Pôvodne sa mi dosť páčil Focus, pretože za tú cenu by to asi nebola zlá kúpa, len ma odradila pružinová vidlica RockShox Recon 100mm, o ktorej som si myslel že je vzduchová, práve jej vzduchovú verziu má Author
...Meridu som pridal tak do počtu
A ak máte niekto skúsenosti s RockShox Recon Race 100mm pružinová/vzduchová verzia tak prosím napíšte vaše skúsenosti...
Kľuky sú pre Meridu plusom oproti obom, ale ostatné veci vyhráva Focus, síce 50€, len neviem či je v tej vidlici až taký rozdiel medzi epiconom (to by mal byť vzduch že?) a recon raceom (pružinou)...
jazdíš niektorú z nich?
Tiez som za Meridu. Authora u mna diskvalifikuje 10 speed pohon a Focusa vidla.
Epicon je vzduch a ma vyhodu, ze si ho pri zmene hmotnosti lahko nastavis. U Recona ked presvihnes rozsah pruziny, musis ju vymenit. Ale porovnanie tych dvoch nemam. Vidlice som jazdil: pevnu, pruzinovu Judy a vzduchove Epicon a Revelation.
Focus
Plusy-okrem kľúk a radenia("páčky"), ktorý je z rady SLX je všetko ostatné z rady XT;plášte(Schwalbe Nobby Nic);prešmýkač(XT)
Mínusy-kľuky (Mimo radové)
Ak sa mýlim kľudne ma opravte
Pozn.:Vidlicu neviem objektívne posúdiť keďže som nemal v praxi česť ani s jednou a tých pár kolečiek u predajcu sa neráta...
Mýliš sa. Jednoducho Merida je z týchto čo do osadenia a nakoniec aj ceny jasnou voľbou. Hodnotiť bike podľa plášťov, reťaze, prešmyku o triedu nižšie...
Tiez som za Meridu. Authora u mna diskvalifikuje 10 speed pohon a Focusa vidla.
Epicon je vzduch a ma vyhodu, ze si ho pri zmene hmotnosti lahko nastavis. U Recona ked presvihnes rozsah pruziny, musis ju vymenit. Ale porovnanie tych dvoch nemam. Vidlice som jazdil: pevnu, pruzinovu Judy a vzduchove Epicon a Revelation.
Ja som bol doteraz presvedčený že kvalitná vzduchová vidla je lepšia ako pružinová, no nepoznám epicon, je citlivý?!
Ci je lepsia pruzina alebo vzduch by sa urcite dala viest dlha debata, ktora by pravdepodobne nedosla k ziadnemu vysledku.
Nejazdil som originalneho Epicona, ale upraveneho z Tuning-testu. Zdvih som mal najskor 120 mm na HT a neskor 140 mm na fulle. Bol citlivy a bol som s nim spokojny. Teraz ho ma dcera a po uprave na jej hmotnost a nizsi zdvih stale slape perfektne. Podla ohlasov na forach je originalny menej citlivy, ale nie je to az taka tragedia.
Tmax ma pravdu - retaz a plaste su spotrebak, ktory vymenis podla potreby.
neviem ale co tak radsej chvilu este pockat dosetrit dolozit 150eciek,ale nech to trochu vypada.Nevravim ze to prave musi byt tento bajk ale dajme tomu..
Haibiky sú celkom dobré, ale tá cena je až moc vysoko, už ten author by bol zlomový a mimo iného bike z netu sa bojím objednávať, ako prídem napr. na garančku po 100km? alebo keď sa na ňom niečo pokazí
Preto radšej takto z kamenného obchodu v trenčíne...
u toho focus biku by ma zaujímala hmotnosť kolies - to číslo "540" v popise ráfiku dúfam neznamená koľko majú gramov
To asi nie skôr typové označenie...
Ci je lepsia pruzina alebo vzduch by sa urcite dala viest dlha debata, ktora by pravdepodobne nedosla k ziadnemu vysledku.
Nejazdil som originalneho Epicona, ale upraveneho z Tuning-testu. Zdvih som mal najskor 120 mm na HT a neskor 140 mm na fulle. Bol citlivy a bol som s nim spokojny. Teraz ho ma dcera a po uprave na jej hmotnost a nizsi zdvih stale slape perfektne. Podla ohlasov na forach je originalny menej citlivy, ale nie je to az taka tragedia.
