Ahojte chcel by som si kupit svoj prvy celoodpruzeny bicykel. Mozete mi poradit aky kupit pripadne na co sa mam zamerat? Rozpocet do 2000. Chcem na nom jazdit na triaily tak aby to aj vydrzalo nejake skoky, korene kamene a tak a mal by to byt bezne dostupny bike z obchodu ktory sa da ist vykusat. Bike budem pouzivat prevazne v Malych Karpatoch. Dakujem za rady.
Haha pozerám na foto a fakt to tak vyzerá. Je to iba optický klam, reálne su pekne vycentrované.
Odhadujem, že narážka bola na natočenie podľa horizontálnej osi, nie zarovnanie s kolesom.
Brzdové páky na foto vyzerajú byť natočené prakticky horizontálne, riadidlá bez upsweep-u.
Väčšina ľudí to jazdí natočené dolu v 25 až 45 stupňovom uhle (brzdové páky), a aj riadidlá mávajú pootočené tak, aby mali aj nejaký upsweep (natočenie do hora).
uz chapem preco sa tu ludia pytaju na to v akom stave pride bajk ci zlozeny a pod. ked vidim ze aj imbusovy kluc niekomu doma chyba. toto je iba konstatovanie, dufam ze to nevyvola flame. pisem to preto, lebo je treba sa pripravit na to ze s bikom, obzlast celoodpruzenym su starosti a niektore servisy napr v ba maju v cenniku za rozpojenie retaze v rychlospojke sumu 12e. co je 5 sekundovy ukon naradim za 5e.
uz chapem preco sa tu ludia pytaju na to v akom stave pride bajk ci zlozeny a pod. ked vidim ze aj imbusovy kluc niekomu doma chyba. toto je iba konstatovanie, dufam ze to nevyvola flame. pisem to preto, lebo je treba sa pripravit na to ze s bikom, obzlast celoodpruzenym su starosti a niektore servisy napr v ba maju v cenniku za rozpojenie retaze v rychlospojke sumu 12e. co je 5 sekundovy ukon naradim za 5e.
Dnes to už nie je ako kedysi. Všetko si si spravil doma. Dnes ľudia nevedia ani prehadzovacku vyladiť a to pohon 1x12 sa ladí ako víno.
tak hej no ina vec je natocenie rajd (oni su zrejme stocene aj preto aby sa bajk lepsie/bezpecnejsie naskladal do krabice neviem). ani ja by si som predsa neskladal bajk do krabice s rajdami stocenymi tak ze su pri svojom rise v maximalne moznej vyske. to je to iste ako ze sedlovka je zasuńuta do ramu a povazovali by sme to za nieco na co treba "specialne" naradie ktore bezne doma nemate. na prehazku su specialne pomocne tools ako napr ten plastovy chain gap tool a okrem ineho je tam viac skrutiek ktore aj nieco "robia" a nielen utahuju ako tie na predstavci. takze chapem ze toto moze robit niekomu problem.
- otocis bike na rajdy
- zavesis niekam za sedlo, niekto ma hrazdu, niekto hojdacku pre deti, niekto zahradu so stromom, ... alebo das metlu medzi dve stolicky tak aby prechadzala trojuholnikom ramu
- poprosis niekoho nech ti pomoze a drzi bicykel so zadnym kolesom nad zemou
35 rokov som nemal stojan a zvladal som si nastavit radenie i poskladat biky, pravidelne servisovat
Ja som v panelaku 🙂 Servisujem si takmer vsetko sam ale prehadzku davam do servisu. Je to 5€ vydavok a robia mi to tam bezne na pockanie. Mne to za to stoji.
Trochu dost som s tymi rokmi ustrelil, myslel som 25
Tiez som bol vzdy v panelaku a problem som nemal. Bike otocis na rajdy hocikde. Niekolkokrat som este ako zaciatocnik ladil salter na biku opretom o stenu. Potocit srobkou, zdvihnut bike aby bolo koleso nad zemou, potocit pedalmi, lepsie/horsie a upravit. Tiez otazka chvilky. To iste brzdy, tam tiez stojan nepotrebujes. Dat dole tlmic alebo nebodaj vidlicu s biku a opriet niekam bike to uz bolo nieco ine, ale tiez sa to dalo, stacila stolicka. Vsetko mozne bez stojanu - skratenie stlpiku vidlice, servis vidlice, vymena lozisk, vypletenie a vycentrovanie kolies. Par bikov komplet postavenych bez pouzitia stojanu len s multiklucom, klucom na hollowtech, listom pily na kov, kladivom, klucom na kazetu a kliestami na bowdeny/lanka. Kolkokrat netreba ani frezovat plochy. Vyhodou potom je ze nemas problem plno veci pomerne rychlo fixnut mimo civilizacie.
Pisem to len aby pripadni zaciatocnici nenadobudli mylnu predstavu ze bez stojanu musia davat vsetko robit do servisu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Haha pozerám na foto a fakt to tak vyzerá. Je to iba optický klam, reálne su pekne vycentrované.
Odhadujem, že narážka bola na natočenie podľa horizontálnej osi, nie zarovnanie s kolesom.
Brzdové páky na foto vyzerajú byť natočené prakticky horizontálne, riadidlá bez upsweep-u.
Väčšina ľudí to jazdí natočené dolu v 25 až 45 stupňovom uhle (brzdové páky), a aj riadidlá mávajú pootočené tak, aby mali aj nejaký upsweep (natočenie do hora).
Dnes to už nie je ako kedysi. Všetko si si spravil doma. Dnes ľudia nevedia ani prehadzovacku vyladiť a to pohon 1x12 sa ladí ako víno.
- zavesis niekam za sedlo, niekto ma hrazdu, niekto hojdacku pre deti, niekto zahradu so stromom, ... alebo das metlu medzi dve stolicky tak aby prechadzala trojuholnikom ramu
- poprosis niekoho nech ti pomoze a drzi bicykel so zadnym kolesom nad zemou
35 rokov som nemal stojan a zvladal som si nastavit radenie i poskladat biky, pravidelne servisovat
Tiez som bol vzdy v panelaku a problem som nemal. Bike otocis na rajdy hocikde. Niekolkokrat som este ako zaciatocnik ladil salter na biku opretom o stenu. Potocit srobkou, zdvihnut bike aby bolo koleso nad zemou, potocit pedalmi, lepsie/horsie a upravit. Tiez otazka chvilky. To iste brzdy, tam tiez stojan nepotrebujes. Dat dole tlmic alebo nebodaj vidlicu s biku a opriet niekam bike to uz bolo nieco ine, ale tiez sa to dalo, stacila stolicka. Vsetko mozne bez stojanu - skratenie stlpiku vidlice, servis vidlice, vymena lozisk, vypletenie a vycentrovanie kolies. Par bikov komplet postavenych bez pouzitia stojanu len s multiklucom, klucom na hollowtech, listom pily na kov, kladivom, klucom na kazetu a kliestami na bowdeny/lanka. Kolkokrat netreba ani frezovat plochy. Vyhodou potom je ze nemas problem plno veci pomerne rychlo fixnut mimo civilizacie.
Pisem to len aby pripadni zaciatocnici nenadobudli mylnu predstavu ze bez stojanu musia davat vsetko robit do servisu.