Caute, rozmyslam nad nejakym AM okolo 2000€ a narazil som na tuto vecicku. Doteraz som bol rozhodnuty pre Lapierre Zesty AM 327, ale pri RM u mna zahrala nizsia cena a teleskopka.
Recenzie na Blizzard su taktiez schopne a tak by som sa chcel este poradit s vami, co si o tom myslite, popr. ak mate chut ponuknite nejaku alternativu.
Dik za rady
Ten hlavový uhol ma nejako extra neobmedzuje.Keď si niečo netrúfnem zjazdiť,radšej zosadnem,nepotrebujem sa dokaličiť.Chod tej RS Revelation je parádny.Tak isto zadný Monarch fachčí praparádne.To čo som na Spešli nikdy nedal teraz dávam ľavou zadnou.Skôr mi vadí,keď šlapeš do poriadnej stojky,tak ťa dvíha na zadné,musíš pracovať s ťažiskom.Tento istý problém som mal aj pri Spešli.Ale pri troche šikovnosti sa to dá zvládnuť.Tie deorečka čo tam dali som menil za XT a dopredu som hodil 203mm xt ice tech kotúč.Plášte papieráky tiež plánujem meniť a vytiahnuť duše.Bol som sklamaný zo sedlovky.Stále sa mi zasekávala v najnevhodnejšiej chvíli.Tak ma to nasralo vytiahol som ju von a skontroloval tlak.Total podhustená.Nafuňal som ju na správny tlak a ide bezchybne.Popri tom som jej skrátil hadicu o 20cm.Vraj sú už vypredané,treba zavolať do Slogeru či ešte dovezú alebo počkať na 2016 modely.
Aktualna sprava o dostupnosti Blizzarda 90 27,5: Bike je momentalne naozaj vypredany, v piatok mi maju dat info, ci este bude dostupny a ked ano, tak kedy. Potom dam samozrejme vediet.
Zdravím Vás som tu nový a chcem sa opýtať .Uvazujem kúpiť svoju prvú fullku a vyberám medzi specialized Camber 29 (21ram), alebo rockmachine blizzard 70-29 (21ram). Výšku mám 192 a váhu 115. Hlavne by som sa opýtal Taliho prečo mu ten specialized nevyhovoval,alebo čo by ste mi poradili niečo iné v podobnej cenovej relácii. Vďaka
lichtig2 Brate ja som mal camber 26" a bol to modelovy rok 2011.Hlavný rozdiel teraz je vo veľkosti kolies,ale predovšetkým v tuhosti rámu ale najma v tlmiacich prvkoch ktoré sú oproti speslu 100a 1.Tak jasné,že by ma niekto "vybehal" keby ide na mojom starom bajku a ja na blizzarde.Jazdenie je hodne o technike,ale mne ako menej skúsenému bajkerovi nový RM Blizzard hodne pomohol.Už začíname s partiou jazdiť príšerné "krkahaje"A to by som na starom Spesli nedal,teraz to jazdenie dostalo inú dimenziu..To asfaltové jazdenie po ofiko cykotrasách som zanechal hneď na začiatku,tam horský bajk nepatrí.Takémuto bicyklu musíš dať nažrať ako sa hovorí.A čo sa týka 29" to už by bola premňa asi moc veľká "kobyla" tých 27,5" je myslím tak akurát.
Dik tali,skúšal som aj ctm ale robia len malé bicykle (pre mna),vyzeral som na ňom ako kacka v malom kočiary,cítil som sa na ňom stiesnene . Na cambery som sa cítil úplne v pohode ,ale skúšal som ho len pred predajnou a rockmachine som neskúšal ,lebo mali veľkosť len 19 a to by mi bol maly a nechcel som si pokaziť prvý dojem z jazdy tak uvidime
Chýba ti na ňom niečo, alebo čo by si zlepšil? Ako je to s tými uhlami - našiel si niečo kde by ťa obmedzovali? A ešte mám otázku aké sú tie brzdy, či ich rovno vymeniť za slx-ka a či je páka na jeden prst alebo na dva?
pripajam sa do diskusie ako cerstvy majitel blizzardu 90 - 27. Zatial som si dal len jeden kratsi vyjazd na Devinsku Kobylu ale spokojnost, zjazdy maju uplne iny rozmer a hlavne "fun factor". Vahu oproti staremu HTcku do kopca citit ale hadam si nohy po par vyjazdoch zvyknu. Radenie a brzdy na jednicku (brzdove packy su na jeden prst) to urcite neplanujem menit... prva zmena budu plaste (dam 2,25'' namiesto 2,35'' a prerobim na tubeless).
Caute, pridavam aktualne info, Blizzard 90 - 27 bude dostupny koncom augusta az zaciatkom septembra, takze sa da este objednat, ked mate zaujem, nuz akurat s cakackou...
Tak nakoniec sa mi ozvali zo Slogeru, ze vo fabrike maju este jeden kus, tak som sa rozhodol, ze idem do toho.. Neskor napisem postrehy.
Diky moc vsetkym za rady a pomoc.
