladám generálnu tému o pojazdoch na šariši:) Tak uvidíme či sa koťuha jedna ujme: ))
Dnes opät len kratky vyjazd zo Zamutova k vysielacu na Dubnik po ceste. V lese je dost vlhko a smyklavo. Chladno uz ako v zime. Na Dubniku mi ukazal comp len 1 stupen a hnusny vietor.
... comu sa hovori tajne trenovat .
Prosim Ta, daj návod pre iných "krátkoženáčov", ako sa to robí, poznám viac takých "bývalých" bikerov , možno ich inšpiruješ .
Paradne fotecky, ale skoda ze si nemal so sebou zrkadlovku s polarizakom, bolo by to tutti fotky. Ten prvy sneh ma daco do seba a k tomu este jesenne farby.
Nuž dneska to bola riadna fukačka, naučny potom ku koncu sme došli na to že niečo sa nam stratilo (pilka ) tak hybaj nas5 po naučnom (prvy krat a v celku sa to da) - Ortaše - singlač - Turecko a na zaver - co to bicygľovac kedz viter nefuka
Dnes som chcel trochu viac pojazdit teren v Slanskych, nez len asfalt hore, asfalt dole a medzi tym terennu vlozku od Sovy na Fricku po cervenej, tak som sa po prechode zelenej (inak je super) na Sigorde odpojil od baranej vacsiny, tvrdohlavo ignorujucej fakt, ze v lese je sucho ... a dobre som spravil .
Zvaznica z Hanusovskeho sedla na Javornicku polanu je na zaciatku tvrda, dalej tak max. na otlacenie pneu. Na dvoch castiach v dlzke cca 500m su na nej stopy/kolaje po zvazani dreva, ale v pohode prejazdne (tvrdost podkladu na otlacenie pneu). Obavane obvykle vlhke miesto uprostred zvaznice bolo prejazdne akoukolvek stopou, take suche ho nepamatam ani z leta. Jednu mlaku napriec zvaznicou bolo treba obist peso.
Spojka z Javornickej polany na Fricku ma svoje dve ci tri vlhke trochu blative miesta, ktore bolo treba prejst pomaly. Skoda, ze tadial preslo auto, ktore narusilo kryt z listia na ceste a obnazilo blatko na uvedenych miestach. V zasade ale pohoda.
Severna zvaznica z Fricky smerom pod Sovu zase v pohode, vacsinou tvrda. Vlhka cast v "dolikovej" casti je prejazdna v pravej stope, v jednom mieste asi 3m makkeho podkladu na vysku dezenu - opat konstatujem, ze suchsia ako kedykolvek v lete.
Odbocka pod Sovu je uplne sucha.
Sklamala ma juho-zapadna zvaznica spod Sovy do Ruskej, kde tahaju drevo a v hornej casti nad tym strmym kamenitym miestom je cca 50m blativy usek, ale dalo sa opatrne prejst s plastami zablatenymi asi do polovice. Uvedene strme kamenite miesto uz nie je kamenite, je vysypane strkom (drobny makadam), ako aj ine casti tejto zvaznice. Blative casti sa este vyskytli pod spodnou zatackou, kde sa sprava pripaja strma zvaznica a najme na rovnych usekoch v spodnej casti, kde bolo treba obchadzat hranou lesa. Zrejme by bolo lepsie schadzat dole po cervenej okolo hradu alebo neodbocit na Sovu a zbehnut na asfaltku z RNV.
Suma sumarum, bolo dobre, prisiel som domov OK a ovela cistejsi, ako O.K. 55km, 1100 a daco nastupanych m.
Ja uz po cervenej od Sovy na Zbojnicak tak skoro nepojdem...je to tam samy volny kamen a treba ist pomaly, navyse este aj ked som isiel pomaly, tak 100m od hradu som dostal defekt na tych sutroch ani neviem ako takze velmi neodporucam...z hradu je to uz lepsie
Krátky predvečerný výjazd. V terene fajn podmienky, minimum blata a dnes dokonca aj teplo po dlhej dobe. Trasa cez 4 lúky : Ordánky, Ľaš, Panský laz a Ošvárska s peknymi vyhladmi na Dubnik a Makovicu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Prosim Ta, daj návod pre iných "krátkoženáčov", ako sa to robí, poznám viac takých "bývalých" bikerov
Mobilne foto..
Zvaznica z Hanusovskeho sedla na Javornicku polanu je na zaciatku tvrda, dalej tak max. na otlacenie pneu. Na dvoch castiach v dlzke cca 500m su na nej stopy/kolaje po zvazani dreva, ale v pohode prejazdne (tvrdost podkladu na otlacenie pneu). Obavane obvykle vlhke miesto uprostred zvaznice bolo prejazdne akoukolvek stopou, take suche ho nepamatam ani z leta. Jednu mlaku napriec zvaznicou bolo treba obist peso.
Spojka z Javornickej polany na Fricku ma svoje dve ci tri vlhke trochu blative miesta, ktore bolo treba prejst pomaly. Skoda, ze tadial preslo auto, ktore narusilo kryt z listia na ceste a obnazilo blatko na uvedenych miestach. V zasade ale pohoda.
Severna zvaznica z Fricky smerom pod Sovu zase v pohode, vacsinou tvrda. Vlhka cast v "dolikovej" casti je prejazdna v pravej stope, v jednom mieste asi 3m makkeho podkladu na vysku dezenu - opat konstatujem, ze suchsia ako kedykolvek v lete.
Odbocka pod Sovu je uplne sucha.
Sklamala ma juho-zapadna zvaznica spod Sovy do Ruskej, kde tahaju drevo a v hornej casti nad tym strmym kamenitym miestom je cca 50m blativy usek, ale dalo sa opatrne prejst s plastami zablatenymi asi do polovice. Uvedene strme kamenite miesto uz nie je kamenite, je vysypane strkom (drobny makadam), ako aj ine casti tejto zvaznice. Blative casti sa este vyskytli pod spodnou zatackou, kde sa sprava pripaja strma zvaznica a najme na rovnych usekoch v spodnej casti, kde bolo treba obchadzat hranou lesa. Zrejme by bolo lepsie schadzat dole po cervenej okolo hradu alebo neodbocit na Sovu a zbehnut na asfaltku z RNV.
Suma sumarum, bolo dobre, prisiel som domov OK a ovela cistejsi, ako O.K.
http://racho.rajce.idnes.cz/2011_10_09_Bike_-_Kralova_studna,_Sedlo_Repy,_Drienkova_skala
Trasa: http://www.bikemap.net/route/1312725