Po vzore spišiakov a na popoud nehasnúcej hviezdy prešovského bikingu - petraG zakladám generálnu tému o pojazdoch na šariši:) Tak uvidíme či sa koťuha jedna ujme: ))
Pekný okruh. V zime na bežkách chodíme zo Ždiaru do Toporeckého sedla a je to jedna z najkrajších trás čo bežkujem. Pred pár rokmi pre polom bol problém sa dostať do T. sedla preto sme schádzali do Lendaku. Podľa toho čo poznám z bežiek by snáď bolo lepšie urobiť tento okruh opačným smerom ako si išiel Ty alebo sa mýlim? Rád by som niekedy túto trasu prešiel, ktorým smerom ju doporučuješ ísť?
Trasa je pohode po magurku ,my sme chceli ist cez prehstie ,tablicu do osturne.Ale stretli sme turistov ktory isli odtial a hovorili ze tam je same bahno tak sme strihli po zltej a potom po zvanici do osturnej ale tam zase bordel po lesnikoch.Najlepsie asi ist z magurky dole do zdiaru .Na jesen urcite pojdem este raz kvoli vyhladom ,lebo vcera kvoli dusnu nebolo skoro nic vydiet.
Nejaké tipy po okolí, hlavne Slanské a Vihorlatské vrchy? (iné kopce tam hádam ani niesu ) Štartovať budem z Čierneho nad Topľou a zatiaľ ma zaujalo Morské oko a Šimonka. Rád si nechám poradiť.
milos21 Chybou by bolo vynechat Sninsky kamen ked uz budes na Morskom oku. Simonka OK, Vihorlat OK a v oblasti tvojho startu by som nevynechal Skrabske (zalaveny kamenolom)(Skrabske1) a odtial nejaku trasu k Domasi. Napr. Skrabske - Detrik - Domasa Dobra - zlta na Slovensku Kajnu a naspat cez Kvakovce a MIchalok alebo si to predlzit po modrej do Vranova. Trasy tahaj tu. Nie su to ziadne tisicove vrcholy ale vyzivne stupania a pekne vyhlady tam su.
Minikin Ten Sninský kameň je lepšie ísť z oka ako zo Sniny, však? A potom zjazd do Sniny bude v pohode, toto je skvelý tip, vďaka, som sa bál že to bude neprejazdné. A na to oko ísť od Šíravy akou cestou, tak aby bola hlavne aspoň poľná? Cesta na západ od tej hlavnej asfaltky, značená na mape ako cyklocesta je tiež asfaltka? Toto nakoniec bude pekný okruh.
Na tú Šimonku z Hlinného a zjazd potom do Hermanoviec bude pre cyklistu v pohode?
Na lome som už bol, ten môžem vynechať Nejaký okruh medzi Čiernym a Domašou sa mi zaľúbil, uvidíme čo nakoniec si ešte vyberiem. Nemôžem všetko, v nohách bude mať už NO-Čierne, Okolo Domaše, MI-Morské oko-HE, Šimonka a bol by som rád aby mi sily ostali aj na cestu domou a nemusel by som ísť vlakom. Uvidíme čo z toho bude
Ked uz pojdes do oblasti sniskeho tak najlepsie vyslapat prv vihorlat z remetskych hamrov. Potom po hrebeni na sninsky kamen a dole na morske oko, za den navstivis 3 krasne miesta a perfektne zajazdis.
Tu je trasa http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=124616 velmi krasny okruh
Co sa slanskych tyka, tu je toho plno, len si vybrat. Hermanovske skaly, zamutovske skaly, simonka, opalove bane na dubniku, makovica, skaly pod pariakovou...
Minikin Ten Sninský kameň je lepšie ísť z oka ako zo Sniny, však? A potom zjazd do Sniny bude v pohode, toto je skvelý tip, vďaka, som sa bál že to bude neprejazdné. A na to oko ísť od Šíravy akou cestou, tak aby bola hlavne aspoň poľná? Cesta na západ od tej hlavnej asfaltky, značená na mape ako cyklocesta je tiež asfaltka? Toto nakoniec bude pekný okruh.
