par tyzdnov sa rozhodujem nad novym fullom a do vyberu sa dostali tieto tri. Mozem ich mat zhruba za rovnaku cenu. Ktory by ste brali, ci uz z vlastnych skusenosti, alebo vedomosti na AM, EN plus aj nejake XC jazdenie? Porovnavam hlavne kvalitu ramov, geometriu a vybavu.
Pridam aj linky pre prehladnost:
http://www.ctm.sk/bicykle/full/scroll-pro/matna-cierna/
https://www.kellysbike.com/sk/enduro-c0000000000507/swag-50-p0000000048471
https://www.canyon.com/sk/mtb/spectral/spectral-al-6-0-ex.html
Dakujem za nazory.
Drôty, rehabilitácie, tak som dal v októbri pár jázd a bolo po sezóne.
Kopce mi časom tiež začnú liezť na nervy. Napr. obľúbené Martinky po minulých rokoch ma tento vôbec neťahali. Hore som bol zatiaľ 2x (iné roky aj 15-20x). Zase som si pojazdil rôzne iné akcie (Vrchárska koruna Liptovská, Bajkobranie na Branisku,Častovský cyklookruh atď) a spoznal kopec nových, zaujímavých miest.
po minule roky sa mi stavalo, ako sa skills zlepsovalo pocas roka a trate boli viac a viac zaprasene, sezona zpravidla koncila v auguste nejakym hnusnym padom so zdemolovanym bajkom
Rovnaké kopce a traily mi časom tiež začnú liezť na nervy. Napr. obľúbené Martinky po minulých rokoch ma tento vôbec neťahali. Hore som bol zatiaľ 2x (iné roky aj 15-20x). Zase som si pojazdil rôzne iné akcie (Vrchárska koruna Liptovská, Bajkobranie na Branisku,Častovský cyklookruh atď, AM.EN opening) a spoznal kopec nových, zaujímavých miest.
Doporucujem naplanovat vylet do Finale Ligure, cca 4 dni jazdenia, viac z cloveka sa neda vyzmykat. 3 ludi do auta zozenies aj tu na MTbiker. A konecna cenovka za ubytko, benzin, jedlo vydelena styrmi je prekvapivo v pohode.
Niet nad kvantitativne cyklo-reči
Reboundy otvorene na cca 80percent. A jazdilo sa paradne, predok o chlp maksi ako som zvyknuty. No od max. Dozazu pri najtvrdsom dopade chybal 1cm, co je akurat. Zadok tazko mi hodnotit, no doo dorazu chybal cca 1cm. Predtým som to vozil citelnejsie maksie. Mozno cez 35. A napriek tomu to inak nehupe ked slapavam hore.
Asi aj preto nemam ani chut riesit nieco s tlmicom.
MageZ No pozeram ze co si to tu vytiahol, vygooglil som a vyzera to dobre..stelovatka ma, pruzinu ma ale to je asi to jedine co ktomu mozem povedat
Ujo-Ventilka No v kalnici som predminuly tyzden zacal na 30% SAG z rana bolo tak prijemnejsie. Dam tak 5 jazd a potom uz pecie slnko, tlmic pali, nejake tie naplne sa zomna vyparili a hned je tam 25% pri lanovke a realne pri zjazde tak 20% co je uz strasne citit. Takze vyfukujem nechtom - podari sa mi vyfuknut tak ze mozem ist akurat pre pumpu do auta a znovu dofukat ale no nic, aspon sa vymocim a nasledne obcerstvym...to je taka klasika
Ja mam cca 90kg s vystrojom a zadny tlmic mam 4 kliky od korytnacky (z celkovych 10 klikov) 27-28% sag. Vidla 9 klikov od korytnacky sag 20%-22%. Zadny tlmic ma dost problemy pri dlhych zjazdoch, zohreje sa tak na 50 - 60C stupnou sag stupne na 20% a kope. V takych pripadoch davam 30% sagu a mozno trosku viac a zacinam zjazd trosku pretlmeny. Alebo davam viac pauz pocas ktorych ma prepadaju myslienky na pruzinovy dvojkomorovy tlmic
Diki za uzitocne rady, dnes zabestelujem sagy ako pan
To s tym zahrievanim je realny problem. Ked sme dost tocili kalnicu plus bolo teplo, tlmic bol dost horuci, a vtedy vraj prestane fungovat rebound. Pigyback vraj dost pomoze, je tam nasobne viac oleja. Skus ho nabuduce prevencne oblievat vodou alebo tam namontuj male hlinikove chladice a ventilator z pocitaca
Svojho casu sme s kamosom vymysleli tzv. enduro retiazku. Hore kopcom radi ako XCko a dole kopcom podraduje ako zjazdak
posledný komentár: 29. 5. 2025 o 22:22