BezkaKolo pozri podla rozmeru, predpokladam ze to mas BCD104/64 alebo BCD 96/64 SmartSam kvoli tym nerovnostiam je dobre pouzit fattystripper, na DT Swiss BR 710 nemusim ani lepit pasku, staci ta cierna vlozka od dt a fattystripper
mam origo raceface 38z prevodnik a nepouzivam ho, ak by ti pomohol mozeme sa nejako dohodnut, fattystripper moze byt dobra vec ale neviem ako je to ked zhodis plaste tak potom ako to nahodis presne naspat? ak orezes a ked neorezes tak to vyzera trochu cudne nie?
trezado pasky za mna uplna topka (na ceste aj mtb) a ked kvalitne poctivo odmastis rafik, orezes povodnu pasku tensie aby zakryvala diery a niple ale aby ti ostalo viac kontaktnej plochy na rafiku po bokoch, aby tam dobre chytila paska tak potom uz len poriadne napnut a nalepit pasku a mas pokoj forever. dolezite nerobit v zime ale izbovej teplote a male bubliny si nevsimat ale po nalepeni nahodit duse a nechat do druheho dna na 1bar a paska sa vyrovna a sadne
ja mam 3 roky prerobene alu dtswiskove rafiky (ktore udajne nie su vhodne) a paradicka no problem
budes potrebovat dlhsiu retaz a asi posunut presmyk trochu vyssie, prevodniky kupis aj na miestnom shope za par e, ale vyhladovo by asi bolo lepsie kupit narrow wide prevodnik a napr M5100 1x11
Vyjazd v ramci okresu k Jamskemu plesu, jedna z mala rovnejsich tras v Tatrach, chodnik uzky ale da sa. Test mojich prvych zimnych tretier, Nortwave Himalaya, odporucam, take prijemne teplo som v zime nikdy nemal na prstoch! Aj na chodzu pohodlne.
Ako to riesite s pedalmi do snehu na jazdu aj tlacit obcas? Naslapne kufre sa zanasaju snehom, hoci zaber vyborny, na platformovych chyba tah hore, vychadza mi vratit sa len ku starym dobrym kosikom?
budes potrebovat dlhsiu retaz a asi posunut presmyk trochu vyssie, prevodniky kupis aj na miestnom shope za par e, ale vyhladovo by asi bolo lepsie kupit narrow wide prevodnik a napr M5100 1x11
Je pravda že som uvažoval aj nad 1x ale nie som rozhodnutý lebo teraz som trochu pojazdil 2x10 a ešte aj pri veľkej píle mám pocit že to je ľahký prevod.
A možno ak by som riešil 1x tak by som išiel do 12 len neviem či tam netreba meniť aj orech....
a inak ja som mal tie iste zazitky co pise smartsam a nosim uz asi 2hu zimu himalaya boty a velka spokojnost
- jednak kufre sa snehom zalepia (ano roman vacsinou to oklepes ale zalezi aka je teplota snehu a vlhkost a mozes sa aj pototo a su situacie ked nemas sancu to oklepat a ked to aj niecim vysparas tak sa ti zalepi druhy kufor kym stojis na jednej nohe )
- a ked clovek aj chodi, co vacsinou musis ked nejazdis po perfektne u-groomovanych trasach alebo bezkarom po ich trasach tak su taketo boty super
tiez len ochnapem tretru/kufor a opedal - ak je blby teren tak sa najprv rozbehnem nezapnuty a oklepavam pocas jazdy najprv jednu potom druhu - niekedy je to komedia a niekdy otravne ale ide to. ako ked obuvas lyziarky do lyzi. po zapnuti este raz vypnem znova zapnem ci to ide lahko aby som potom niekde neskoncil na papuli.
Pred rokom som v CH v Zermatte stretol dvoch talianov,a zasvetili ma do ich "menežovania tlakov"😁...mali malý kompresor od Xiaomi (tiež som si ho kúpil) a menili tlaky aj 5 krát za deň podľa povrchu...robím to podobne,a práve asfalt-mesto jazdím na max=1.5baru...😎
Tak dnes konečne v Malých Karpatoch sneh❄️❄️❄️ a zimné podmienky, dolu síce člapkanica, ale na Kamennej Bráne 601 m.n.m.), Troch Jazdcoch (662 m.n.m.) a Veľkej Homole (709 m.n.m.) fantázia... -2 °C a cca 6-8cm snehu...zjazd z Homoly stál zato...😎👍
Na Zelené pleso ideálne fat podmienky, široký ujazdený koridor, nižšie miestami ľad ale s hrotmi ok. V lete ťažké kamenné pasáže teraz ako po asfaltke.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
SmartSam kvoli tym nerovnostiam je dobre pouzit fattystripper, na DT Swiss BR 710 nemusim ani lepit pasku, staci ta cierna vlozka od dt a fattystripper
trezado pasky za mna uplna topka (na ceste aj mtb) a ked kvalitne poctivo odmastis rafik, orezes povodnu pasku tensie aby zakryvala diery a niple ale aby ti ostalo viac kontaktnej plochy na rafiku po bokoch, aby tam dobre chytila paska tak potom uz len poriadne napnut a nalepit pasku a mas pokoj forever. dolezite nerobit v zime ale izbovej teplote a male bubliny si nevsimat ale po nalepeni nahodit duse a nechat do druheho dna na 1bar a paska sa vyrovna a sadne
ja mam 3 roky prerobene alu dtswiskove rafiky (ktore udajne nie su vhodne) a paradicka no problem
Ako to riesite s pedalmi do snehu na jazdu aj tlacit obcas? Naslapne kufre sa zanasaju snehom, hoci zaber vyborny, na platformovych chyba tah hore, vychadza mi vratit sa len ku starym dobrym kosikom?
Je pravda že som uvažoval aj nad 1x ale nie som rozhodnutý lebo teraz som trochu pojazdil 2x10 a ešte aj pri veľkej píle mám pocit že to je ľahký prevod.
A možno ak by som riešil 1x tak by som išiel do 12 len neviem či tam netreba meniť aj orech....
take dačo,, posledne som ho nechal v pozicovni v hoteli morava... a ano predbiehal..
- jednak kufre sa snehom zalepia (ano roman vacsinou to oklepes ale zalezi aka je teplota snehu a vlhkost a mozes sa aj pototo a su situacie ked nemas sancu to oklepat a ked to aj niecim vysparas tak sa ti zalepi druhy kufor kym stojis na jednej nohe )
- a ked clovek aj chodi, co vacsinou musis ked nejazdis po perfektne u-groomovanych trasach alebo bezkarom po ich trasach tak su taketo boty super
https://youtu.be/vjjVB_tE1xw