Na tú Šimonku z Hlinného a zjazd potom do Hermanoviec bude pre cyklistu v pohode?
Od Michaloviec nevedie nejaka polnacka ale od Vinneho sa da ist lesom miestami asfal miestami sotolina nad Jovsu odtial Ti odporucam vyjsť na Vihorlat a hrebenom na Tri Tably a Sninsky kamen, dole na Morske oko, okruh okolo neho, pripadne este na Male morske oko, a potom dole a podla chuti bud zasa lesom po hlavnej alebo aj po hradzi. znacene su asfalt ale bez aut. pozri trasu 1000 mil prechadza castou http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/?d=113303#pos=48.85445P22.09474P12
Na Simonku z Hlinneho prejdi najprv po znacenej nad Rudlov potom okolo Zamutovskych skla k chate javorova po zelenej na Obracanu studnu /da sa nabrat voda/ Grimov laz a zltou hore, trochu si potlacis, Tu si v 1. och pasme ale ochranri tu nestrazia, zjazd na Obracanu studnu, potom po Kralovskej cete /nie je v ziadnej mape, z obracanej vlavo po vrstevnici/ k Obliku zjazd po modrej do Udolia obrov / peso vyliezt na Sokolie skaly/ a do Hermanoviec.
Hmmm Čierne nad toplou tam mam deda v Hlinnom mam krstnu a ja byvam v Bystre inak tu trasu ako daval kamov vihorlat hreben sninsky kamen a morske oko odporucam a po slanskych je co jazdit len od stredy prsi
Vcera s Marianom D. pojazd na Ciernu horu. Dali smesi zltu z C.H. a aj modru z Javornickej ku Koloroške. Vobec nie je v lese tak mokro ako tu niektori pisu. Oplati sa ist pojazdit.
Hmmm Čierne nad toplou tam mam deda v Hlinnom mam krstnu a ja byvam v Bystre inak tu trasu ako daval kamov vihorlat hreben sninsky kamen a morske oko odporucam a po slanskych je co jazdit len od stredy prsi
Nakoľko neviem jak moc budem unavený (v nohách budem mať za dva prvé dni 300 km), je tam veľa miest, kde sa to dá skrátiť Ak by niekto vedel o niečom, čo by ma tam mohlo prekvapiť, budem veľmi rád, ak ma dopredu varujete
No podľa mapy to vyzera pekne ale je vidiet ze nevies co Ta caka...
Je zrejme ze si chces uzit hlavne teren ale nie vzdy je to najlepsie
Teraz konkretne
Usek z Hlinneho k Ivanovmu vrchu nemam prejdeny ale predpokladam ze tam bude treba tlacit k tomu by sa mohol vyjadrit dakto z Vranovcanov, zelenu od Hermanoviec hore som raz isiel a zaradil som ju medzi tie ktore viac nepojdem, preto moje odporucanie radsej hore po asfalte okolo Zamutovskych skal, ostane Ti viac sil do terenu,
Dalej je to OK po sedlo Cervena mlaka, po cervenej po hrebeni na Ciernu Horu je na viacerych miestach tazke tlacenie, ak si vsimnes tak pod nou je cesta po tej sa v pohode dostanes k Zbojnickym skalam od ktorych je to lahsie na Ciernu horu ak tam chces ist hore nie je nic zaujimave okrem jedneho stromu a par skal po okrajoch ale nasi pol kilaku na SV je pekny vyhlad na Oblik a krajinku okolo Hanusoviec
Od Zbojnickych je dlhy zjazd po tej bodkovanej trase ( je to trasa AMEN ale opacnym smerom!!!) na asfaltku k modrej znacke, po tej Ti ale neodporucam ist radsej vyslap hore k Hanusovskemu sedlu a zvaznicou na javornicku Polanu, na Tri chotare vyslapes pohodlne zjazd na Hanusovske sa da len neviem v presne v akom je stave lebo si ju oblubili motorkari ktori jazdia hrebenovku po cervenej a prudke stupania vedia dost rozryť. Zjazd z Hanusovskeho k Zlatej studni je v pohode ale len 1,5 km je lesna ceta zvysok skoro az chate za Oblikom je asfalt, preto Ti odporucam po prejdeni Hanusovskeho odbocit vpravo a po vrstevnici sa dostanes k Lizanemu kamenu (ten vsak nie je v mape pri nom je treba ist vpravo a asi po pol kilaku zasa vpravo do kopca cesta skonci ale je tam stary singlik asi pol km po ktorom sa dostanes na kotu 867m z ktorej je zjazd az pod chatu za oblikom odbocka vpavo a sotolinou k chate je posledne stupanie a uz Ta caka len zjazd az do Bystreho pripadne ho spestrit lesom a po luke vlavo od Hermanoviec, kedysi som to isiel, najlepsie Ti v tychto miestach poradi Dodo Baron a myslim ze aj Kenty.
