eee... a zas sme tam kde vždy... si si naozaj istý, že určite chceš hardtailový XC závoďák?
ad Merida: na bežné jazdenie bežného človeka je 80 mm odpruženia relatívne dosť málo (čo jazdíš teraz?), niečo veľmi porovnateľné, s karbónovou zadnou stavbou a za menej šušňov: http://www.suncycle.sk/index2lapierre.php?nazov=RAZZER%20Carbon%20X9%20D&id=1109 (a máš to na SRAME)
ad Scott: za rovnako peňazí sa dá mať viac muziky
pokiaľ naozaj chceš HT XC závoďák (ktorý ti je ak nepretekáš na 2 veci) tak davhanove tipy celkom podporujem
... pozerám, že tak pred 3/4 rokom si zháňal vidlu a bol si v stave v niektorých oblastiach ešte dosť nevedomom, takže predpokladám, že naozaj nepretekáš, nuž ti to poviem asi takto... 80 mm zdvih na rekreačné/turistické/amatérske jazdenie je málo (to je aj tá tvoja Merida, aj ten Pells čo som ti dal hore link - ale dá sa na oboch prestaviť zdvih na 100), určite chceš viac! keďže v profile nemáš, odkiaľ si, nemôžeme ti poradiť s ohľadom na miestne podmienky, za tie peniaze môžeš mať slušného XC/XM fulla
matt aj Zesty 914 je very najs, strieborná im celkom pristane (ale ako zavalil tmax, biely Lapierre mi ide k srsti)
s tvojich navrhov je na tom lepsie asi merida.vcera som cital test v ivelo.2/09 a skoncila so znamkou 9 z 10 ale kupoval by som ju az v auguste-nizsia cena.
boli tam nejake navrhy od canyonu ktore sa mi tiez pozdavaju-urcite lepsie ohadzanie ,ramy porovnatelne...
Z môjho pohľadu sa má vec takto:
- Merida: 80mm stačí, *ebať 100-vku,
- Scott: mal som pre ne slabosť, no odkedy sedlám Meridu, všetko je inak
- Canyon: ak nemáš možnosť odskúšať, neriešil by som,
- Lapierre: veľmi pekné, ale niečo im chýba (a to som France positive),
- kuk aj Pells, ohľadom vidlice platí to isté ako pri Meride.
Ak to ma byt stroj na zavody a XC okruhy, tak sa da prezit aj 80 mm, ale nepoznam nikoho, kto by povedal, ze 80 mm je dostatocny zdvih. Podla mna je posun v komforte medzi 80 a 100 mm znatelny.
Jezus no promiň. Ja vozím osemdesátku a mindrák z toho nemám. Keď to v zadku nepruží móžem prdieť na rady tipu osemdesát je málo. Vytrasený kapánek budeš aj tak. hehe
vsetky nove RS od tory vyssie sa daju prestavit na 100mm staci vytiahnut spacer.niektore idu az na 120mm... mas to vyriesene ja som rebu 08 hodil az na 115mm
tak nemas co riesit
Ja len furt nechápem, ze tu porovnávate bajk s top karbonovým rámom a nejaké viacmenej priemerne Al rámy, ktoré sa svojimi parametrami Scottu moc nepribližujú. Na tomto fóre bolo uz viackrát spomenuté, ze základom bajku je rám a zvyšok sa uz dá hocikedy vymeniť.
P.S. k tomuto príspevku radšej svoj podpis nepridám
Na tomto fóre bolo uz viackrát spomenuté, ze základom bajku je rám a zvyšok sa uz dá hocikedy vymeniť.
... a furt sa nájdu nejakí, čo tomu neveria! A po podaktorých mojich odporúčaniach som tiež už zvažoval že zruším podpis, lebo som bol obvinený zo (zle) skrytej reklamy.
To si potom môžme podpis skryť viacerí. Každý bude viac menej obhajovať "svoju" značku, aká je dobrá atď. Z toho vyplýva, že každému sedí iný bike a takmer všetky značky (rozumieme sa snáď, o akých je reč) robia kvalitné biky.
