Čaute, potrebovala by som poradiť pri kúpe bicykla na cykloturistiku. No vo všetkých tých značkách sa strácam a preto žiadam o pomoc . Moja výška je 158 cm.
Písala si že vážiš 50 Kg. V tejto cene dobrý bajk pre teba nieje. Problém je z vidlicou. Pružinové ti budú pritvrdé (a ťažké). Lacnejšie vzduchové majú zase v sebe negatívnu pružinku, ktorá tlačí proti vzduchovej patrone a robí vidlicu citlivejšou. Keď je ale silnejšia ako je sila tlaku v patrone tak vidlica klesne na nižší zdvih a pokazí geometriu. Sú vidlice, ktoré majú negatívku riešenú vzduchom (Rock Shox Recon Solo-air, Tora solo-air, a z drahých Reba (Dual air). Dalšia možnosť by bola v iných vzduchových vidliciach negatívku pružinku vymeniť za slabšiu, to ale by dokázala iba špecializovaná firma (Tuning-Test v CZ a Susp.-Clinic v Sk napr. a cena je otázna).
Pružinové vidlice by ti zrovna komfort neposkytli ale asi je to jediná cesta. Skúšal som RST Gilu a tá má mäkkú pružinu takže by to teoreticky až taká zlá voľba nebola, ale v tejto cene aspoň Suntour XCR, tá ma prekvapila tým že je dosť citlivá (pod 65kg bratrancom) ale celý zdvih ti určite chodiť nebude(To by si musela tak 30 kg pribrať ). Z týchto vidlíc je jednoznačne najlepšia.
Na GT Avalanche som chvíľu sedel (spolu asi 50km). Dobrý bajk, je to ale skôr taký Trailovejší Ht. Rám je naozaj veľmi robustný a preto aj ťažký, pre teba mi príde zbytočný tvoje jazdenie a váhu je "príliš terénny".
Zani má pravdu, zváž či chceš kotúče. Predsa len je to dosť gramov navyše (a podstatná časť je na kolese takže tam je rozdiel vo váhe cítiť). A z bŕzd v tejto cenovej kategórii žiadna nebude brzdiť lepšie ako dobré Včka. Je ale pravda že hydraulické kotúče majú mäkšie páčky a po dlhých zjazdoch z toho menej bolia prsty a skvele vyzerajú. Na XC pre 50kg žieňa niesu potrebné.
Pozerám že som vyprodukoval pomerne dlhý text, ktorý ti aj tak nijako nepomôže
Ahoj @Noldo,
ja som rada, keď ľudia produkujú kľudne aj dlhé texty, lebo chceš poradiť a to si vážim
No ja som sa pridala do vlákna, ktoré už existuje (kvôli pravidlám fóra).
Takže tých 50kg nemám, vážim cca 64kg a mám 172cm. Ale tých 16kg pribrať nechcem, skôr naopak
Mňa tá XCR tiež prekvapila, že pružila veľmi pekne, aj keď to až tak porovnať neviem, lebo to bude prvý "vážnejší" bike
A kotúče sa mi zdali tiež veľmi fajn práve kvôli tým páčkam...
Ono my budeme jazdiť s kamošmi a priateľom dosť po horách, sme také lesné typy, tak si myslím, že dobré brzy, resp. brzdy, ktoré tak netreba mačkať by mohli byť prínosným komfortom, aj keď tá váha ide značne hore...
Ahoj,
Prepáč, topic som čítal len narýchlo takže som si nevšimol že sa zmenila osoba. Inak vyskúšaj si aj mužské a hlavne menšie ženské rámy. Mne je Ht Avalanche v mužskom Sku dobrý a mam vyše 175 cm, to Lko ti podla mňa musí byť veľké.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pružinové vidlice by ti zrovna komfort neposkytli ale asi je to jediná cesta. Skúšal som RST Gilu a tá má mäkkú pružinu takže by to teoreticky až taká zlá voľba nebola, ale v tejto cene aspoň Suntour XCR, tá ma prekvapila tým že je dosť citlivá (pod 65kg bratrancom) ale celý zdvih ti určite chodiť nebude(To by si musela tak 30 kg pribrať
Na GT Avalanche som chvíľu sedel (spolu asi 50km). Dobrý bajk, je to ale skôr taký Trailovejší Ht. Rám je naozaj veľmi robustný a preto aj ťažký, pre teba mi príde zbytočný tvoje jazdenie a váhu je "príliš terénny".
Zani má pravdu, zváž či chceš kotúče. Predsa len je to dosť gramov navyše (a podstatná časť je na kolese takže tam je rozdiel vo váhe cítiť). A z bŕzd v tejto cenovej kategórii žiadna nebude brzdiť lepšie ako dobré Včka. Je ale pravda že hydraulické kotúče majú mäkšie páčky a po dlhých zjazdoch z toho menej bolia prsty a skvele vyzerajú. Na XC pre 50kg žieňa niesu potrebné.
Pozerám že som vyprodukoval pomerne dlhý text, ktorý ti aj tak nijako nepomôže
ja som rada, keď ľudia produkujú kľudne aj dlhé texty, lebo chceš poradiť a to si vážim
No ja som sa pridala do vlákna, ktoré už existuje (kvôli pravidlám fóra).
Takže tých 50kg nemám, vážim cca 64kg a mám 172cm. Ale tých 16kg pribrať nechcem, skôr naopak
Mňa tá XCR tiež prekvapila, že pružila veľmi pekne, aj keď to až tak porovnať neviem, lebo to bude prvý "vážnejší" bike
A kotúče sa mi zdali tiež veľmi fajn práve kvôli tým páčkam...
Ono my budeme jazdiť s kamošmi a priateľom dosť po horách, sme také lesné typy, tak si myslím, že dobré brzy, resp. brzdy, ktoré tak netreba mačkať by mohli byť prínosným komfortom, aj keď tá váha ide značne hore...
Prepáč, topic som čítal len narýchlo takže som si nevšimol že sa zmenila osoba. Inak vyskúšaj si aj mužské a hlavne menšie ženské rámy. Mne je Ht Avalanche v mužskom Sku dobrý a mam vyše 175 cm, to Lko ti podla mňa musí byť veľké.
Napríklad
http://www.gtbicycles.cz/kola-2011-horska-pevna-avalanche-2-disc
http://www.gtbicycles.cz/kola-2011-damska-avalanche-2-gtw
L - dámske je približne také dlhé ako M-ko pánske, pričom je "len" o 11m vyššie
Takže na dĺžku by nemal byť problém, na výšku neviem, hodila by sa foto ako bola vysunutá sedlovka na danej veľkosti