Zdravím Vás som tu nový a chcem sa opýtať .Uvazujem kúpiť svoju prvú fullku a vyberám medzi specialized Camber 29 (21ram), alebo rockmachine blizzard 70-29 (21ram). Výšku mám 192 a váhu 115. Hlavne by som sa opýtal Taliho prečo mu ten specialized nevyhovoval,alebo čo by ste mi poradili niečo iné v podobnej cenovej relácii. Vďaka
Neviem, či už si sa rozhodol a kúpil niečo, ale chcel som ti pridať ešte aj môj názor. Kúpil som v kálnici RM blizzard 70-29 (taktiež 21ram). Si veľmi podobnej "stavby" ako ja (193cm, 110kg) a zatiaľ som s tým bajkom spokojný. Záleží ale veľmi od toho, čo chceš jazdiť. S týmto kúskom sa dostaneš všade, ale má o niečo horšiu manévrovateľnosť. Mám s ním najazdených cca 500km. Geometria mi celkom sadla, jazda je príjemná a pri mojej hmotnosti oceňujem fajn brzdy. Kupoval som to priamo od firmy Sloger, majú dobrý prístup a aj garančný servis vykonali na výbornú. Bol som milo prekvapený.
este pridavam svoje postrehy po prvych 150km na Blizzarde 90 - 27. V predchadzaujom prispevku som pisal, ze sa mi na nom ovela tazsie splape ako na starom bajku. Myslel som si ze je to vyssou vahou a hrubsimi plastami ale nakoniec stacilo posunut sedlo o 2cm dopredu a uz to ide Pri dlhsich vyslapoch si prepnem tlmic na "pedal" mod a pohupovanie sa takmer ziadne nekona, prednu vidlu zamkynam naozaj len vynimocne (pri dlhych asfaltovych stupaniach, ale takym sa vacsinou vyhybam). No a zjazdy a klukate trailiky zvlada bajk naozaj na vybornu, je naozaj dobre ovladatelny a do zakrut sa mu chce ovela ochotnejsie ako mojmu staremu XC HTcku.
4funTT kde si daval robit tu garancku? zobral si bike priamo do Levic? Dik za info, lebo bajk som tiez bral priamo od Slogeru a garancku som si teda spravil sam
Prva negativna skusenost.Vôla v ulozeni tlmica.V predu v rame.Dotiahnute to je na max.A ked potiahnem bajk za ram tak to tam doslova hrka.Poskusajte a dajte vediet kto ma RM.
Sisi isty ze ta vola je tam? Pozri zadny cap na tom spodnom vahadle...chyt jednou rukou za rajdy, zatiahni brzdu, druhou rukou zadne koleso v bode co najviac vzadu a skus nim hybat do stran...
Ps: vraj tam ma kazdy blizzard volu(skor ci neskor)
To tam museli dat asi vlozku z plasteliny, vsak v tom cape (predny na rame) je minimalny rotacny pohyb a puzdra v nom vydrzia vzdy najdlhsie. Vymena za FOX (pokial sedia rozmery) to poriesi na dlhe roky.
Vola neni v cape na tlmaku ale v diere co je cez ram a srob co je cez tlmak.A vola je medzi tym srobom a ramom. A to som dotiahol az som zuby ceril a vola jak krava ked zlahka ponadvihujem bajk tak to hrka jak keby som to jazdil 10 rokov.
Tali neni ti kratky ten ram? podla obrazku to vyzeran a riadne Lko (21,5ku) ale predny trojuholnik vyzera kratky ako zo 17tky.. a geosku sa rockmashine boji dat na web kvoli dorvanemu hlavaku
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pripajam sa do diskusie ako cerstvy majitel blizzardu 90 - 27. Zatial som si dal len jeden kratsi vyjazd na Devinsku Kobylu ale spokojnost, zjazdy maju uplne iny rozmer a hlavne "fun factor". Vahu oproti staremu HTcku do kopca citit ale hadam si nohy po par vyjazdoch zvyknu. Radenie a brzdy na jednicku (brzdove packy su na jeden prst) to urcite neplanujem menit... prva zmena budu plaste (dam 2,25'' namiesto 2,35'' a prerobim na tubeless).
Diky moc vsetkym za rady a pomoc.
Neviem, či už si sa rozhodol a kúpil niečo, ale chcel som ti pridať ešte aj môj názor. Kúpil som v kálnici RM blizzard 70-29 (taktiež 21ram). Si veľmi podobnej "stavby" ako ja (193cm, 110kg) a zatiaľ som s tým bajkom spokojný. Záleží ale veľmi od toho, čo chceš jazdiť. S týmto kúskom sa dostaneš všade, ale má o niečo horšiu manévrovateľnosť. Mám s ním najazdených cca 500km. Geometria mi celkom sadla, jazda je príjemná a pri mojej hmotnosti oceňujem fajn brzdy. Kupoval som to priamo od firmy Sloger, majú dobrý prístup a aj garančný servis vykonali na výbornú. Bol som milo prekvapený.
4funTT kde si daval robit tu garancku? zobral si bike priamo do Levic? Dik za info, lebo bajk som tiez bral priamo od Slogeru a garancku som si teda spravil sam
Ps: vraj tam ma kazdy blizzard volu(skor ci neskor)