Kategórie
Bike-techNie zeby solo bajking nemal svoje vyhody, no obcas nezaskodi s niekym zdielat trasu, pripadne sa podelit o znalosti roznych tras priamo v terene...
Ak by to malo uspech, mohla by sa z toho stat aj tradicia zrazov bajkforistov.
Moja predstava nie je nejake brutalne chrtenie, proste skor vyletne tempo
-13% GHOST KATO Essential 27.5 bicykel, Light Grey/Black Matt
599,90 €
-13%
MOC 779 €
Akcia -18% Rock Machine Thunder 29 VB detský bicykel, gloss metallic khaki/pearl black
559 €
-18%
MOC 839 €
-41% Bergamont Grandurance Elite 28 bicykel, shiny midnight blue
1 999 €
-41%
MOC 3 399 €
Trail pred Jahodnou paráda
Zo sedla Repy do sedla Kráľova studňa po červenej super-
či budete tlačit šunky?
,,Podrobnosti
Ako si už isto mnohí z vás všimli, (ch)lastovičky sa už vrátili z teplých krajín, mravenci se pilne prochádzejí a vonku zúri jar. To može znamenať len jedno - je čas oficiálne otvoriť bike sezónu na našich deviatich legálnych KE.CY - košické cyklotraily a v BIKE PARK Červený Breh. Vymysleli sme to nasledovne, tak pozorne počúvaj nech ti nič neujde.
Stretneme sa na Veľkonočnú nedeľu o 10.00 na Loky (konečná autobusov, začiatok cyklochodníka), po červenej si vyjdeme na Bankov a dáme hneď zfleku DržHubu. Potom Zlatoklopku a výšľap na Hupíky. Tie si dáme celé a prešliapneme to na nový začiatok Bedľe (križovatka s červeným turist. chodníkom). Bedľa končí na Girbeši, kde sa možme u Rebela občerstviť a kto nebude vládať to má odtial blízko naspäť na Bankov alebo KVP. Z Girbešu pohodový prešľap na Jahodu, ktorú si vychutnáme celú a odtiaľ na Michalkov. Odtiaľ naspäť na Bankov a rovno na Lesmír, ktorý si opäť dáme celý a odtiaľ je to kúsok na Červený Breh, kde nás bude čakať zapnutý vlek, grillovačka, čapované pifko, sound system a video projekcia. Večer zábava na ČB až dokiaľ budeme vládať...
Nezabudni si bike, vodu, dajaké jedlo, teplý sveter na večer a pribaľ trošku kondičky, asi sa ti zíde...
Zmena programu vyhradená, variácie v trase možné, vieme sa prispôsobiť aktuálnym podmienkam a spraviť napr. 2 trasy (kratšiu a dlhšiu). V prípade veľmi zlého počasia sa akcia posunie na ďalšiu nedeľu."
Ale vazne v cestovnonom poriadku napr. http://cp.atlas.sk/vlak/spojenie/ mas vlaky oznacene piktogramom biku. Ked je skrtnuty tak biky neberie. Nalozit mozes do oznacenych vagonov - bud je to PUB (niekedy sme tomu hovorili postovy vagon, teraz je to Pojazdna Uschovna Batozin) alebo vagony s hakmi na zavesenie bikov. Ak nie je ani jedno tak mozes na zaciatok a koniec supravy nalozit po dva biky. Vsetko naviac je otazka dohody so sprievodcom. Oplati sa byt usmievavy a vyhybat sa hrubostiam - on je v prave.
Zelená TZ je rozje... zdena od ťažby. V tých lesoch je to čím ďalej tým horšie....
Ale príroda sa krásne prebúdza.... sad ešte nie je rozkvitnuty, na planine však kvitne plno kvetov...
Chcel som pokracovat dalej na Tri studne a dalej do Vysneho Medzeva a Poproca ale bol som obleceny na pikacu tak som to vzdal
Fotky som velmi nerobil, dufam, ze sa tu este nejake objavia, prip. nieco od gopro-istov, ale prikladam fotodokumentaciu heroickeho tlacenia kvoli urvatej prehazke.
a skoncili sme na Barate a cestou spat na Kline a nikdy viac s bikom po zelenej do Lucie Bane ( ak ked sme isli len pol cesty po zelenej tak stacilo )
presne tuto alternativu ako obchadzku bielych skal som zmyslal pri vyjazde tam, zo sedla krive. Avsak chcel som co najrychlejsiu cestu do opacnej strany - doliny. Super nalezisko! Kedy sa chystate zberaci ?
By som pozeral ako puk keby ma zastavil policajt a chcel by mi dat 50e pokutu...samozrejme nemame terorizovat chodcov ale toto je podla mna prilis.
Nikto, naozaj nikto ma neprinúti ísť s bikom medzi autá, ak sa bojím o svoje zdravie a život. Teraz sa bojím, že znudení policajti (hlavne tí mestskí) budú buzerovať cyklistov v snahe zarobiť na pokutách. Netreba im ani zastať. Však nech sa naučia behať, lebo ani to nevedia. ??
Nikto, naozaj nikto ma neprinúti ísť s bikom medzi autá, ak sa bojím o svoje zdravie a život. Teraz sa bojím, že znudení policajti (hlavne tí mestskí) budú buzerovať cyklistov v snahe zarobiť na pokutách. Netreba im ani zastať. Však nech sa naučia behať, lebo ani to nevedia. ??
JPP nie je príliš spoľahlivý informačný kanál. Tu sú zhrnuté základné pravidlá pre cyklistov:
http://www.cepta.sk/attachments/article/525/Cyklopredpisy - final 2013FN.pdf
a ked pojdem popri chodniku po trave??
ach jaj