Teraz k Vihorlatu
Usek z RH po zltej hore som nesiel, neviem povedat ak mas odporucanie tak potom OK, hrebenovka Vihorlat Tri tably pekne pojazdenicko, Morke Oka nemaju chybu, od maleho oka na hreben som nesiel, na Sninsky kamen zrejme par krat zosadnes mozno aj potlacis.
Zo Sninskeho Kamena po zelenej treba par sto metrov preniest/potlacit/ bike smerom dole az potom je to zjazdne ale pre silnejsie natury a s rizikom urazu, Lubo moze rozpravat... Z Rovienok k Umarteemu by to malo byt v pohode, na biku som nesiel, popytaj sa Snincanov.
Od Umarteho do Sniny je to asfalt, znacen cervenym C, ak chces zist az do Sniny terenom, vyuzij prerusovanu zelenu ktora iade vlavo od kopca Hrb, je znacena zelenm C, na nu sa dostanes bud pramo dole z Roviekom alebo od Umarteho vlavo po zltom C, pripadne po cete ktora je nizsie smerom k Rybnikom tiez znacena zltym C.
Prijemne pojazdenie
Ako sa presuvas na start a z ciela?
PS: dajake GPX sa najdu
Teraz k Vihorlatu
Usek z RH po zltej hore som nesiel, neviem povedat ak mas odporucanie tak potom OK, hrebenovka Vihorlat Tri tably pekne pojazdenicko, Morke Oka nemaju chybu, od maleho oka na hreben som nesiel, na Sninsky kamen zrejme par krat zosadnes mozno aj potlacis.
Zo Sninskeho Kamena po zelenej treba par sto metrov preniest/potlacit/ bike smerom dole az potom je to zjazdne ale pre silnejsie natury a s rizikom urazu, Lubo moze rozpravat... Z Rovienok k Umarteemu by to malo byt v pohode, na biku som nesiel, popytaj sa Snincanov.
Od Umarteho do Sniny je to asfalt, znacen cervenym C, ak chces zist az do Sniny terenom, vyuzij prerusovanu zelenu ktora iade vlavo od kopca Hrb, je znacena zelenm C, na nu sa dostanes bud pramo dole z Roviekom alebo od Umarteho vlavo po zltom C, pripadne po cete ktora je nizsie smerom k Rybnikom tiez znacena zltym C.
Prijemne pojazdenie
Dik, za rady, presne toto som potreboval, info z terénu No štart/cieľ mám v Čiernom, takže vlakom do MI (alebo len Strážske) a vlakom z HE (Sniny) do Čierneho
EDIT: a trochu nesenia biku zo skál myslím nebude problém. Zas 100% jazditeľný terén neočakávam.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na lome som už bol, ten môžem vynechať
Tu je trasa http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=124616 velmi krasny okruh
Co sa slanskych tyka, tu je toho plno, len si vybrat. Hermanovske skaly, zamutovske skaly, simonka, opalove bane na dubniku, makovica, skaly pod pariakovou...