Takže radím, sadni si na nejaké biky a ten, ktorý ti bude najlepšie sedieť, vezmi. Ja som kupoval bike bez znalostí (vedel som len, že chcem 27 prevodov a tým pádom Deore), no sadol mi perfektne.
Je to vlastne normálne že paprču do ohňa som schopný dať za to, na čom jazdím, alebo čo som mal aspoň požičané na vyskúšanie. Koniec koncov, dobrať sa k výberu konkrétne LP nebola celkom jednoduchá cesta... a výber Pellsu bol o tom, že som behal týždeň po BA, skúšal biky a kecal s predavačmi, až som v Podunajských sadol na Razzera (tiež som mal "Deore minimum") a zrazu som mal pocit, že to je ono. Oproti napr. GT Avalanchu zavážil viac chrtí posed - keďže to bol prechod zo žiletky tak sa asi niet čomu diviť.
No a keď radím, tak odporúčam len z toho, čo som osobne mal pod zadkom, čo je myslím normálne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
su aj lepsie moznosti.. aspon co sa tyka ohadzania biku...
http://www.canyon.com/mountainbikes/bike.html?b=806
alebo
http://www.canyon.com/mountainbikes/bike.html?b=805
par susnov nad 2k
http://www.suncycle.sk/index2lapierre.php?nazov=PRO%20RACE%20400&id=987&extra=9
ad Merida: na bežné jazdenie bežného človeka je 80 mm odpruženia relatívne dosť málo (čo jazdíš teraz?), niečo veľmi porovnateľné, s karbónovou zadnou stavbou a za menej šušňov: http://www.suncycle.sk/index2lapierre.php?nazov=RAZZER%20Carbon%20X9%20D&id=1109 (a máš to na SRAME)
ad Scott: za rovnako peňazí sa dá mať viac muziky
pokiaľ naozaj chceš HT XC závoďák (ktorý ti je ak nepretekáš na 2 veci) tak davhanove tipy celkom podporujem
... pozerám, že tak pred 3/4 rokom si zháňal vidlu a bol si v stave v niektorých oblastiach ešte dosť nevedomom, takže predpokladám, že naozaj nepretekáš, nuž ti to poviem asi takto... 80 mm zdvih na rekreačné/turistické/amatérske jazdenie je málo (to je aj tá tvoja Merida, aj ten Pells čo som ti dal hore link - ale dá sa na oboch prestaviť zdvih na 100), určite chceš viac! keďže v profile nemáš, odkiaľ si, nemôžeme ti poradiť s ohľadom na miestne podmienky, za tie peniaze môžeš mať slušného XC/XM fulla
matt aj Zesty 914 je very najs, strieborná im celkom pristane
s tvojich navrhov je na tom lepsie asi merida.vcera som cital test v ivelo.2/09 a skoncila so znamkou 9 z 10 ale kupoval by som ju az v auguste-nizsia cena.
boli tam nejake navrhy od canyonu ktore sa mi tiez pozdavaju-urcite lepsie ohadzanie ,ramy porovnatelne...
- Merida: 80mm stačí, *ebať 100-vku,
- Scott: mal som pre ne slabosť, no odkedy sedlám Meridu, všetko je inak
- Canyon: ak nemáš možnosť odskúšať, neriešil by som,
- Lapierre: veľmi pekné, ale niečo im chýba (a to som France positive),
- kuk aj Pells, ohľadom vidlice platí to isté ako pri Meride.
K meride treba dokúpiť ešte nejaké tie bambusové špagátiky.
tak nemas co riesit
P.S. k tomuto príspevku radšej svoj podpis nepridám
... a furt sa nájdu nejakí, čo tomu neveria! A po podaktorých mojich odporúčaniach som tiež už zvažoval že zruším podpis, lebo som bol obvinený zo (zle) skrytej reklamy.
Takže radím, sadni si na nejaké biky a ten, ktorý ti bude najlepšie sedieť, vezmi. Ja som kupoval bike bez znalostí (vedel som len, že chcem 27 prevodov a tým pádom Deore), no sadol mi perfektne.
No a keď radím, tak odporúčam len z toho, čo som osobne mal pod zadkom, čo je myslím normálne.
myslim, ze uz davnejsie scott kupili svajciari...