Načo ti to je? Kukám 14 rokov, takže tipujem tak 60 kg, bydlisko Alekšince, kde má najvyšší kopec trochu viac ako krtinec. Mám vpredu 203 mm kotúč a aj pri mojim 90 kg bez výstroje sa mi sem tam zdá ako overkill aj pri dlhých zjazdoch prípadne jazdení v parku. Prehriať tak, aby prestali brzdiť brzdy sa mi nikdy nepodarilo ani 180 mm kotúč.
14 rokov ale 187cm a 86kg mám na výber 180mm,185mm,a 203 tak som prišiel po radu teraz tam je 160-ka a je to strašne slabé takže to tam určite nenechám asi dám 180-185mm
OK tak sorry potom . Dal by som najviac tú 185 keď výrobca tak predpisuje. S väčším kotúčom by si mohol skôr chytiť vakel a tie aj úchyty na strmene sú viac namáhané.
Ak chceš, aby ti to lepšie brzdilo a nechceš meniť brzdy, tak objednaj aj sintered platničky s tým väčším kotúčom
Ako bonus ti dlhšie vydržia, ale aj viac hrejú a lepšie vedú teplo, tak potom pozor na to.
185 mm je tusim rozmer kotucov od Avidu, Hope ma 183 mm a Shimano 180 mm. Ak si myslis, ze ta tych 5 mm vytrhne, daj si 185 mm, ziadne nebezpecenstvo nehrozi. 160 mm kotuc vzadu je dostatok brzdnej sily na utrhnutie kolesa do smyku. Dlho som vzadu spokojne jazdil 160 mm kotuc, k prechodu na 180 mm ma donutil az ram s PM uchytom na 180 mm, kde mensi kotuc nedas.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kotuc.
Ako bonus ti dlhšie vydržia, ale aj viac hrejú a lepšie vedú teplo, tak potom pozor na to.
myslím že by ti stačili aj 180/180.. ametalove platničky,ta XCRka dostane pekne na hubu.. po sezone bude mať valek na puzdrach