Košík na fľašku sa na taký bike nedáva, podla môjho názoru, od toho tu je Camelbak (alebo iný x-bak). To isté pumpa atď, v poslednom čase odkedy si jeden spolubiker zlomil kľučnu kosť, tak tam mám aj lekárničku, keď jazdím dlhšie prejazdy.
mozes mi povedat preco sa kosik na taky bike nedava?akoze ti to zhorsi ovladanie alebo nedajboze zospati bike?
ja nejazdim v blate aby som ho jedol z flasky.
to ze si tam supnem vodu a nemam spoteny chrbat jak prasa po 5 minutach si myslim ze kosik je dobra vec..
viem ze su tu fanatici na camell a je marne sa tu o tom rozpisovat.
pekny den
Lebo jazdím aj v blate , resp. su úseky kde si proste nevyberieš aj keď je niekoľko dní sucho (ani fľaša s krytom veľmi nepomohla). A vidí sa mi to praktickejšie na dlhšie výjazdy, keďže máš väčšinou k dispozícii okolo 2L vody. Ale to sme už trochu off-topic
aj z hľadiska ovládania biku mi príde lepšie mať 2 kilá rozplácnuté po chrbte ako vložené do rámu, o tom tu síce už téma bola a k nejakej zhode sa tiež nedošlo, ale - nie je problém do batoha narvať 3 l vody, do rámu to teda problém je!
Hmm,ja som mal Trance L-ko pri tej istej výške a sedelo mi super,možno tam je oproti X-ku nejaký rozdiel v geo,ale ono je to veľmi individuálene,najlepšie vyskúšať keď sa dá
čaute, uvažujem nad kúpou Giant Trance X3, resp. Reign 2 .. no skôr ten Trance (zdá sa mi univerzálnejší na XC/AM)
práve potrebuje poradiť ohľadom veľkosti rámu, tiež mám hraničnú výšku cca 183-4 cm, čo je medzi M a L ..
ahoj, riesil som podobny problem. vyberal som trance x2. mam vysku 172cm a som podla tabulky medzi S a M. Mko je uplne idealne, aj z hladiska vysunutia sedlovky. myslim, ze Mko by ti bolo male, vezmi Lko.
taktiez zavisi, na akom biku si doteraz jazdil. ja som pred kupou tohto XCcka jazdil rekreacne freeride, lahky zjazd a podobne. Preto mi prislo ovladanie predku trancex strasne lenive (13cm predstavec). Preto som ho vymenil za 7,5cm aby bol obratnejsi. tym padom sa mi o 5,5cm skratila vzdialenost sedlovky a riadidiel, a dostal som akoby kratsi ram, pricom vyska zostala rovnaka.
odporucil by som ti vyskusat si Lko, a keby ti prisiel trochu dlhy alebo lenivy, vymen len ten predstavec. z hladiska dlzky sedlovej trubky ramu pri tvojej vyske ber jednoznacne Lko, lebo pri Mku by si mal vysunutu skoro celu sedlovku.
urcite Lko.
mam 184cm a frajerka ma 175 a jazdi Mko. Skusal som jej Mko a kamaratove Lko. Mko je jazditelne ale od idelaneho posedu to ma pri vyske 185 daleko.
Lko je idealna velkost na 100%
takže dnes som si bol vyskúšať M-ko aj L-ko Trance X3 v predajni ..
moje dojmy:
M-ko: citeľne hravejšie, vynikajúci pocit z posedu a ovládania bicykla, ale sedlovku som mal na maxime a ešte by to chcelo asi 2 cm zdvihnúť nad rysku
L-ko: bol som viac natiahnutý a strnulejší, celkovo bicykel sa mi zdal lenivejší, no sedlovku som mal v primeranej výške
takže otázka na vás: je možné na L-ku výmenou za kratší predstavec dosiahnuť "pocit z posedu" a ovládateľnosť M-ka ??
takže dnes som si bol vyskúšať M-ko aj L-ko Trance X3 v predajni ..
moje dojmy:
M-ko: citeľne hravejšie, vynikajúci pocit z posedu a ovládania bicykla, ale sedlovku som mal na maxime a ešte by to chcelo asi 2 cm zdvihnúť nad rysku
L-ko: bol som viac natiahnutý a strnulejší, celkovo bicykel sa mi zdal lenivejší, no sedlovku som mal v primeranej výške
takže otázka na vás: je možné na L-ku výmenou za kratší predstavec dosiahnuť "pocit z posedu" a ovládateľnosť M-ka ??
