Kategórie
Bike-techposledný komentár: 4. 1. 2022 o 8:37
Novinka -17% Rock Machine Whizz FS I 50 29 bicykel, matte deep ocean blue
1 999 €
-17%
MOC 2 899 €
Novinka -14% Rock Machine Whizz FS II 90 AXS 29/27.5 bicykel, matte deep ocean blue
4 399 €
-14%
MOC 5 699 €
Výpredaj -12% Cannondale Scalpel Carbon 4 29 bicykel, jungle green
3 499 €
-12%
MOC 4 849 €
savings Marin Alpine Trail Carbon 2 29 bicykel, čierna/strieborná
od 3 099 €
savings
MOC 4 899 €
savings SR SUNTOUR NEX-DS HLO 700C 63 TS odpružená vidlica, 63 mm
59,90 €
savings
MOC 89 €
savings RockShox Rudy Ultimate Race Day A1 28"odpružená vidlica, 30 mm
434 €
savings
MOC 1 019 €
-20% RockShox Rudy Ultimate RaceDay2 28" odpružená vidlica, 40 mm, offset 45 mm, electric red
809 €
-20%
MOC 1 009 €
savings RockShox Paragon Gold TK A1 Solo Air Disc 28" odpružená vidlica, 65 mm
221 €
savings
MOC 325 €
-20% RockShox Rudy Ultimate RaceDay2 28" odpružená vidlica, 30 mm, offset 51 mm, electric red
809 €
-20%
MOC 1 009 €
-20% RockShox Rudy Ultimate RaceDay2 28" odpružená vidlica, 30 mm, offset 45 mm, electric red
809 €
-20%
MOC 1 009 €
FORCE Basic C5.6 28" - 1 1/8" A odpružená vidlica čierna matná, 50 mm
59,99 €
MOC 67,99 €
-20% RockShox Rudy Ultimate Race Day 2 28" odpružená vidlica, 30 mm, gloss black
809 €
-20%
MOC 1 009 €
A čo rebound, s tým si sa pohral, alebo si nechal tak ako bol?
Iste, s tým nemám problém, len si kladiem otázku, či je ideálne dať tam jedno CTD nastavenie a jednu úroveň reboundu a pustiť to z hlavy, predsa terén sa mení niekedy dosť výrazne aj vrámci jednej jazdy aj medzi jednotlivými výjazdmi.
To beriem, že zo skúsenosti vieš, čo ti univerzálne sedí. Neberiem, že prenastavovanie musí znamenať zožieranie. Ak by to bolo tak, tak ľudia, čo majú remote control k CTD, sú masochisti
Necháp ma zle, vôbec sa nechcem na tieto témy sporiť, len ma zaujíma názor skúsenejších, než som sám.
Peace.
celý systém CTD je práve kvôli tomu, aby si mal 3 jednoduché a rýchle prenastavenia správania vidlice. Je to niečo úplne iné, ako neustále meniť vo vidlici tlaky alebo rebound - čo je otravné a aj zdĺhavé.
Teleskopka je to isté - zmačkneš jedno tlačítko a ideš - ja to neberiem ako nejaké nastavovanie. Jedna jednoduchá činnosť a vyhneš sa celej sérii činností, ktoré by sprevádzali obyčajnú sedlovku: zosadnúť, uvolniť rýchloupinák, znížiť, narovnať, utiahnuť, nasadnúť a to hlavné musíš je, že musíš pritom ZASTAVIŤ a potom ZRÝCHLIŤ... K tomu teleskopku ja osobne využívam buď najnižšie alebo najvyššie. Všetko to slúži na zjednodušenie.
celý systém CTD je práve kvôli tomu, aby si mal 3 jednoduché a rýchle prenastavenia správania vidlice. Je to niečo úplne iné, ako neustále meniť vo vidlici tlaky alebo rebound - čo je otravné a aj zdĺhavé.
Teleskopka je to isté - zmačkneš jedno tlačítko a ideš - ja to neberiem ako nejaké nastavovanie. Jedna jednoduchá činnosť a vyhneš sa celej sérii činností, ktoré by sprevádzali obyčajnú sedlovku: zosadnúť, uvolniť rýchloupinák, znížiť, narovnať, utiahnuť, nasadnúť a to hlavné musíš je, že musíš pritom ZASTAVIŤ a potom ZRÝCHLIŤ... K tomu teleskopku ja osobne využívam buď najnižšie alebo najvyššie. Všetko to slúži na zjednodušenie.
Dobre, tu sa zhodujeme. Nazvyme nastavovaním ten proces, keď pumpujeme vidlicu a tlmič na optimálne tlaky podľa našej hmotnosti, sagu atď. Počas jazdy potom môžme podľa potreby rýchlo zmeniť určité charakteristiky, to už nie je nastavovanie, ale rýchle prepínanie prednastavených hodnôt.
Ja som len reagoval na tvoj prístup k veci, že toto rýchle prepínanie nepoužívaš, vyhovuje ti jedna poloha CTD, menovite descend. Nič proti tomu.
Jedna otázka (aj keď tu ideme vrámci vlákna už hodne off-topic) - kúsky ako manual, wheelie, bunnyhop - tam bude mať, počítam, vplyv nastavenie CTD - ako toto vidíš?
Edit: beriem výhradu, mám dosť skúseností z iných fór a tiež nemám rád, keď sa citujú veľké posty. Tieto neboli tak veľké, ale aj tak, priznávam chybu.
https://www.canyon.com/_sk/mountainbikes/bike.html?b=3280
a tento radon?
http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/Slide-140-7-0_id_25904_.htm
https://www.canyon.com/_sk/mountainbikes/bike.html?b=3280
a tento radon?
http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/Slide-140-7-0_id_25904_.htm
mozte sa niekto vyjadrit a porovnat?
zo svojho pohladu som jedine dokazal vyzistit ze radon ma o dost vacsie zdvihy takze by mal byt pohodlnejsi?
potreboval by som porovnat komponenty, nie vsetky iba tie dolezite
Komponentovo mi prídu celkom rovnocenne, určite záleži aj ako ťa oslovia vzhľadom. Keď som sa rozhodoval nedávno ja, tiež som zvažoval radon slide 7.0. Ja osobne som doteraz jazdil Rock Shox Rebu a na Radone je Revelation čo ma veľmi lákalo, vždy sa mi páčilo správanie pôvodnej vidlice, s foxom som nemal skúsenosti. Radon teda ide celý na rock shox, canyon je postavený na foxe s ktorým sa teraz zoznamujem.
Radon je postavený na srame a tu zase preferujem shimano, takže tu u mňa vyhrával canyon. Brzdy sú úplne rovnaké, čiže elixíry 3. Takže otázka stojí čo ti viac vyhovuje RS/fox sram/shimano a ako sa ti páčia vzhľadovo.
Ja som sa rozhodol aj na základe skúsenosti tu na fóre
asi by som radsej shimano, vidlica mi je jedno len nech to funguje, co sa zdvihov tyka? 120 staci? keby som mal brat podla vzhladu tak najskor beriem cerveneho spectrala, potom dizajnovo nervak 6 do cervena a ten radon je taky fadny, aj ram ma canyon krajsi...ja len ze za tu cenu mozem mat zdvihy zo spectrala...ved sa chapeme