Kategórie
Bike-techposledný komentár: 4. 1. 2022 o 8:37
Výpredaj -16% GHOST LECTOR FS LC Essential 29 bicykel, petrol blue/ocean blue
od 3 099 €
-16%
MOC 4 549 €
-13% Rocky Mountain Instinct C50 TOUR C1 29 bicykel, zlatá/červená
3 499 €
-13%
MOC 5 600 €
Novinka -17% Rock Machine Whizz FS I 50 29 bicykel, matte deep ocean blue
1 999 €
-17%
MOC 2 899 €
-20% Orbea OCCAM M30 29 bicykel, ice green/jade green carbon view
3 499 €
-20%
MOC 4 399 €
Výpredaj -18% GHOST Riot Trail AL Essential 29 bicykel, grey/orange
od 2 449 €
-18%
MOC 3 299 €
Akcia -23% Superior XF 999 TR 29 bicykel, matte black/olive metallic
od 3 549 €
-23%
MOC 5 299 €
savings RockShox Paragon Gold TK A1 Solo Air Disc 28" odpružená vidlica, 65 mm
221 €
savings
MOC 325 €
-20% RockShox Rudy Ultimate RaceDay2 28" odpružená vidlica, 30 mm, offset 45 mm, electric red
809 €
-20%
MOC 1 009 €
savings RockShox Rudy Ultimate Race Day A1 28"odpružená vidlica, 30 mm
434 €
savings
MOC 1 019 €
savings SR SUNTOUR NEX-DS HLO 700C 63 TS odpružená vidlica, 63 mm
59,90 €
savings
MOC 89 €
-20% RockShox Rudy Ultimate Race Day 2 28" odpružená vidlica, 30 mm, gloss black
809 €
-20%
MOC 1 009 €
-20% RockShox Rudy Ultimate RaceDay2 28" odpružená vidlica, 30 mm, offset 51 mm, electric red
809 €
-20%
MOC 1 009 €
FORCE Basic C5.6 28" - 1 1/8" A odpružená vidlica čierna matná, 50 mm
59,99 €
MOC 67,99 €
-20% RockShox Rudy Ultimate RaceDay2 28" odpružená vidlica, 40 mm, offset 45 mm, electric red
809 €
-20%
MOC 1 009 €
EDIT: Podla osadenia a farby je Spectral 29 CF7 v Lku, spravne? Ak ano, akosi sa mi nezda, ze ti je kratky. Predtym si mal Jeffa 27 v Lku? Ja mam Jeffa 29 2019 v XLku, cislami je to takmer to iste, co je Spectral 29 v Lku (aj pocitovo, kedze ho ma znamy a viezol som sa na nom). Samozrejme, ze ty vies najlepsie ako ti sedi, len mi nesedi tvrdenie, ze ti pride kratky, ked na Jeffovi si mal reach 460 MK1 alebo 475 MK2 (neviem, ci tvoj Jeffo bol pred 2019 alebo 2019+), kedze Spectral ma reach 485.
áno ako píšeš, som to tam zabudol napísať. Tú sedlovku som ešte dvíhal asi o 2-3 cm. Jeffsyho som mal 29inu 2016 v Lku. Ono som čakal, že ten bike podľa tých čísel bude trochu dlhší ako píšeš podľa čísel a teoreticky by to tak byť malo. No keď som sa naň posadil, som mal pocit ako na tom Jeffsym, no chcel som trochu dlhší bike a viac natiahnutejší posed. Na Jeffsym mi zdvíhalo v strmých výšlapoch predok. Reach bol na Jeffsym o dosť kratší, myslím, že 445, potom tie novšie modely sa už robili dlhšie. Teda ono ten prvá dojem boli trochu zmiešané pocity a možno ani ne celkom krátky, ale ako to komu vyhovuje, no čakal som ten posed trochu iný a že ten rozdiel oproti Jeffsym tam budem cítiť. Ale teda ak by nebol záujem tak si ho nechám a pojazdím a možno by som si ho obľúbil. No keďže je ešte nový a nejazdený, tak ak by ho niekto chcel, tak by som sa pozrel po niečom inom a trochu dlhšom. No je mi jasné že bike v karbone a v takej výbave za tú cenu už nezoženiem, takže tam by som šiel aj s hmotnosťouz bicykla hore ale tak priorita aby tá geometria sedela a aby som sa naňom cítil lepšie.
No nie že by som nechel
Uz som to pisal v inej teme, ale ak ti ide o dlzku biku v sede, tak (podla mna) REACH nie je pre teba ten spravny udaj. Ja osobne si myslim, ze pre teba je dolezitejsi udaj effective top tube (prosim opravte ma, ak sa mylim, rad si to necham vysvetlit). Reach je dolezity velkostny udaj pre poziciu v stoji (445 vs 485, t.j. 4 cm). V sede to ale moc nehra rolu, tam zalezi od hornej ramovej trubky, uhla sedlovej trubky, stacku a vysky sedla. Na starom Jeffovi si mal TT 616 mm, Spectral ma 636, lenze ked zoberies hodnoty stacku, uhla sedlovej trubky, dlzky predstavca a vzdialenosti sedla nad pomyslenym priesecnikom effective top tube, kludne mozes mat teraz posed kratsi ako si mal na jeffovi. Mozno XLko by ti fakt bolo minimalne pocitovo lepsie, otazne potom je, ako by si zvladal ten dlhy reach (510 mm), lebo na modernych bikoch treba trochen viac tlacit na predok prave kvoli dlhemu reachu (6.5 cm v porovnani s tvojim jeffom je uz celkom vzdialenost a musel by si sa v zjazdoch dost tlacit na predok).
Hej príde mi to tak
Môže to byť ako píšeš, ale pocitovo by to XL bolo asi fakt lepšie. Ono tam záleží isto od viacerých parametrov ako si spomenul a aj sedlová trubka je vzpriamenejšia, už to nie je ako kedysi, že si bol viac nad zadným kolesom. Veď ak máte ten Spectrál niekto tak môžte dať svoje postrehy, či to vidíte podobne, Ale asi mu dám ešte šancu a skúsim si ho trochu doladiť keď tak aj posunutím sedla trochu vzad. No samozrejme ukáže sa to v teréne či je tá veľkosť dobrá, alebo nie.
Ja si myslim, ze v zjazdoch ti ten spectral sediet bude, len to vyzera, ze preferujes natiahnuty posed (ja som na tom opacne).
Hej, možno som sa len trochu unáhlil, isto sa to bude dať trochu doriešiť, či už posunutím sedla, alebo dlhším predstavcom. Ale to až po nejakej poriadnej jazde. Možno to aj sadne aj tak ako je, keďže zatiaľ som ho skúšal len na ulici. A asi by som už teraz nič lepšie nezohnal a aj v podobnej cene len hliník a ťažší bike. Bolo by to dosť o kompromisoch. Trochu sa s ním pohrám. luky64 nie to som nejak nebral do úvahy. No teraz už je aj tak neskoro to riešiť