Začínam sa prikláňať k tej Meride, máte pravdu, na tom Authore sa ani mne nepozdáva to 10kolo lebo určite bude potreba meniť častejšie reťaz aj kazetu...
garancka po 100km? naco, skrutky podotahujes aj sam
reklamacia: konkretne u Kubicu som pri kupe cez net velmi spokojny - ochota pri vrateni tovaru, kupoval som aj bike, mam ho rok a chvalabohu nic som nemusel reklamovat
aha tak to je jasne,ja som myslel ked si uviedol 1050€ ze SI ochotny tolko vysolit.To uz je na kazdom vsak pojazdis neskor vymenis ak sa nieco pokazi,ja som samozrejme videl jasnu volbu v klukach,vidle a aj tie avidy su fajn.A keby ze mas auto tak v Za si za hodku po dialnici,nemusis riesit internetove obchody.To bol len moj nazor,nic v zlom kamo:)
to musim dat za pravdu, ze u Kubicu som ani ja nikdy s nicim nemal problem,ale to tu nebudem riesit lebo to patri uz do inej temy.Samozrejme, ze garancka je formalita,nic ti tam dokopy nespravia ale koli zaruke ju treba to ano
garancka po 100km? naco, skrutky podotahujes aj sam
reklamacia: konkretne u Kubicu som pri kupe cez net velmi spokojny - ochota pri vrateni tovaru, kupoval som aj bike, mam ho rok a chvalabohu nic som nemusel reklamovat
Náradia mám síce aj na opravu lietadla lenže pri biku mi nestačí, chýba mi momentový kľúč
A kolesá centrovať neviem, teda nemám na to stolicu aby som to mohol zodpovedne urobiť
Ostatné výmeny reťazí, plášťov, laniek, viackolečiek to všetko zvládam ale tie špice sú ozaj problém...
Tam kde nezáleží na moment podoťahujem tam kde záleží vždy len s citom...
Manuálne práce obľubujem ale moment nie je moja silná stránka no...
a ako to budes riesit po "garancke" ked sa povoli imbus? - dotiahnes
To hej, ale tak ráfiky centrovať nebude ani potom určite
Zatiaľ mi vychádza tá Merida, celkom by ma pri nej tešilo že oproti Focusu budem mať 50€ vo vačku a hneď to vrazím do príslušenstva
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
jazdíš niektorú z nich?
Merida 800-D
Plusy-kľuky (SLX);
Mínusy-kazeta,reťaz(Deore);prešmýkač(SLX);plášte(Merida Race)
Focus
Plusy-okrem kľúk a radenia("páčky"), ktorý je z rady SLX je všetko ostatné z rady XT;plášte(Schwalbe Nobby Nic);prešmýkač(XT)
Mínusy-kľuky (Mimo radové)
Ak sa mýlim kľudne ma opravte
Pozn.:Vidlicu neviem objektívne posúdiť keďže som nemal v praxi česť ani s jednou a tých pár kolečiek u predajcu sa neráta...
Ja som bol doteraz presvedčený že kvalitná vzduchová vidla je lepšia ako pružinová, no nepoznám epicon, je citlivý?!
http://www.kubicasport.eu/produkt/1991/Haibike-Q-RX-2010/
Preto radšej takto z kamenného obchodu v trenčíne...
To asi nie
Začínam sa prikláňať k tej Meride, máte pravdu, na tom Authore sa ani mne nepozdáva to 10kolo lebo určite bude potreba meniť častejšie reťaz aj kazetu...
Náradia mám síce aj na opravu lietadla lenže pri biku mi nestačí, chýba mi momentový kľúč
A kolesá centrovať neviem, teda nemám na to stolicu aby som to mohol zodpovedne urobiť
Ostatné výmeny reťazí, plášťov, laniek, viackolečiek to všetko zvládam
Tam kde nezáleží na moment podoťahujem tam kde záleží vždy len s citom...
Manuálne práce obľubujem
To hej, ale tak ráfiky centrovať nebude ani potom určite
Zatiaľ mi vychádza tá Merida, celkom by ma pri nej tešilo že oproti Focusu budem mať 50€ vo vačku a hneď to vrazím do príslušenstva
Z internetu ale bike určite nechcem...