Cerpal by som odtial, su to sice turisticke trasy, ale krasne
http://www.slanskevrchy.sk/index.html
Od Michaloviec nevedie nejaka polnacka ale od Vinneho sa da ist lesom miestami asfal miestami sotolina nad Jovsu odtial Ti odporucam vyjsť na Vihorlat a hrebenom na Tri Tably a Sninsky kamen, dole na Morske oko, okruh okolo neho, pripadne este na Male morske oko, a potom dole a podla chuti bud zasa lesom po hlavnej alebo aj po hradzi. znacene su asfalt ale bez aut. pozri trasu 1000 mil prechadza castou http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/?d=113303#pos=48.85445P22.09474P12
Na Simonku z Hlinneho prejdi najprv po znacenej nad Rudlov potom okolo Zamutovskych skla k chate javorova po zelenej na Obracanu studnu /da sa nabrat voda/ Grimov laz a zltou hore, trochu si potlacis, Tu si v 1. och pasme ale ochranri tu nestrazia, zjazd na Obracanu studnu, potom po Kralovskej cete /nie je v ziadnej mape, z obracanej vlavo po vrstevnici/ k Obliku zjazd po modrej do Udolia obrov / peso vyliezt na Sokolie skaly/ a do Hermanoviec.
Urobím to presne takto, len s tým rozdielom, že si dám koliečko okolo oka a cez Sninský kameň to zjazdím do Sniny.
Na teba mám číslo, tak ti možno zavolám
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=124775
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=124767
Nakoľko neviem jak moc budem unavený (v nohách budem mať za dva prvé dni 300 km), je tam veľa miest, kde sa to dá skrátiť
Je zrejme ze si chces uzit hlavne teren ale nie vzdy je to najlepsie
Teraz konkretne
Usek z Hlinneho k Ivanovmu vrchu nemam prejdeny ale predpokladam ze tam bude treba tlacit k tomu by sa mohol vyjadrit dakto z Vranovcanov, zelenu od Hermanoviec hore som raz isiel a zaradil som ju medzi tie ktore viac nepojdem, preto moje odporucanie radsej hore po asfalte okolo Zamutovskych skal, ostane Ti viac sil do terenu,
Dalej je to OK po sedlo Cervena mlaka, po cervenej po hrebeni na Ciernu Horu je na viacerych miestach tazke tlacenie, ak si vsimnes tak pod nou je cesta po tej sa v pohode dostanes k Zbojnickym skalam od ktorych je to lahsie na Ciernu horu ak tam chces ist hore nie je nic zaujimave okrem jedneho stromu a par skal po okrajoch ale nasi pol kilaku na SV je pekny vyhlad na Oblik a krajinku okolo Hanusoviec
Od Zbojnickych je dlhy zjazd po tej bodkovanej trase ( je to trasa AMEN ale opacnym smerom!!!) na asfaltku k modrej znacke, po tej Ti ale neodporucam ist radsej vyslap hore k Hanusovskemu sedlu a zvaznicou na javornicku Polanu, na Tri chotare vyslapes pohodlne zjazd na Hanusovske sa da len neviem v presne v akom je stave lebo si ju oblubili motorkari ktori jazdia hrebenovku po cervenej a prudke stupania vedia dost rozryť. Zjazd z Hanusovskeho k Zlatej studni je v pohode ale len 1,5 km je lesna ceta zvysok skoro az chate za Oblikom je asfalt, preto Ti odporucam po prejdeni Hanusovskeho odbocit vpravo a po vrstevnici sa dostanes k Lizanemu kamenu (ten vsak nie je v mape pri nom je treba ist vpravo a asi po pol kilaku zasa vpravo do kopca cesta skonci ale je tam stary singlik asi pol km po ktorom sa dostanes na kotu 867m z ktorej je zjazd az pod chatu za oblikom odbocka vpavo a sotolinou k chate je posledne stupanie a uz Ta caka len zjazd az do Bystreho pripadne ho spestrit lesom a po luke vlavo od Hermanoviec, kedysi som to isiel, najlepsie Ti v tychto miestach poradi Dodo Baron a myslim ze aj Kenty.
Prijemne pojazdenie
Prijemne pojazdenie
Dik, za rady, presne toto som potreboval, info z terénu
EDIT: a trochu nesenia biku zo skál myslím nebude problém. Zas 100% jazditeľný terén neočakávam.