ahojte, kto mi vysvetlí aký je rozdiel medzi horskými bikmi MTB a MTB XC, co je XC?? Doteraz som mala obyčajný horský, no chcem nový, lepší.. Vyhliadla som si Kellys magnus blue model 2008. Aký rozdiel okrem rámu je v bikoch s označením XC ??? Používať sa dajú rovnako, ako horské biky,či nie??? Nesmejte sa mi , som v tomto trošku laik, ale chcem vedieť všetko, kým niečo kúpim..ďakujem moc....
Ahoj Adulka noo pozrel som si stranku kellys-u a MTB resp MTB XC je len ich vnutorne rozdelenie .. vsimni si ze su odstupnovane podla ceny a teda aj kvality ;-] cize ano pouzivaju sa rovnako ;-]
MTB- vo všeobecnosti horská cyklistika
MTB XC, DH, AM, EN ........ su jednoduchšie povedane kategorie.
HT- hard tail, pevný rám, pevná vidlica alebo odpružená
FULL- odpružený aj v predu aj vzadu
SOFTAIL- neviem to poriadne vysvetli ale tiež pruží vzadu
noo, je tam rozdiel hlavne v geometrii-ako napisal quasco. Ked som si ja kupoval Kellys pred dvoma rokmi, skusal som ten magnus, ale zobral som nakoniec quartz z triedy mtb, studentske prijmy nevystacili:)) A hlavny rozdiel som citil v dlzke hornej ramovej trubky, rada xc je viac "natiahnuta". U magnusa mi sedela velkost 19,5" a u quartza to bola 21,5ka. a som s nim spokojny...ta geometria je podla mna v pohode...
pobehaj si este obchody, pokukaj po nete....kellys ma mozno tu vyhodu ze ich ramy malo kto moze a preto to kompenzuju celkom dobrou vybavou...kde zase pri lepsich znackach mas seriozny ram, ale zase usetria pri lacnejsich modeloch na komponentoch...lenze podla mna zaklad je poriadny ram...pride mi to ako lakat klimatizaciou na fabiu...ja byt tebou do kellysu nejdem...tot len moj skromny nazor
ale ten magnus ma myslim v pohode ram, no prave som pozeral tu ponuku a mam taky pocit, ze kellys ide z roka na rok dolu vodou (myslim dizajn).... a nemaju aj minulorocne modely? davaju na nich dobre zlavy.....to by bola najlepsia volba (aspon pre mna:))
A čo hovoríte na Meridu MATTS TSF 300-V a MATTS TSF 500-V ?? Ešte tieto sa mi zapáčili..Chcem bike max. do 20.000 Sk, zbytočne mi je drahší.. Tie dámske nechcem.
V pohode....ked tak na to pozeram, keby som kupoval teraz bike, tak zoberiem asi tu meridu 300-V, keby este mala vzadu prehadzovac deore tak nevaham...ma ho 500V, ale je o 4000 drahsi...
TFS Špeciálne tvary hliníkových trubiek zo zliatiny 6061 rámov Matts TFS sú dosiahnuté mechanickým formovaním. Získate tak kvalitný rám za priaznivú cenu. HFSTrubky rámov Matts HFS z hliníkovej zliatiny PROLITE66 sú tvarované vysokým tlakom horúceho oleja, tzv. hydroformingom. Výsledkom sú rámy s vynikajúcimi jazdnými vlastnosťami a nízkou hmotnosťou.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
MTB XC, DH, AM, EN ........ su jednoduchšie povedane kategorie.
HT- hard tail, pevný rám, pevná vidlica alebo odpružená
FULL- odpružený aj v predu aj vzadu
SOFTAIL- neviem to poriadne vysvetli
info http://www.amulet.cz/cz/detail.asp?PiD=22640007
damsky, ale nie je to ani ruzovy, ani s kvietkami...
http://www.gtbicycles.com/cze/eng/Produ ... tain/#5692
HFSTrubky rámov Matts HFS z hliníkovej zliatiny PROLITE66 sú tvarované vysokým tlakom horúceho oleja, tzv. hydroformingom. Výsledkom sú rámy s vynikajúcimi jazdnými vlastnosťami a nízkou hmotnosťou.