chcem tento rok kupit fulla do 3000 a ked porovnavam co v tejto cene vyrobcovia ponukaju tak mi to vychadza na jeden z tychto dvoch:
Rose Root Miller2 Cena: 2599eur:
https://www.rosebikes.com/rose-root-miller-2-2693527
Propain Tyee AL29 3019eur:
https://www.propain-bikes.com/en/bikes/enduro/tyee-al/
Kedze pri tom tyee sa daju vybrat komponenty tak pri rozpocte 3000 som sa dostal k tomuto:
Vidlica RS Lyrik select + 170mm
Tlmic RS Super Deluxe Select+
Radenie GX
Sedlovka KindShock LEV SI 150 mm
Brzdy F. Cura 4 (nemam rad SRAM brzdy)
Kolesa PROPAIN ZTR FLOW S1
Cena 3019EUR
Tyee sa mi paci viac akurat, ze nie som uplne presvedceny, ci sa mi oplati priplatit si 420e za vidlu Lyrik (vs Pike), prevody GX(vs combinacia Daore/SLX/XT), 20mm zdvihu a krajsi vzhlad. Zvysok je plusminus rovnaky.
Dodacie lehoty su katastrofalne, ale tak kym to dojde budem jazdit na tom co mam teraz takze cakat mi nevadi.
Popripade viete o inej znacke co by za 3000 ponukala podobne osadeny bicykel?
(zakladne poziadavky su 29-kolesa, zdvihy +140mm a nie SX/NX radenie)
Lebo vsetky dalsie znacky co som pozeral mali znacne horsie komponenty v danej cenovej relacii.
Jazdim prevazne traily v karpatoch -okolie BA+PK+SU. A 1-2krat do roka nejaky bikepark ak covid dovoli.
Jazdim vyjazdy tak 25-50km po trailoch. Jazdu si chcem uzit hlavne dolekopcom (nie len flowtraily). To ze sa v stupaniach viac natrapim mi az tak velmi nevadi.
Cize podla mna hladam enduro, popripade AM bike co je velmi blizko enduru .
A tam podla mna spada aj ten Root Miller aj Tyee (samozrejme ked si tie dva bike porovnam tak vdaka zdvyhom a uhle hlavovej trubky je tyee blizsie smerom k DH od endura a naopak RoseRM je blizsie k trail bikom).
Maju velmi podobnu geometriu (to ze sa lisia v dalsich rozmeroch - reach: 1mm, retazova vzpera:3mm, top tube:3mm atd. to ja podla mna nepocitim).
Hlavny rozdiel je ozaj len ten uhol 64,5 vs 66 a s tym spojene dalsie rozmery ako razvor kolies, kedze samozrejme bicykel s 170mm a 64,5 ho logicky musi mat dlhsi pri rovnakej dlzke zadneho trojuholnika.
Plus aj ked som pozeral ine bicykle tak som nasiel endura s geometriou toho RoseRM.
Takze podla mna nie je vobec odvazne tvrdit ze RoseRM je taky mix AM/Enduro.
Ako doplnujucu info ja zatial fungujem hlavne na HT (ten si inak nechavam na jednoduchsie vyjazdy a dlhe trate), jediny full na ktorom som doteraz jazdil (t.z. 2x30km vyjazd) bol YT Capra29-2018 a bol som s nim naozaj spokojny. A ten je geometriou niekde medzi tymito dvoma bicyklami, len za 3000 by som pri YT dostal o dost horsie komponenty (preto som vlastne skoncil vyber pri tychto dvoch bicykloch).
A sice nemam s celoodpruzenymi bikami dostatocne skusenosti no myslim, ze velmi mierny posun ci uz jednym alebo druhym smerom od YTcka mi nesposobi to ze skoncim s bicyklom co mi nebude vyhovovat. Ak sa mylim tak ma opravte.
Na tom Tyee ma laka to, ze postupnom zvysovani narocnosti trati bude ten bike bez najmensich problemov aj nadalej zvladat vsetko co pred neho postavim. A nestane sa mi to, ze za 2-3roky budem lutovat ze ho nemam (a menit bicykle tak casto asi nebudem moct). Ale ani potom nevidim realne, ze by ozaj narocne trate v okoli a vyjazdy do alp alebo bajkparkov tvorili viac ako 30-40% mojho bikovania. A mat vyborny bike na 30% vyletov a pri 70% mat nudny bicykel nebude ten najrozumnejsi kompromis.
Ako sa tak pocuvam tak sa asi cim dalej tym viac priklanam tomu rootmillerovi (a este usetrim