cenový strop 26000,-sk
jednoznačne chce fulla a jedine použiteľné čo som našiel, na čom by sa dalo jazdiť je toto: http://www.merida.sk/prodej/am-500-d-08
viete ešte o niečom podobnom v tejto cene? (ale nedavajte mi tu bajky do 30k... cenovy strop bol určený)... alebo je toto najlepšia voľba?
posledný komentár: 15. 3. 2015 o 11:27
Canyon Spectral AX 9.0:
http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/index.html?b=88
LP Zesty 314:
http://www.suncycle.sk/index2.php?nazov=ZESTY%20314&id=738&extra=9
ale máju ho len vo velikosti M(18) tak sa chcem spytat ci mi nebude velky ak meriam 175 cm
viem ze to trochu blbá otazka ale ak ma niekto takyto bike mohol by mi poradit. Dakujem
Ved zakladatel to***** ma cenovy strop 26 tisic.
To vy ste OT.
ale máju ho len vo velikosti M(18) tak sa chcem spytat ci mi nebude velky ak meriam 175 cm
viem ze to trochu blbá otazka ale ak ma niekto takyto bike mohol by mi poradit. Dakujem
mal by ti byt akurat
Martinux, zo Zestym máš pravdu, a kým sa Canyonu nevypredali Spectraly AX tak som silne uvažoval nad ním, ale nie zrovna nad najdrahšou deviatkou. Ten rám by bol slušný základ a taký obhoz ako je na 7ke by som v pohode prežil (a cena 7ky a Zestyho je podobná). Isteže by tu bola možnosť nechať si poslať len rám, to by šlo, len problém je, že za 300 ojro "obhoz" nezoženieš!!!
Nerve AM 8 SE by sa zmestil do budgetu, keby bol, ale je ťažší o kúsok ako Zesty (hoci vieme že s katalógovými hmotnosťami je to diskutabilné) a tá zadná stavba bude mať u Zesty tiež asi viac chrtie charakteristiky. Pre mňa by bol Spectral asi ideálny kompromis medzi maratóncom a "neviem, do čoho idem", unfortulately, nie je k dispozícii.
edit:
obrázok canyon nerve xc 2009
The Canyon best seller now with 120mm rear travel. Internal cables, high-class suspension elements and a balanced geometry make this bike a universal winner. If you want to use it for long tours on single track, steep climbs or technical descending – the Nerve XC is always fun and offers optimal riding security. The Formula brakes always guarantee best braking performance – but who wants to brake with this kind of bike?
120/120 u maratóncov bola otázka času (to chýba X-Controlu k tomu aby bol mojím No. 1 favoritom), predsa len to nie je okruhové XC, kde sú technické úseky aj keď ťažké, ale krátke, a vyložené svinstvá typu erózne ryhy zasraté lístím s ukrytými prekvapeniami a pod. sa tam nevyskytujú, a kde ti možnosť presedieť časť dlhého zjazdu na prdeli ušetrí nejaké tie sily
menší zdvih je síce rýchlejší, ale potrebuje lepšieho pilota
toto nebude ľahký výber...
Ja mam GT Force3 velkost L (20) a moja vyska je 180 cm. Myslim ze ti bude dobry.
noooo ono Zesty na maraton z bikov so zdvihom 140mm je velmi OK a mne vyhovuje, otazka je ci 140 zdvihu je to prave orechove (podla mna celkom ano ale 10kg bike pri 140mm je celkom vyzva
Podobne je to aj s vidlou - pri výšľape v teréne sa neosvedčilo zapnúť lockout, pretože odomknutá vidla zlepšuje stabilitu a napr. sčasti eliminuje dvíhanie na zadné... a ešte ak môžeš znížiť zdvih tak je to plus, ale pri "vysokozdvižnej" vidle to pri každom zábere "zacestuje" o nejaké tie mm viac ako nejaká 100-120 mm vidla, čo stojí pár joulov.
Proste je to o niečo menej svižné.
Samozrejme že sa nájdu aj výhody, môžeš si viac dovoliť, odpúšťa to väčšie jazdecké chyby, proste ten hardware ťa podrží viac ako ortodoxné chrtidlo.
Koniec koncov sú aj AM maratóny