zdarec chlapi, rozhodol som sa kupit si novy bike , a neviem sa nejak rozhodnut , respektive zvazit si ci su na tom bajku celkom solidne suciastky, a ci cena odpoveda kvalite
no som dosiel po tyzdni k PC, a co som pozeral, tak celkom som zacal uvazovat uz o vidle ROCK SHOX TORA 302SA, AIR/HUILE, TURNKEY LOCKOUT A BLOCAGE, 100 co mi odporucate, a zvysok ostane ta merida tfs 500d , len by ma zaujimalo kolko moze cca stat vidla > ROCK SHOX TORA 302SA, AIR/HUILE, TURNKEY LOCKOUT A BLOCAGE, 100 kedze to nikde nemozem najst
a kolko stoji ten shit suntour SR co je na tej merde, ze by som sa u obchodnika nedobabral s cenami, pretoze tiez to nikde nemozem nejak zohnat
taký ako na pôvodnej, a nastaviť to u U-Turn ide, u 318 neU-turnovej nejde (tá má 100) a u 302 ide (85-100-115)
tá Merida má ale zdvih len 80, to bude dosť hádzať, dnes sa 80 mm zdvihy používajú len pri extrémnom chrtení (XC, kratšie trate), je to vyložene závodný zdvih
či tá geometria rámu vstrebe aj 100 mm toť otázka pre niekoho iného
mam tiez tu meridu, 90kg, a som spokojny az na tu vidlu ktoru chcem menit (tento rok uz asi nie) chcem uz nieco lepsie a tak som sa rozhodol pre Rebu Team, Sused mi robi v predajni Meridy (MBS Sport) v BB a vravel ze aj ked je ram robeny na 80mm zdvih tak 100m v pohode zvaldne
Poplock je dobry, ak chces sprintovat po ceste, ci do kopca alebo v stoji. Lepsie sa to ovlada a rychlejsie nez len na vidlici. Ak nepotrebujes jazdit rychlo, tak nema vyznam. Aha, este pri protivetre nie je na skodu, ale tiez len za predpokaldu ze chces ist rychlejsie, ako vietor dovoluje.
Je pravda, ze marzocka je cca. o pol kg tazsia ako roxka, ale nesuhlasim s nazorom, ze kvalita sla dolu H2O. Ja osobne, ked som jazdil HT, tak som siel radsej do tazsej Bombery s LO 100mm /sice nie na riaditkach/, ako do Roxu, nakolko je to mohutna vidla a nieco vydrzi. Nebanoval som 3 roky, kym som bike nepredal. Okrem dofuknutia mi na pravidelnej udrzbe nemenili nic. Nemuseli. A to som ju nesetril aj s mojimi 90timi kg. Naopak kamos spolubiker, ktory absolvoval 80% spolocnych trekov, musel na Roxe menit 2x tesnenie. Je to o tom, ze niekto ide vyslovene na vahu /potom je to urcite o dalsich vydajoch/ a niekto na funkcnost a trvanlivost.
Ps.: nie nadarmo sa super lahke Sid-ky po kazdych zavodoch repasnu...
bikerminko: ja mám 70 kg a to je skôr moje maximum ako nejaký typický stav takže 0,5 kg na vidle sa mi fest hodí a neopotrebúvam ju ako ťažký jazdec, takisto nemám problém ani s kolesami "do 80 kg hmotnosti jazdca"
tuleňochrt
Tak potom si sa mal asi naskôr opytat, kolko vazi dotazovatel a nenukat mu hned lahsie od nie o moc tazsieho. Co vyhovuje tebe, nemusi inemu a naopak. Ja som napisal svoj nazor a zaroven som vysvetlil aj dôvody. Nehadzme "do zita" veci - "ako kvalita isla dolu H2O", len preto, ze je to tazsie, citis k tomu averziu, alebo jedna pani povedala...
poplock je pre mna urcite vyhra, teraz mam zamykanie na korunke a pouzivam to dost casto, raz som sa uz kvoli uzamikaniu/odomykaniu skoro vyjekabatil, takze poplock urcite musi byt
cim viac citam fora o vidlach tym viac ma to vedie k Epiconu od Milana ale na druhej strane RS je RS
inak, trebars na tej tore s poplockom je na vyber nejaky zdvih, ten sa nastavuje na vidlici pomocou nejakeho ventilu alebo ako to funguje? o tom biku som rozhodnuty ze by som ho vzal , ale ked je tam vidla 80 tak by som tam chcel dat 80tku v pripade tory 85 mm
zdvih sa da upravit len vnutornym zasahom (teda ak myslis tu Toru Solo Air), pri objendavke musis udat aky zdvih chces
zdvih "z vonka" je mozne len na verzii U-turn ale ta nieje vzduchova ale pruzinova
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a kolko stoji ten shit suntour SR co je na tej merde, ze by som sa u obchodnika nedobabral s cenami, pretoze tiez to nikde nemozem nejak zohnat
myslim ze to je ona, inak este mi poradte aky zdvih by mal byt, alebo to ide na tej vidle nastavit?:)
tá Merida má ale zdvih len 80, to bude dosť
či tá geometria rámu vstrebe aj 100 mm toť otázka pre niekoho iného
ram to vydrzi bez najmensich problemov ..
tak co by si odporucil? urcite chcem nieco so vzduchovym pruzenim a uzamykanim na riaditkach
reba sl nema poplock a recon je uz skoro za cenu tej Reby ale je len soloair a tiez nema poplock
Ps.: nie nadarmo sa super lahke Sid-ky po kazdych zavodoch repasnu...
tuleňochrt
cim viac citam fora o vidlach tym viac ma to vedie k Epiconu od Milana
zdvih "z vonka" je mozne len na verzii U-turn ale ta nieje vzduchova ale pruzinova