Jednoznacne. Tiez som kvoli sedlovke vzal ten vacsi. Ovladanie bolo lenive, ale to robi ten strasne dlhy predstavec. Kup Lko a daj tam 75mm predstavec, pripadne 90mm, zalezi od osobnych preferencii treba vyskusat. Ak chces nieco hrave na com obcas aj bunny hop chces urobit a podobne ber kratsi 75mm, ak neskaces vobec tak kvoli sportovejsiemu posedu 90mm
jj tak ako hovori sopeno.
kratsim predstavcom docielis presne to co chces aj na Lku.
Mko je pekne hrave ale Transku si podla mna nekupujes na to aby bola iba hrava, priorita je podla man co najlepsie slapanie a potom uzivanie si zjazdikov....
presne, hľadám niečo medzi klasickým XC (na to mám terajší hardtail) a AM, proste nech si môžem vychutnať jednak šľapanie do kopca a následné zjazdy lesným terénom (zo mňa nikdy freeride ani downhill jazdec nebude
Ak ti to pomoze jazdim Reigna (podobna geo - vysie zdvihy). Mam 182 a rysku mam tak do 1cm od maxima, po roku som vymenil predstavec 100mm za 75mm (pod nim mam len jednu asi3mm podlozku - u Giantu pri velkosti L a viac je typicka relativne dlha hlavova trubka) a nastala vyrazna zmena k lepsiemu. Ak si das poradit, vzhladom na tebou urcene vyuzitie bajku urcite zober L-ko...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.bike-forum.cz/upload/fotogalerie/98/big/4724_080319090036.jpg
keby to viedli spodkom bolo by to podla mna lepsie ..no takto je to fakt na hulvata..
ja nejazdim v blate aby som ho jedol z flasky.
to ze si tam supnem vodu a nemam spoteny chrbat jak prasa po 5 minutach si myslim ze kosik je dobra vec..
viem ze su tu fanatici na camell a je marne sa tu o tom rozpisovat.
pekny den
práve potrebuje poradiť ohľadom veľkosti rámu, tiež mám hraničnú výšku cca 183-4 cm, čo je medzi M a L ..
ja mam 182cm a mam trance x2 vo velkosti M velkost mi je uplne v pohode.
ahoj, riesil som podobny problem. vyberal som trance x2. mam vysku 172cm a som podla tabulky medzi S a M. Mko je uplne idealne, aj z hladiska vysunutia sedlovky. myslim, ze Mko by ti bolo male, vezmi Lko.
taktiez zavisi, na akom biku si doteraz jazdil. ja som pred kupou tohto XCcka jazdil rekreacne freeride, lahky zjazd a podobne. Preto mi prislo ovladanie predku trancex strasne lenive (13cm predstavec). Preto som ho vymenil za 7,5cm aby bol obratnejsi. tym padom sa mi o 5,5cm skratila vzdialenost sedlovky a riadidiel, a dostal som akoby kratsi ram, pricom vyska zostala rovnaka.
odporucil by som ti vyskusat si Lko, a keby ti prisiel trochu dlhy alebo lenivy, vymen len ten predstavec. z hladiska dlzky sedlovej trubky ramu pri tvojej vyske ber jednoznacne Lko, lebo pri Mku by si mal vysunutu skoro celu sedlovku.
Ak ta nieco este zaujima kludne napis. caf
ja mam okolo 191cm a mam L (2010). sedi mi akurat. skusal som dva dni M a v predajni som sa pozeral aj na XL ale to uz bol autobus.
mam 184cm a frajerka ma 175 a jazdi Mko. Skusal som jej Mko a kamaratove Lko. Mko je jazditelne ale od idelaneho posedu to ma pri vyske 185 daleko.
Lko je idealna velkost na 100%
Mam 185cm a mam Trance X3 v L-ku, sedlovka skoro na maxime, sedi mi vynikajuco.
moje dojmy:
moje dojmy:
Jednoznacne. Tiez som kvoli sedlovke vzal ten vacsi. Ovladanie bolo lenive, ale to robi ten strasne dlhy predstavec. Kup Lko a daj tam 75mm predstavec, pripadne 90mm, zalezi od osobnych preferencii treba vyskusat. Ak chces nieco hrave na com obcas aj bunny hop chces urobit a podobne ber kratsi 75mm, ak neskaces vobec tak kvoli sportovejsiemu posedu 90mm
kratsim predstavcom docielis presne to co chces aj na Lku.
Mko je pekne hrave ale Transku si podla mna nekupujes na to aby bola iba hrava, priorita je podla man co najlepsie slapanie a potom uzivanie si zjazdikov....