viete mi kompetentny so skusenostami poradit novy HT do 3,5t €?
Mam aj nejakych adeptov, ale so ziadnym nemam skusenosti, totiz nikdy som na karbonovom ht nesedel.
Tu su moji adepti:
1. Haibaik greed RC 2011, 2. Merida 0.nine team-D 2010-2011, 3. Scott scale 10 - ale len 2010, lebo na 2011 uz posunuli metu moc vysoko..)
Merida mi co do vahy a komponentov vychadza na 1 mieste, ale je zaroven aj cca o stovecku drahsia ako dalsie dva biky - po prepocte komponentov sa mi ale zda, ze cenovo nema konkurenciu a ta stovka navyse je "smiesna". Potom Haibaik 2011 ma zas oproti scottu lepsie kolesa (cb cobalt), ale zase radenie ma komplet len xt (uz nie sram x.0), inac celkova vaha je u oboch uvadzana rovnako 9,3kg. Na meride a haibaiku sa mi pozdava aj ten "pruzny zadok - princip plochej pruziny", neviem ci to ma aj scott - merida to vola flex stay.. Neviem do akej miery je to funkcne, ale len s citania recenzie o tej meride som sa docital, ze to zas nie je az take prevratne, ako si na to merida robi velku reklamu.
Ostatne znacky som uz nejako moc neriesil, tak ak by bolo aj cosi zaujimavejsie, nebranim sa dalsim navrhom, ale najskor inklinujem k tym, co som uviedol.
Chcem to na dlhsie, preto hladam nieco lepsie, na com nebudem musiet po kratkom case nic menit. Nejdem to kupovat za plne ceny (ako asi nikto), ale porovnavajme to teraz s cenami, co su na pulte, aby to bolo vyvazene.
Dik za rady!
m.
posledný komentár: 29. 5. 2025 o 11:09
posledný komentár: 3. 4. 2025 o 20:23
Co poviete na kolesa CB cobalt vs. DT XR10 a hlavne na vidlu Fox vs. Magura. Kolesa su podla mna lepsie tie cobalty, ale vidlu by som zas radsej tu foxku - cisto kvoli sympatiam. Na radeni sram x0 vs xt mi az tak nezalezi. Samozrejme najdolezitejsi je ten ram, nerad by som z dovodu nekvalitneho ramu a jeho prasknutia ci ineho poskodenia dostal infarkt.
Ak mi niekto z Vas, co ste hovorili o skladani, vysklada do konca januara 2011 z fungel novych dielov (2011) toho scotta za 2600€, pripadne ten hai za 2200€, dajte mi vediet a urcite sa dohodneme!
A nezakladal by som si na tom aby môj vyskladaný bicykel mal rovnakú finančnú hodnotu ako sériový model... Je to o niečom inom.
najprv trocha zo siroka...su urcite veci ktore na tomto fore prevazuju...uz len ked som si precital tvoju otazku tak som vedel do velkej miery ake budu prevazovat odpovede...bolo mi jasne ze Haibaik bude zatrateny (vdaka bohu za tento nazor)...a takisto plati ze Meridu ti tu vela ludi urcite nedoporuci...nie je tu proste v oblube (funguje tu taky stereotyp...nechcem posudzovat ci je to dobre alebo zle...je to proste fakt)...takisto som vedel ze ti bude vela ludi radit si to vyskladat...a tak sa aj stalo...su to proste casto skuseni bajkeri ktori bajkami ziju a nekupili by si bajk "len tak z obchodu"...nechcem hodnotit tieto postoje ktore tu prirodzene prevazuju...ber to ako fakt...cloveku tu velakrat ludia velmi pomozu avsak velakrat to nevedie nikam...a len ta to zamota
...teraz priamo k tomu co riesis...ak vyberas naozaj len Haibaik alebo Scott...tak to ani nerozmyslaj a ber Scott...ak sa pohravas s myslienkov bajk poskladat tak to radsej 100 krat prever z kazdej strany...musis mat nejaky jasny dovod preco to robit - chciet mat nieco originalne, specificke komponenty, alebo ovela vyhodnejsiu cenu....musis tomu velmi rozumiet...inak do toho nechod...a to hovorim z vlastnej skusenosti...
Ta vaha sa mi vidi u Scotta realna a u Haibiku unreal. Vo vybave jednoznacne Scott vedie X0 vs. XT. Rozdiel vo vahe Cobaltov a XR10 bude +-60g v neprospech XR10 (obe su to 1600g kolesa)
A ci by to bol new stroj, LEGO alebo jazdenka, by zaviselo od aktualnej ponuky....
mato1: pokial si ty chces splnit svoj sen, tak ziadnu radu nepotrebujes, proste chod do toho!!!
Ved ked tu Meridu milujes, nie je co riesit
zo stránky Haibike:
Gewicht: ca. 1.360 g inkl. Sattelklemme
Na novom Scale sa mi nepaci vedenie brzdovej hadicky spodkom ramovej trubky (aj ked bowden je vedeny ramom), minulorocna verzia mala bowdeny a hadicku v jednom kuse a vedene spodkom hornej ramovky.
Inak suhlas.
pri kompletke vyberieš a buď pomeníš alebo proste jazdíš, pri skladačke to dáš tak ako chceš a to presne..
záleží či si ideš plniť sny a predstavy alebo chceš proste jazdiť.. a hlavne či máš predstavu ako má tvoj bike vypadať
To by si na ofic. strankach a v katalogu dovolili pisat vahu 9,3, ak to ma napr. az 9,5 kg? Kurna, tak to by ma teda riadne nasralo, keby som az doma na vahe zistil, ze mam o 20 dekov tazsi bike, ako maju oficialne uvedene!
Nemozem najst na stranke hai udaj vahy ramu na ten karbonovy greed. Kde ste to tam nasli? Ak si do svojej tabulky nahodim hmotnost ramu 1360g, vychadza mi potom celkova vaha greeda RC bez pedalov az okolo 9,5kg. Tych 1360g na karbonovy ram sa mi zda byt strasne moc - nie je to nahodou vaha skor nejakeho hlinika?
Len tak na okraj, nukaju mi este Ghosta (tiez je to nemec), takze predpokladam, ze Ghost a Hai bude asi za jedno..
Ad karbónový rám od Haibike: 1. odkaz cez Google - http://www.haibike.de/index.shtml?rahmenkits. A prečo je taký ťažký? No preto, lebo ľuďom často stačí "lacný karbón na XTR", no ako bolo spomenuté, nie je karbón (alebo iný matroš rámu) ako karbón... Tam sa taktiež ukrýva časť sumy navyše.
nebude to skor ten 1220g, bez toho "plus"? Lebo ak je to ten 1360g, ten bike mi vychadza az cez 9,6kg, co je tera uz sakra rozdiel a to mozem ist radsej rovno do scale 20 (9,7kg) a budem to mat este lacnejsie jak hai! Casom uz len mozno vymenim tie "olovene" kolesa a budem spoko..
Musim asi oslovit priamo nejakeho vlastnika hai, ci tie vahy sedia, lebo toto by ma teda dost vytocilo! Nema tu niekto hai?:) Sakra, je v tom bordel..