chcel by som sa poradit, rozmyslam nad upgrade-om z mojeho sucasneho Kellys Gate 10 rocnik 2015 na nieco novsie.
Uvazujem momentalne o konkretnom modeli CTM Rascal 4.0 - 2023 velkost XL.
Chcel by som za bajk minut maximalne nejakych 1300 EUR. Moja vyska 194 cm a vaha 106 kg.
Co si myslite o tom Rascale 4.0 ? Je to dobra volba, pripadne viete mi odporucit nieco lepsie v podobnej cenovke a dostupne na eshopoch ?
jazdievam lesy aj asfalt.. v lese ale žiadne šialenstvá
Vdaka pekne za vsetky rady a pripomienky.
ešte mám jeden bajk ku premýšľaniu: Kellys Gate 90 veľkosť rámu L.. ak by bol v cene okolo 1400-1500€ oplatilo by sa do neho ísť, veľkosť by bola fajn? -- mensi update asi kaslem na Kellys lebo co pozeram geometriu noveho L modelu s mojim co mam tak ram vyzera byt o cosi mensi dokonca co uz bude asi dealbreaker pre mna
Osadenie je velmi podobne ako na 4.0, je tam navyse teleskopka. Ale brzdy su zakladne ako na 3.0.
Kellys aj CTM maju svoje uchylky. Pri CTM je to cisto vizual, co moze niekomu vadit a niekomu nie.
Pri Kellyse ale casto vidiet velmi podivne sirky rafikov. Tu mame na tazkom nezavodnom XCcku pri MOC 1899 21mm na 2.25 plaste. Gravelovy Soot 50 ma 17mm, Soot 70 ma 24mm (oba 1.5 plaste). Trailove HT Gibon 30mm ma 2.35.
Teraz rozmýšľam akú tak môže mať hodnotu môj starý Kellys Gate 10 2015ka.. s novou kazetou, prevodnikom, reťazou no spotrebné súčiastky boli menené vždy podľa potreby..
a starý bajk by som posunul zhruba za 300-400€, podla stavu (nový stál 800€ čo som sa pozeral)
https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/prislusenstvo/rychloupinaky-a-pevne-osky/shimano-e-thru-zadna-os-12x148-mm172mm.html
Shimano E-Thru zadná os, 12x148 mm/172mm
36,99 €
MOC 42,99 €ak máš multiklúč tak si to vieš ľahko odmontovať
Podla mna nalepsi bike cena/komponenty.
Troska mi nesadla velkost lebo som zvyknuty na 19" ramy a tento Rascal ma 20" , cize je mi malinko velky ale niak to neprekaza pri jazde ani zosadani.
Asi po mesiaci som pichol dusu na trni , troska ma sokovalo ze tam bol namontovana 300g dusa Mitas , sice je hruba ale ta vaha.
Plaste mi tiez moc nesedia trailove WTB Ranger Fast Rolling skor nieco lahsie a XCckove ako Scorpion H alebo Racing Ralph = jazdim rovinu , polia , luky , lesy.
Brzdy tiez suprove , co vo vacsine bajkov maju mt200.
to bude isto stačiť na teleskopku - ideálne nejakú 125mm alebo 150mm - a to beriem do úvahy aj mierne zahnutie sedlovej trubky a aj úchyty na košík
prípravu na vedenie kabeláže vnútrom má tiež - ten Qayron
ale mne osobne sa páči viac hliniková verzia - tam je to vedenie všetko vnútrom čo vyzerá lepšie ale to je už vec vkusu
Qayron je zaujimavy, no ten pomer cena/vykon ma od Rascalu daleko. Ak ti teda ide len o to aby si mal rozumnejsiu velkost, tak trh dnes ponuka zaujimave kusky. Ocelovych je pomenej, no obcas sa najdu (i ked je to skor styl agresivnejsich HT ako Qayron Spyro CrMo)